Venus projekat ili spas sveta...!

1

Venus projekat ili spas sveta...!

offline
  • Pridružio: 30 Okt 2008
  • Poruke: 59
  • Gde živiš: Pozarevac

Mene je dokumentarac o Venus projektu pogodio, gospodin Zak Fresko koji je na celu tima strucnjaka koji rade na ovom projektu je genijalac. Veliki vizionar i rodonacelnik prave ljubavi i slobode...

Zamislite svet bez banaka, kredita, dugovanja...To je bezbrizan svet u kome bi automatizovane fabrike radile, a covek bi uz jedino mozdani napor radio na svom poslu. Svet u kome nema nuklearki, fosilnih goriva nema novca kojim se tako lepo manipulise,to je Venus projekat.

Monetarni sistem koji je pred kolapsom zbog prevelike pohlepe onih kojih su ga stvorili, je moderno ropstvo za svakoga od nas, no ne zavrsava se na tome...Tu su sudstvo,vlade, vojne institucije i religije koje nas drze na uzdama kako se ne bi oslobodili i poceli da zivimo uistinu slobodno i kreativno. Ako neko zeli da pristupi Venus projektu neka prvo pocne od ovog bloga, ovde ce nauciti prve korake potrebne za oslobadjanje od stega danasnjeg covecanstva...




Dizajn gradskog bloka u samoizdrzivim gradovima!

to ja anarhija! čovek nije stvoren da živi bez nekoga ko njime vlada!

Da posto ta ideja postoji generacijama normalno da lici na anarhiju.
Da li je anarhija da gradovi koriste geotermalnu, suncevu energiju za zivot nego fosilna goriva koja ce nas za pedesetak godina unistiti... Ili pametni automobili koji ce navigaciono sami ici bez vece kontrole ljudskog faktora zbog koga godisnje pogine vise miliona ljudi...Da li je anarhija drustvo u kojem nece biti klasa, novca i siromastva u kome vlade nece praviti ratove zarad profita?

Nije, samo je nasa bojazan da izadjemo iz okova jedina stvar koja nas koci...Zar nam stvarno trebaju politicari da bi nas usmeravali, ili mi znamo sta je najbolje za nas!

Fauste, prvi put cujem za taj Venus projekat, i zvuci mi zaista zanimljivo.
Ja licno bi voleo svet bez vojski, ratova, vlada, novca..politicara da i ne govorim..ali trenutno su ljudi bojim se, svetlosnim godinama daleko od takvog sveta.. sveta u kome bi covek coveku bio brat, prijatelj, a ne vuk, suparnik, konkurent u nekoj trci za poslom, kapitalom, ugledom.
Ja kad bi se pitao, svet bi bio neka vrsta hipi zajednice, verovatno.

Venus projekat ima svoj sajt venusproject.com gde mozes blize da se upoznas sa samom idejom... Podatak da godisnje u tropskim zemljama propadne skoro duplo vise voca nego sto je svetska potreba za tri godine ali to se krije.

Krije se iz razloga sto svet danas zivi na principu nemastine i nestasice.Svaki proizvod koji je redak u danasnjem drustvu je i skup a ako ga i ima previse , kao voca, vlade se potrude da ga nema dovoljno.

U projektu se sadrze i dva dokumentarna filma od kojih sam se ja najezio i zbog kojih sam se i prikljucio projektu...Film se zove Zeitgeist u dva dela koja govore o nizu manipulacija u svetu kako bi mi svi bili robovi tudjih ideja proisteklih iz pohlepe.Zagovornik ovog projekta je predpostavio krah Americke berze jos 2003. godine itd.



Automatizovani kanali za transport putnika: Zak Fresko

Pre svega, logičan nastavak kapitalističkog društva u kome živimo, jeste socijalizam! Tako da nama ne trebaju novi eksperimenti, jadan smo jedva preživali... sitni smo mi da bismo menjali svet... ne trošimo mi fosilna goriva, već ''razvijene zemlje'', ne zagađujemo mi planetu, već iste te ''razvijene zemlje''... odgledajte ''DIGITALNOG ANĐELA'' biće vam mnoge stvari jasnije! Samo polako nazire se kraj ovome dobu... a novo je na pomolu! Ne požurujte ono što već dolazi...

Venus projekat ima sledecu teoriju : Covek samo udruzen, bez granica, slobodouman, bez bilo kakvih klasnih raslojavanja je covek koji moze da " upotrebi " ono najbolje u prirodi i da prirodu oplemenjije odnosno da zivi u simbiozi sa njom...

Socijalizam je kao i kapitalizam nacin drustvenog ustrojstva u kome itekako postoje klasna razdvajanja, nemastine i problemi socijalnog karaktera. Koliko se ja secam socijalizam je trajao i traje uporedo sa kapitalizmom, ne vidim kako bi on bio logican nastavak!

faust81 ::Zamislite svet bez banaka, kredita, dugovanja...To je bezbrizan svet u kome bi automatizovane fabrike radile, a covek bi uz jedino mozdani napor radio na svom poslu. Svet u kome nema nuklearki, fosilnih goriva nema novca kojim se tako lepo manipulise ...

Pa to je Star Trek smešak . Tako da ovo i nije neka revolucionarna ideja, posto je Star Trek rodjen jos pocetkom 60-tih Wink.

Sto se tice ostalih stvari, ropstva, upravljanja tudjim zivotima, manipulacija, visih skrivenih interesa znanih samo nekolicini i slicno, cista teorija zavere.

Takvih prica ima na milione i svi oni koji plasiraju takve price se na kraju obogate prodajuci knjige neukim i onima koji veruju u takve stvari, ostavljajuci za sobom posast. Narod zivi u nekakvim mracnim idejama, a oni koji su to plasirali se ugodno brckaju negde na havajima Smile.

Sloboda, jedankost i ravnopravnost, da, da kako da ne. Majka Sloboda je umrla na barikadama Francuske revolucije jos pre 200 godina, kada su vodje narodne revolucije postali grofovi, kraljevi i vladari svokojakih titula.

Ne postoji opste dobro, bas kao sto ne postoji ni opste zlo. I za ovaj projekat je potreban novac ili ce ga neko dati, a za uzvrat traziti nesto ili ce se skupljati od verujucih, pa ce na kraju propasti, a dusebriznici ce objaviti kako je projekat propao zvog manjka novca i nestati netragom. Sve je to vec vidjeno, nije prvi put.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 842 korisnika na forumu :: 3 registrovanih, 1 sakriven i 838 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: ALBION101, Boris90, mrav pesadinac