Životno osiguranje - osnovna tehnika prevare

Životno osiguranje - osnovna tehnika prevare

offline
  • Pridružio: 19 Okt 2011
  • Poruke: 4

Atak na zdrav razum, ljudsko dostojanstvo i naravno džep!

Drska i bezobzirana prevarantska tehnika primenjivana od strane osiguravajućih kuća u Srbiji koje Vas spopadaju ovih dana nudeći Vam blagodati životnog osiguranja utkana je u stari pravni institut nazvan - Ugovor.

I brucoš pravnog fakulteta zna da je ugovor saglasnost volja dve strane koja se operacionalizuje na usaglašenom tekstu, papiru potpisanom s obe strane.

"Ugovor" kod osiguravajućih kuća koje nude životno osiguranje je remek delo majstora obmane. Ovde nemate papir usaglašen i potpisan s obe strane. Ovde Vas dovode u situaciju da ne znate šta potpisujete i ni sa kim sačinjavate " ugovor".



Posledica toga je da prevareni građanin ostavši bez novca, a potpisavši zapravo dozvolu da bude prevaren, ostaje i bez zaštite pravosudnog sistema, gubeći sve šanse u eventualnoj parnici ili krivičnom postupku za krivično delo prevare.

Neverovatna i apsurdna stvar je da dozvolu i licencu za ovakvo postupanje osiguravajućih društava i njihovih zastupnika, agenata osiguranja izdaje Narodna banka Srbije.

Dokaze i nepobitne argumente možete pogledati na blogu gojko-prevareniodvinaera.blogspot.com/, pod nazivom KAKO SE ZAŠTITITI OD PREVARE OSIGURAVAJUĆE KUĆE

Gojko Rodić
Viši policijski inspektor MUP-a Srbije

Хвала пријатељу на овим речима.

Молим, лепо... пазите се чувајте се, упозоравајте своје пријатеље ... Ако имате какво питање или коментар, поставите га овде или тамо ..

Срдачно
Гојко Родић

Ali sta uciniti u slucaju kad ste prinudjeni da se osigurate? Konkretno, kada sam dizao stambeni kredit, jedan od zastitnih bedema banke je bio i obavezno osiguranje zivota i kuce za koju sam digao kredit.

Da li Osiguravajuce krse zakon ovim postupkom koje si nam opisao ili se bar oglusuju o neke elementarne stvari, poput lojalnosti onima koji im donose prihod. Posto ste se potpisali kao VPI da li drzava preduzima odgovarajuce mere ako je u pitanju krivicno delo prevare (ako je krivicno delo)?

Dakle, morate biti pažljivi, uopšte ne slušati priče agenta kome je jedino stalo do provizije.

Ona ponuda Viner Štetiša koju sam objavio, to je deo ugovora koji Vi kao klijent potpisujete. Tamo Vam sve pište. Nažalost, država, odnosno nadležni organi , tužilaštva, ne reaguju.. zašto? Ima više razloga, koji bi zahtevali mnogo prostora za elaboraciju

Evo da na navedem jedan, evropske finansijske institucije traže od Narodne banke Srbije da propagira životno osiguranje i privatne penzije ... To samo po sebi ne bi bilo loše, kada bi se pošteno radilo... Nažalost svedoci smo da država odnosno tužilaštvo reaguje tek kada se podigne prašina, imamo primer Kolubare, navijača.....

Tesko se neko poput mene moze razumeti u te zavrzlame. Kao prosecamn gradjanin, primoran (BUKVALN) da koristim usluge osiguravajuce kuce, hteo ne hteo ugovor potpisujem, jer drugacije ne mogu da kupim kucu. Sta se desava sa Udruzenjima za zastitu potrosaca, pa i ona su tekovina savremenog evropejstva, zar ne? Kako je moguce da oni nista ne rade?
Licno, nemam nista protiv da placam to osiguranje ako je ono u skladu sa onim za sta treba da ga (ne daj Boze) iskorisitim, medjutim, ovde se govori o prevari, krivicnom delu (valjda... stvarno sam totalno nestrucan) i to sto sam ja potpisao neki ugovor ima svoj teret ali ugovori mogu biti i prevarantski a drzava bi valjda trebala da zastiti gradjane od toga i to po sili zakona, ako se ne varam.

Може бити да су најсрећнији они који никада и не сазнају да су преварени ... Као у вицу о Лали који каже -
Дај Боже да ме Соса никад не превари, а ако ме превари да ја то не сазнам, а ако сазнам - да се много не једим ...
Па тако и Ви .... Срећно

Ovo je treća strana ponude, zapravo dela "ugovora" koji klijent, budući osiguraniik životnog osiguranja potpisuje



Prevarantsku nameru osiguravajuće kuće odnosno agenta možete videti iz tačke 8 i 9, pod naslovom Izjave. Dakle agent osiguranja koga ste pustili u kuću ili našli na nekoj promociji u preduzeću ili samoj osiguravajućoj kući, drži vam predavanje, ispira mozak pričom o štetnosti pušenja... Dakle 150 din dnevno paklica cigareta, to je 3000 dinara mesečno x 12 meseci , to vam je 600 evra godišnje uštede ako ostavite pušenje .... Plemenit predlog svakako..

Dalje, 15 godina tako štedeći zdravalje uštedite 600 x15 , dakle 9000 evra, nakon čega vam osiguranje obračuna dobit od oko 50%, pa tako vam nakon 15 godina isplati 13.500 evra ... Super, a ako ne daj Bože manjkate o dbilo čega pre vremena , onda vašoj familiji isplate 3 puta više, dakle preko 40.000 evra ... Super... Još bolje ... Ako nemate tih 600 evra godišnje, Oni raskinu ugovor i vrate vam sve uplačenme pare nakon tri godine uplaćivanja... Pa zar to nije fenomenalno ?! Zagrljaj

Jeste svakako , ali džaba ta priča kad u članu 8 i 9 ove ponude piše da ove lagarije agenta ne obavezuju osiguravajuću kuću GUZ - Glavom U Zid

Više o tim prevarama i iskustvima prevarenih osiguranika videti ovde

Hvala ti. Wink

Krajnje bezobrazno od njih! GUZ - Glavom U Zid


A sto se tice tog ugovora, ma da, a to dosta nas i ne procita, samo kaze potpisite ovde, a ni ne citamo vec odmah potpisujemo.
Slicna stvar kao i kod PC-a, odnosno, software-a. Niko ni ne cita "Terms..." vec odmah na "Accept".

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1329 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 3 sakrivenih i 1283 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 9k38, A.R.Chafee.Jr., ajo baba, Andrija357, Areal84, bagor10, Brana01, bufanje, cvrle312, darkangel, DonRumataEstorski, Dorcolac, DPera, draganl, drimer, FileFinder, gasha, Georgius, ikan, jackreacher011011, Karla, kikisp, Krvava Devetka, kuntalo, kybonacci, ljuba, Mcdado, mercedesamg, Milos ZA, milutin134, nextyamb, Pakito93, Parker, pein, raptorsi, Romibrat, skvara, suton, Trpe Grozni, wolf431, YugoSlav, zlaya011, Zoca