Home Launcheri za Android

1

Home Launcheri za Android

offline
 • Fil  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 11 Jun 2009
 • Poruke: 16529

INDEKS pomenutih Launchera


360 Launcher
ADW Launcher
Apex Launcher
Crazy Home Lite
GDE (zadnje ažuriranje, 2010. godine)
GO Launcher EX
HI Launcher
Holo Launcher
Launcher7
LauncherPro
MXHome Launcher
My Launcher
Next Launcher 3D
Nova Launcher
Nova Launcher Prime
OpenHome/PandaHome (zastarelo, sada je to 91 Launcher)
QQLauncher (kineski)
Regina Launcher
Smart Launcher
SPB Shell 3D
Splay Launcher
Tile Launcher Beta
TSF Shell
VTL.Launcher (zadnje ažuriranje, 2011. godine)
Wave Launcher (zadnje ažuriranje, 2011. godine)Registruj se da bi učestvovao u diskusiji. Registrovanim korisnicima se NE prikazuju reklame unutar poruka.
offline
 • u administraciji
 • Pridružio: 16 Okt 2010
 • Poruke: 3468
 • Gde živiš: KRAGUJEVAC

U ovoj temi predstaviću neke Launchere.


Nova Launcher Prime


Arrow Nova Launcher Prime- link

Highly customizable, performance driven, home screen replacement for Android 4.0+

Nova Launcher Prime unlocks the following features in Nova Launcher:

Drawer Groups:
 Folders in App Drawer
 Unlimited custom tabs
Organize apps into tabs and folders in the app drawer

Gestures
Quickly start Nova Actions or Apps from gestures on the desktop, such as pinching, swiping or two-finger swiping.

Hide Apps
Keep a clutter free drawer by hidding never used apps.

Dock Swipes
Get more use out of your dock apps by setting swipe-actions

Unread Counts
Never miss an email. Unread count badges for SMS, Missed calls and Gmail. Counts show in the dock, desktop, drawer and folders.

More Scroll Effects


Nova Launcher


Arrow Nova Launcher- link

Highly customizable, performance driven, home screen replacement for Android 4.0+

Features include:
Color Themes
Change the ascent color of the launcher, full color picker support

Icon Themes
Apply ADW or Go launcher icon themes to all app icons

Scrollable Dock (for Tablets and Phones)
Keep all your favorite apps on the dock, with up to 7 icons per page and up to 3 pages.

Customizable App Drawer:
  Transparency
  Scrolling style, choose between horizontal paginated or vertical continuous

Scroll Effects
Enjoy eye candy when scrolling your desktop and drawer. Effects include Cube and Cardstack and more for Prime users.

Infinite Scroll
Never be far from your favorite page, loop through your desktop continuously.

Folder Icons
You can chose a background, preview style or even replace the whole icon.

Backup/Restore
Export your settings and layout before a wipe to quickly get back up and running.

Widgets in dock
Add any 1x1 widget to the dock

Widget Overlapping
Overlap on resize or placement, long-press to send to back or bring to front

Bulk Add
Add multiple apps to the desktop or a folder at once

Activities shortcut
Select hidden activities from your favorite apps


ADW Launcher


Arrow ADW Launcher- link

Arrow ADW Launcher postoji dosta dugo i ima solidan broj opcija u sebi, koje vam olakšavaju korišćenje vašeg telefona, a u isto vreme vam pruža i dobar izbor za uređivanje vašeg mobilnig desktop-a. Po default-u u docku se nalazi samo tri mesta za prečice, kojem vi možete u opcijama dodati još dva slobodna mesta. Takođe zanimljiva stvar kod njega je to da možete povećavati i smanjivati razmak između ikonica na ekranu, tako da možete "uglaviti" čak 8 ikonica horizontalno, a takođe isto toliko i vertikalno, tako da možete imati čak 64 ikonica na jednom ekranu. Naravno, ovo će sasvim sigurno dovesti do preklapanja teksta u imenu prečica, tako da baš i nije pametno držati ovako malo rastojanje između njih. Ovo takođe možete menjati i u samoj fioci aplikacija, ali tu možete staviti do 6 ikonica horizontalno i 6 ikonica vertikalno, mada je dosta nepregledno tako.

Arrow ADW poseduje dobar broj kvalitetno urađenih tema za preuzimanje i to je jedna od stvari kojom se ističe. Neke od njih se plaćaju, dok je većina tema besplatna. U ADW Launcher-u postoji opcija za sakrivanje dock-a, ali i za sakrivanje status bar-a, tako da možete napraviti veoma minimalističku temu samo sa pozadinom i widget-ima na ekranu. Unutar fioke sa aplikacijama možete sortirati aplikacije tako što ćete praviti nove kataloge. Pravljenjem novog kataloga birate koje aplikacije želite da uključite u njega, kako bi ste tačno znali gde vam se šta nalazi, ako imate poveći broj instaliranih aplikacija. ADW poseduje stvarno masivan broj podešavanja, koje nećemo navoditi pojedinačno, već ćemo vam ostaviti screenshot-ove ispod, na kojima možete videte o čemu se radi. Naravno, kako bi ste odlučili da li vam se ovaj launcher sviđa ili ne, morate ga instalirati i lično isprobati.

