the power of introverts

1

the power of introverts

offline
  • Pridružio: 02 Mar 2005
  • Poruke: 901



infj.....

Zanimljivo... Nikada nisam razmišljao na ovaj način.

Definitivno vredi odgledati.

Ovde INFJ (ili ISFJ, kako gde), kome se dopala ova prezentacija.

Znam da je njena poruka sasvim suprotna od ovoga što se ja pitam, ali pitam se ponekad može li se na tome raditi, da se smanji dominacija ovog I u životima introvertnih. Ona kaže da se godinu dana pripremala kako bi držala ove govore i nastupala pred velikim brojem ljudi. A opet, prosto osećam u njenom glasu i nastupu da joj nije bilo sasvim prijatno u ulozi u kojoj se našla.

I pitam se da li negde postoji neka ekstrovertna osoba koja bi volela da je više nalik meni. Very Happy Možemo da svičujemo karaktere.

ne znam sta da ti kazem, jelkice...ja sam te testove radila nekoliko puta, poslednji put u Nacionalnoj sluzibi za zaposljavanje i uvek mi je "ispalo" da sam INFJ, a zapravo ja uopshte nemam strah od javnog nastupa, chak shta vishe to mi je u opisu posla... i svako bi rekao za mene da sam otvorena, drushtvena osoba, koja ima mnogo prijatelja..ali da li je bas tako? Npr. ljudi se okupljaju "isntiktivno" oko mene kad udjem u prostoriju, to se na faxu deshavalo xy puta...a ipak uvek ispade isti rezultat na testu...?
da li to znachi da sam shizofrena, ha? mora da je to reseenje:PSmile
ne znam shta da ti kazem, izgleda da nisam "tipichni" predstavnik. ali mislim da se na svemu mozhe raditi. mada, nisam sigurna da li ti je uopshte potrebno da vezbas public speaking ako to ne zelis, ako ne osecas potrebu. ne treba siliti.
p.s. bas me zanima, sta bi ti rekla za mene i ostali chlanovi foruma koji su imali prilike da chitaju moje postove: da li sam ekstrovertna ili introvertna? posto i mene ovo zbunjuje. :/

INFP
stuck in corporate life for over 10 years now. makes me feel like a species on the verge of extinction...go figure.

Juče, skroz nevezano za ovu temu naleteh na ovaj crni humor...

Neutral

Imam utisak da je posle ovog govora još duugo razmišljala o svom nastupu, premotavala film i možda čak krivila sebe misleći da je moglo i bolje. I da joj je laknulo nakon što je završila. Vidi se da joj je na momente ... glupo. Neutral Ali, uspela je. To je valjda najvažnije.

Elem, evo jedan linak na ovu temu: http://www.carlkingdom.com/10-myths-about-introverts

@NOED

Neutral

kindergirl ::mada, nisam sigurna da li ti je uopshte potrebno da vezbas public speaking ako to ne zelis, ako ne osecas potrebu. ne treba siliti.
p.s. bas me zanima, sta bi ti rekla za mene i ostali chlanovi foruma koji su imali prilike da chitaju moje postove: da li sam ekstrovertna ili introvertna? posto i mene ovo zbunjuje. :/

Najbliže public speakingu sam prišla dok sam jedno vreme radila kao vodič u muzeju, pa sam silom prilika morala da po pola sata nešto pričam grupici naroda. U početku mi je to bilo užasno i strašno, ali sam vremenom zavolela da to radim. Čak se i neki buzz, neko pozitivno uzbuđenje i ispunjenje kod mene javilo. Ali praćeno konstantnim stresom, koji je delom posledica preteranog osećaja odgovornosti.

Inače, ja sam mislila da je ova Suzan INFJ, da si negde iskopala taj podatak pa da zato piše ispod klipa. Još ja sva happy upoređujem sebe sa njom, i razmišlajm - vidi što je simpatična, a isti smo tip. Mr. Green Tebe uopšte nisam doživela, na osnovu postova, kao introvertnu osobu. Smile Ne znam koliko su testovi pouzdani za bilo šta, mada ja sebe pronalazim u rezultatima koje dobijem. Možda, kako ova Suzan kaže, u sebi nosiš ono najbolje od oba sveta.


@NOED Super je! Mr. Green

@jelkica, izvini zbog nepreciznosti. ne znam koji je tip devojka u postu gore.
p.s. nema mi pomoci, znam Smile kao shto sam rekla, zbunila bih i psihijatra, a ne psihologa. Smile

Guide to understganding the introverted

Pojednostavljeno, ali u principu istinito...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1337 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 7 sakrivenih i 1287 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., antonije64, babaroga, bagor10, Battlehammer, Bubili, cenejac111, cikadeda, CikaKURE, darionis, darkangel, Dimitrise93, Dorcolac, DPera, draganl, Faki-Valjevo, FileFinder, GandorCC, hooraay, hyla, ikan, Istman, kihot, kolle.the.kid, krkalon, kybonacci, Lieutenant, Mcdado, mercedesamg, MilosKop, milutin134, Mixelotti, nemkea71, nick79, Parker, prashinar, robert1979, royst33, S-lash, Smd, Stoilkovic, vathra, wolf431