Vectir - program za daljinsko upravljanje računara pomoću WiFi-a

Vectir - program za daljinsko upravljanje računara pomoću WiFi-a

offline
  • Bojan Djurovic
  • Student
  • Pridružio: 02 Maj 2011
  • Poruke: 1
  • Gde živiš: Gornji Milanovac

Zeleci da spojim bezicnim putem moj laptop i mobilni telefon, naisao sam na veoma dobar program, pomocu kojeg na veoma jednostavan način možete da upravljate računarom preko telefona. U pitanju je Vectir - PC Remote Control. Otvorio sam ovu temu sa ciljem da pokažem kako možete da bežično umrežite Vaš laptop i mobilni telefon. Laptop korišćen za ovaj tutorijal je Acer E525, telefon Nokia N78(Symbian), i operativni sistem Windows 7. Pa da počnemo...

1. Nepohodno je da kreirate NETWORK BRIDGDE izmedju vaše wireless kartice i LAN kartice:


2. Nakon toga dobijate jos jedan uredjaj, nazvan NETWORK BRIDGE:


3. Sledeće što treba da uradite je da podesite Vaš laptop da se ponaša kao access point. Ispod ću postaviti slike redom kako se budu izvršavale operacije:

a) klinkete na "Setup a new connection or network":


b)

c) Kao što vidite, u ovom delu definišete naziv wireless mreže, zaštitni protokol i šifru. Nakon toga, Vaša je prikazana u donjem desnom ćošku (slika 2):

slika 2 -

Sledeće što treba da uradite je da sa sajta vectir.com preuzmete program Vectir, i u .zip datoteci dobijate instalacije ovog programa na PC-u ( vectir.com/download/pc), i dva foldera, za wi-fi konekciju sa računarom i bluetooth konekciju, za Symbian i Android telfone ( vectir.com/download/mobile ). Instalacija na računaru je veoma jednostavna, a sledeće slike prikazuju kako bi trebalo da podesite neke osnovne opcije koje program nudi:

1)

2) Desnim klikom na ikonu WiFi, pokazuje se dodatni meni, gde izaberete opciju Open. Neophodno je da štiklirate opciju Enable WiFi connection, šifru možete da postavite po želji, i zato je ona naznačena kao "optional". Sledeće što treba da uradite je da izaberte IP adresu vaše mreže, a za opciju "Custom port" važi isto što i za šifru. Kliknite OK, minimizujte program, i vaša podešavanja su završena. Ovako bi trebalo da izgleda vaš prozor:


Preskočiću korake snimanja programa na Vašem telefonu, jer sve što treba da uradite je da prebacite verziju programa za vaš telefon na njega, i praćenjem upustava na vašem telefonu, instalacija je gotova. Na video snimku se vidi da upravljanje računarom, iako slika nije bas najjasnija.













Zahvaljujem se svima koji su pogledali ovaj tutorijal, i nadam se da im se svideo. Trudicu se da izbacim jos neke tutorijale, ukoliko budem smatrao da su korisni.
mycity.rs/must-login.png

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 675 korisnika na forumu :: 11 registrovanih, 2 sakrivenih i 662 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Bobrock1, cikadeda, DPera, Kruger, mikki jons, novator, Parker, Pohovani_00, repac, slonic_tonic, Vitomir