Virusi nove generacije

Virusi nove generacije

Da li si pelcovan protiv svinjskog gripa

  • da
    25% [1]
  • ne
    75% [3]
  • Ukupno glasova : 4
offline
  • Pridružio: 10 Feb 2009
  • Poruke: 9
  • Gde živiš: Podgorica

Posto sam mozda i previse radoznao a i ne upucen, posto se vec javio drugar koji poznaje odlicno oblaste pod imenom virus pa me zivog zanima koji su sada virusi u pitanju, posto smo vec dva zivotinjska imali da ih nazovem virusi nove generacije.Ne znam da li je tacno da je to samo propaganda da se nekom napuni dzep ili je zaista istina, ja imam svoje misljenje da je to samo propaganda za nekom da napuni svoj "siromasni" trezor?
Isto tako me zanima vrste virusa i neka lijecenja u koja sam upaznat ali i ne toliko siguran da je to tacno.

Citat:Da li si pelcovan protiv svinjskog gripa


Naravno da nisam primio vakcinu protiv tog "Svinjskog gripa"... Bebee Dol

Niti sam, niti cu ikada primiti!

Takodje.
Ne bih sad da govorim imena,ali mamin brat od ujaka,dakle i meni ujak (samo ne rodjeni) je eminentni,da ne kazem cuveni infektolog i jedan od vecih autoriteta na tom polju u ovoj drzavi,ali i na prostoru bivse SFRJ.Vidjali ste ga uostalom svi na TV-u za vreme te epidemije,i u telefonskim obracanjima naciji.
Elem,da skratim,covek je u septembru,znaci 3 meseca pre one epidemije u zimu 2009/10 imao smrtni slucaj u porodici,pa smo se nasli kod njega na sahrani.
Pricajuci o svemu,dotakli smo se i tog svinjskog gripa,odnosno koliko je njegova realna opasnost i smrtnost medju obolelima.
Njegov odgovor je bio ovakav,citiram od reci do reci : ,,znate,nije naivan,pogotovu kod onih koji imaju hronicne bolesti disajnih organa,ali nije ni priblizno opasan koliko ga predstavljaju,Ali Boze moj,moraju i farmaceutske kompanije da zarade na necemu.Ako gledate zdrave ljude koji se zaraze sa H1N1,samo 13 od 1000 ce imati komplikacije,a umrece 1 ili 2 na 10 000 hiljada''

Dakle,sto bi rekli Ameri - bullshit!

E sad,ima mnogo opasnijih virusa,kao sto je recimo Humani Papiloma Virus,koji spada medju grupu onko-virsua,odnosno virusa odgovornih za razvoj kancera.
Posto je to jedan,ako ne i najcesci polno prenosivi virus,broj zarazenih nije zanemarljiv.
Ako uzmes u obzir da je 94% odsto obolelih zena od raka materice bilo zarazeno HPV virusom,a da je takodje i glavni odgovorni uzrocnik raka penisa,analnog kancera a moze da izazove i rak grla,onda vidis da postoje i mnogi drugi,neuporedivo strasniji virusi nego H1N1.
Naravno,njima se ne posvecuje medijska paznja,jer se preko njih ne peru milijarde dolara,niti se preko njih mogu zastrasivati siroke narodne mase.

Slazem se s tim, ipak u neku ruku moje misljenje je tacno da nije svinjski grip toliko opasan kao sto su prosuli pricu po tv i radio uredjajima. Znam da ima virusa koje niko ne pominje vec kako kazes nemogu da peru pare.Zato moramo da vodimo vise sami racuna nego drugi jer pored nekih mozemo da umiremo a da nas ne vide.
Drugar ja te davim pitanjima izvini i hvala na ovim dogovorima!
Ja znam jednog covjeka koji je operasio zeluda tj sada ga nema i zivi kao da ga ima, imam sada pitanje da li je moguce da se ponovo vrati rak ili da mu napane crijeva?

Napisano: 17 Maj 2011 19:33

E sad to ne bih znao.
Onkologija je najmanje poznata i najmanje proucena grana medicine,i to je cinjenica,iako se lekarima to naravno ne svidja.Uzrok raka nije poznat,za pojedine tipove lek jos manje.
Bilo je slucajeva svega i svacega.
Ako je u pitanju rak zeludca,sto bih zakljucio iz tvog pisanja,i ako je zeludac odstranjen i pacijent je proglasen zdravim (a to se uglavnom smatra tek nakon 60 + 1 mesec bez ikakvih simptoma kancera,mada to varira od tipa do tipa kancera) onda je opasnost nerealna,odnosno manje od minimalne.

Dopuna: 17 Maj 2011 19:35

Detaljnije o tome moze da ti napise @posebna,ona je doktorka.
I to nasa omiljena doktorka Smajli

Hvala!
Da njemu je u pitanju zeludac ima vec tri godine da je operisan niti ima ikakve simptome tumomarker nista ne pokazuje pa me sada to interesuje da li postoji mogucnost da se ponovo vrati?
Udavih te izvini!Znam veoma malo od tome tj ponesto znam ali sam vise opkrenut prema trgovini jer tim radim. Imam pitanja jos puno isto ali ovog puta oko ociju.

hvala drugar i izvini sto sam te smorio sa ovoliko pitanja!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 814 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 5 sakrivenih i 768 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksmajstor, babaroga, cavatina, ccoogg123, cenejac111, dankisha, Denaya, DPera, GenZee, goxin, Griffon vulture, hatman, hologram, hyla, Karla, ksyyaj, Leonov, Mcdado, mercedesamg, Mercury, milenko crazy north, Milos ZA, MiroslavD, nebkv, NoOneEver Dreams, Rakenica, raketaš, Shinobi, Srle993, stegonosa, theNedjeljko, tubular, vaso1, Vatreni Zmaj, Vlad000, vladulns, wizzardone, YugoSlav, zeo, Zerajic, 1107