Snovi i predskazanja

1

Snovi i predskazanja

offline
  • Pridružio: 27 Avg 2011
  • Poruke: 77
  • Gde živiš: treći kamen od sunca

И тако отварам свој први блог..По наслову ћете помислити да сам неки мистик, неиживљени клинац, лаковјерн човјек, али баш напротив. Имам довољно година (што се мене тиче и превише) да се дјетињства сјећам са смјешком на лицу али као нечега што је давно прошло, превише искуства да не сумњам у све( рекао бих чак да сам скептик). Мистицизмом се никад нисам бавио, чак штавише сматрам то губљењем времена, не вјерујем у враџбине, црну магију и остале ствари (на којима данас неки добро зарађују), моје факултетско образовање ми просто то не дозвољала.У свему тражим неко логично објашњење, и обично га пронађем. Али овај пут не. Дошли смо коначно до онога што желим да подјелим са вама. То ми се почело дешавати негдје крајем основне школе, дакле прилично давно.Почео сам да сањам ствари ће се десити! Рјеч је о обичним сновима, нема ништа посебно у вези њих (онако као што је то у филмовима- неки глас, свјетлост, упозорење итд.), ништа, прост и обичан сан. Ни догођаји који се у њему одигравају нису нешто посебно битни или судбоносни.Углавном су то неке ситнице.Препричаћу вам два таква сна. О једном сам писао на другој теми на форуму и ево мог поста: Citat:Једина чудна ствар која се мени десила, тј.дешава често јесте да сањам ствари које ће се десити сутрадан. У почетку сам се баш триповао али сам касније огуглао, само се насмијем кад се то деси. Не могу пронаћи никакво логично објашњење(а по природи сам веома сумњичав, не вјерујем у мрачне силе, пророке и остале зајебанције).Догађаји су прилично банални, ништа битно. Нпр. једном сам сањао да комшија долази код нас да посуди неки алат ( бушилицу или тако нешто).И будим се ујутро, неко звони на врата, ћале отвара кад тај комшија пита за бушилицу. Премотао сам филм, покушао се сјетити било каквог логичног објашњења зашто сам то сањао(наводно у сну мозак "премотава" претходни дан и онда прави различите асоцојације).Али, нити је неко дан раније спомињао радове,алат, било какав, нити сам видио какву рекламу, или филм. Тог комшију такође нисам видио дуже вријеме, нити сам са њим близак нешто па да ми је рецимо недостајао или слично(старији човјек је у питању, а и живи подалеко од нас).Дакле никакав разлог нисам пронашао зашто бих сањао баш тог човјека, да поставља баш то питање!
Други догађај је од данас. Ноћас сањам како се налазим на тавану( живим у кући, у предграђу).Прилазим једној дрвеној греди (од кровне конструкције) и дувам у њу.Појављују се мале црвене варнице које лете унаоколо, а ускоро и дим и мали пламен. Ја то брже-боље гасим, и то снијегом који се неким чудом ту нашао..Ту се сан завршава. Јутрос се будим, размишљам за тренутак о томе и онда устајем. Дан иде нормално својим током. Послије ручка лијежем да погледам неки филм. Пада мрак, напољу је вријеме ужасно, тмурно ,спрема се киша али дува снажан вјетар, као да ће олуја. И наравно као по обичају нестаје струје.Пошто ми је батерија од лаптопа при крају гасим га и прилазим прозору, чисто да ми прође вријеме док не дође струја.У једном тренутку поглед ми привлачи црвена варница која лети кроз зрак и пада на земљу.Убрзо након ње појављује се још неколико. Излазим у двориште и гледам према крову од куће. Ништа, све нормално. Гледам код првог комшије који је тик уз моју кућу, а из његовог димњака куља дим и излијећу варнице- запалио се! Наравно одем до њега да га упозорим, вратим се у кућу и сјетим се ноћашњег сна..
Овакве ствари ми се не дешавају често, нема неког правила, понекад прођу седмице да се ништа не деси, а понекад се у једној седмици то деси неколико пута. Спавам нормално, немам ноћне море(осим понекад, претпостављам као и сви). Након сваког догађаја размишљам дуго, покушавам пронаћи неко логично објашњење,( неки догађај од претходног дана који је то могао иницирати, изговорена реченица, филм који сам гледао итд) али једноставно га нема..
Да ли се ово дешава још некоме, зна ли неко о чему се ради?

Meni se dešava skoro svakodnevno, samo što, za razliku od tebe, znam da sanjam i mogu detaljno da ispitam okolnosti vezane za događaj koji će se desiti. Uglavnom su sve to samo sitnice... od toga da znam da će se desiti nesreća na putu koji vodi do mog posla, pa onda krenem malo ranije da je izbegnem, pa do toga da znam da će se zadnji hleb prodati u 16:22, pa na vreme odem da ga kupim.

Nikad još nisam uspeo da vidim koji će brojevi biti izvučeni na lotu, ali sam zato jednom sanjao koju greb-greb srećku da kupim (znao sam tačan serijski broj kartice) i dobio sam televizor Smile

I, da... za razliku od tebe, nisam nikad pokušao nekog da upozorim na ono što će se desiti. Ako mi se nekad neko u snu bude obratio za pomoć, tada ću mu pomoći.

