Sta je po vama greh?

1

Sta je po vama greh?

offline
  • Pridružio: 17 Apr 2006
  • Poruke: 364
  • Gde živiš: u jednom srcu

E, ajde sad da vas vidim? Da li cete smeti da se javite?

Po meni greh je u zivotu samo jedan, onaj najveci, ne voleti.

Volela bih da cujem jos necije misljenje? Ne brinite, niko vam ga nece pripisati, ako iznesete svoje misljenje?

Izgleda da nije niko do sada bio dovoljno hrabar...
Grijeh...Tesko pitanje.
Cesto mi se cini da su grijeh i greska jedno te isto.Ne znam,mozda i ima nekakve razlike...
Voljeti,a kriti,lagati druge,lagati sebe...Pokusavam da ubijem u sebi sve te cari divnih osjecanja...ali je nemoguce.

da mislim da si u pravu i za mene je greh ne voleti.jedini i najveci koji se ne moze oprostiti,sve ostalo.......................se oprasta

A voleti pare? Voleti samog sebe? Voleti tuđu ženu? Voleti podjebavati druge na blogovima? (ovo drugo je moj omiljeni :--D)

Citat:Voleti podjebavati druge na blogovima? (ovo drugo je moj omiljeni :--D)
This is good

a zasto bi to radio? iz dosade, zabave? pa ima hiljadu drugih nacina, boljih da se provedes (mozda sam tvoj komentar preozbiljno shvatila?

mislio je, tiringer,verovatno naprotiv. Confused

po meni: mrzeti. prezirati. dici ruku na nekog. lagati. zatim bezati od istine. A i ne pomoci nekome, svrstavam u grehove. Sebicnost pod broj jedan. jer iz toga ovo ostalo sve i nastaje. Treba li da nastavim jos niz?

Pa po pravilu najgori grehovi su ne postovanje 10 Bozijih zapovesti a ostali grehovi su nepostovanje ostalog sto bi trebao da se drzis po Bibliji. Pa sad ko hoce da sazna sve grehove onda bolje da procita Bibliju najprostije receno, bolje nego sve nabrajati.
Mislim da je ubiti dete dosta ozbilan greh..nikom duzno a ipak ispasta.
Ali opet ako nekog ne volis...pa bila to obicna medjuljudska ljubav onda ovaj gornji greh nije moguce izvesti.

ajde pa nek tiringer dojasni pojam "greh", tj na koji nacin zeli da naj konkretnije joj odgovorimo.. jer siroko, i iz jednog kraja u drugog.. mozemo do nove godine.

ubacila sam ovaj komentar za pojmove.. jer malo je poznato da rec "greh"(bas u religiji) u stvari znaci(la je ) "steta"; grehota ("ne iskoristiti.. covekoljublje.. milosrdje..itd naspram istoj toj religiji")

Ono sam reko da pokažem kolko je ta prva izjava zapravo ovršna, i bez uvrede, plitka... Greh je ko i sve relativno... Morskisrle, šta a ko sam ja npr Budista?

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 932 korisnika na forumu :: 63 registrovanih, 7 sakrivenih i 862 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, A.R.Chafee.Jr., aleksandarbl, Areal84, bankulen, bestguarder, bojankrstc, bojcistv, bokisha253, Brana01, brundo65, ccoogg123, crnitrn, darcaud, darkangel, debeli, Denaya, DH, Dimitrise93, dmdr, doktor123, Dorcolac, DPera, dule10savic, GORDI, grenadir, Griffon vulture, ikan, Ivan Campo, Joco Skljoco, Karla, kiltae, krkalon, Kubovac, Levi, manda87, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, mikrimaus, milenko crazy north, nebidrag, operniki, Panter, raketaš, raptorsi, raso7, repac, S2M, simazr, slonic_tonic, stalja, stegonosa, styg, t84dar, trutcina, uros, vlad4, voja64, Zimbabwe, zzapNDjuric99, 125, 1107