Napisano: 02 Feb 2013 19:56

Ja sam kao klinac sanjao da ce se desiti jedan dogadjaj, pomalo zastrasajuci, i zaista se desio, i to potpuno onako kako sam ga sanjao, ALI U DETALJ!
... i sad se pitamo da li smo mi to predvideli buducnost? Smile

Dopuna: 02 Feb 2013 19:57

BTW pogledaj neke od tema:
http://www.mycity.rs/Psihologija/Lucidni-snovi.html
http://www.mycity.rs/Ostalo/Upadam-u-snove.html
http://www.mycity.rs/Ostalo/Snovi.html
http://www.mycity.rs/Ostalo/Astralna-projekcija.html




Ziveli

Nikad u zivotu nisam imao takav san.

Ehhh...
To nije ništa, ja se inače bavim magijom.
Tarot čitam, npr kada treba nešto ogromno da se desi pozitivno ili negativno npr kada su mi kuče udarila kola.
Sanjam kako tarot lebdi, vrti se u krug i gori, zatim izlazi kroz prozor i udara u moje kuče!
A kada se nešto dobro dešava, onda tarot lebdi, i svetli Smile

fantom s e ja sam na tv gledao na discaveri kao neku emisiju .. e sada u toj emisiji kao pronalaze neke ljude sa nekim cudom u sebi ako mogu da se izrazim bilo je svakakvih primera bio neki lik sto ima najjacu glavu na svetu bla bla i dobro sam zapamtio jednog lika on je imao kao neki dar jebem li ga da predvidi nesrece ovako bas kao ti samo sto kad zaspi on nesvesno pise na nekom papiru nesto i kada se probudi kao fora cudi se sta je to a tek posle je shvatio da je na tom papiru upravo zapisao neku nesrecu kolko sam ja shvatio a da bio je poznat po tome sto je predvideo neku avionsku veliku avionsku nesrecu.!!!

Evo meni se nedavno desio jedan san koji me baš zanima.
Dakle... Još dok sam išao u osnovnu školu (pre 6 godina) dopadala mi se jedna curica godinu dana starija od mene. Znao sam joj samo Ime (neću u tekstu otkrivati imena i prezimena). Takođe je imala i najbolju drugaricu sa kojom je svuda išla. Znači, znao sam im samo imena i upamtio sam im izgled (samo najbitnije, ono što mi se svidelo kod njih).
I sanjam pre neko veče njih dve i u snu pitam jednu za prezime (ne znam koju), i kaže da se preziva Ma***v! Čim sam ustao, odem na FB i pronađem jednu, ubrzo sam pronašao i drugu.
Sumirano:
Posle 6 godina ja u snu saznajem prezime od devojke a nikad nisam znao kako se prezima (nisam nikad ni čuo za takvo prezime Very Happy) i odmah je pronalazim na FB.
Objašnjenje?

respectzr ::
Objašnjenje?


Podsvest čoveka je mnogo moćna i još uvek neistražena stvar. Kada smo budni podsvest spava a kada mi spavamo podsvest ne spava i tada komunicira sa nama Wink

Možda grešim, ali ja sve te pojave povezujem sa nekim višim silama. Moja je baba naprimer, ima običaj da sanja u marku ljude koji će uskoro preminuti. Majka mi je rođena na Vidovdan pa i ona ima razne snove koji uvek nešto simbolizuju i predskazuju. Dakle, ne mogu reći da ne verujem u to zato što sam to iskusio Wink A verujem da ima dosta ljudi sa tim sposobnostima.

Objašnjenje za moj slučaj (a i za ostale slične) koje sam pronašao na drugom (anonimnom) mestu:
To je bio demon. Oni znaju SVE, sem budućnosti. On mi je rekao nešto što sam oduvek želeo da znam. Zašto? Pa da bi bio moj medij, da ja imam neke informacije i mislim da imam "moći" i posle me zaposedne. Oni to rade uvek, napadaju one koji se petaljaju u duhovni svet a ne zaštite se. Demoni vide da su nezaštićeni i pretvaraju se da su Anđeli i pružaju potrebne informacije.
Ukratko.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1188 korisnika na forumu :: 52 registrovanih, 6 sakrivenih i 1130 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amaterSRB, Apok, Areal84, babaroga, Ben Roj, bigfoot, Bobrock1, crnitrn, deLacy, delrey, DPera, draganca, dushan, FileFinder, FOX, galerija, goxin, Grah0, HrcAk47, ILGromovnik, Karla, kjkszpj, Kubovac, ladro, Lieutenant, madza, Marko Marković, Metanoja, MrNo, ObelixSRB, Parker, pein, radoznao, rasok, rodoljub, ruger357, S1Mk3, Sirius, slonic_tonic, Steeeefan, stegonosa, styg, Tores, Trpe Grozni, Valter071, vladulns, W123, wizzardone, wolf431, ZetaMan, zixmix, 79693