Crazy Home Lite


Arrow Crazy Home Lite- link


Arrow Crazy Home Lite je zaista zanimljiv i nesvakidašnji launcher. Njegov glavni adut je to što možete imati čak tri različita desktop-a sa po pet početnih ekrana. Kako bi ste se prebacivali između ovih desktop-ova, dovoljno je samo prevući prstom ka dole i gore na ekranu, što će vam prikazati potpuno novu temu sa potpuno drugim rasporedom ikonica i widget-a, kako ste prethodno namestili.

Arrow Fioka sa aplikacijama u sebi ne sadrži nikakvo sortiranje po kategorijama, tako da vam ne ostaje baš previše mogućnosti da podelite aplikacije kako vi želite. Ono što jeste odlična kod ovoga launcher je to da možete uzimati stilove ikonica i pozadine iz drugih instaliranih tema za neke druge laucnhere


GO Launcher EXArrow GO Launcher EX- link

Arrow GO Launcher EXje stvarno privlačan launcher sa solidnim brojem podešavanja i tema. On poseduje i specifične GO widgete, koje možete dodatno preuzeti nakon instaliranja launcher-a, na primer twitter widget ili Task manager widget.

Arrow Što se tiče fioke sa aplikacijama, u njoj možete sortirati ikonice u redosledu kojim želite, pomerajući ih ispred iza druge aplikacije, baš onako kako vama odgovara. Takođe možete videti i nedavno pokrenute aplikacije, kao i aplikacije koje su trenutno pokrenute. U GO launcher je takođe ugrađen i task killer u samoj fioci, dok widget task menadžera morate preuzeti dodatno. Popriličan izbor tranzicija između ekrana, tranzicija u samoj fioci aplikacija, dobar broj tema i dodataka,Launcher7


Arrow Launcher7-link

Arrow Launcher7 je verovatno nešto najbliže kopiranju izgleda Windows Phone 7 smartfona, koji je poznat po korišćenju pločica u raznim bojama. Pri njegovom instaliranju dobijate pločice koje su najčešće korišćene, kao što su telefon, poruke, internet, market, kontakti, muzika i video klipovi. Pored toga možete dodati svoju pločicu sa određenom funkcijom.LauncherPro


Arrow LauncherPro- link

Arrow Njegov dock naizgled dolazi sa pet mesta za prečice, ali tu postoji jedna začkoljica. Na površini tog dock-a možete prstom pomerati levo i desno, što će vam otkriti još prostora za nove ikonice, tako da možete imati ukupno 15 prečica u dock-u, što deluje dosta primamljivo.

Arrow Sa druge strane, ne poseduje veliki izbor menjaja izgleda dock-a, osim blage promene u njegovoj pozadini , tako da ste zarobljeni na jednom izgledu. Takođe, ne možete menjati kompletne stilove ikonica, ali možete menjati izgled pojedinačne ikonice, birajući sliku koja se nalazi u vašoj galeriji. Ovo je dobra stvar jer možete sami napraviti ikonicu kakvu želite na vašem računaru, ili je preuzeti od nekog drugog launchera i postaviti u dock. Dobra stvar takođe je to da možete namestiti da se broj notifikacija za poruke, pozive ili e-mail prikazuje direktno na ikonici dock-a. Takođe, tu je i solidan izbor tranzicija između početnih ekrana, koje u opcijama možete namestiti na čak sedam. Tu su i naizgled veoma lepo urađeni LauncherPro specifični widgeti - ali oni se plaćaju dodatno. Fioka sa aplikacijama je prilično jednostavna, bez ikakvih opcija za podešavanje.
MXHome Launcher


Arrow MXHome Launcher-link

Arrow Naizgled običan launcher, dok se ne pomerite za jedno mesto u levo na početnom ekranu gde se prikazuje ovaj fenomenalni animirani časovnik sa prečicama na sebi. Ovaj časovnik takođe reaguje prema tome pod kojim uglom držite telefon, a kada zatresete telefon, iz njega ispadaju zrna kafe - veoma zanimljiva stvar. Iznad njega se nalaze prečice za često korišćene stvari, kao što su WiFi, Bluetooth, podešavanje zvuka, ali takođe je prisutan i indikator baterije.


Arrow Imate izbor od četiri stila dock-a, što nije zanemarljivo. Fioka sa aplikacijama je posebno zanimljiva. Ona se sastoji iz velikog broja kategorija, u koje se aplikacije svrstavaju. Takođe, aplikacije možete podeliti u kategorije po početnom slovu, ili čak po vremenu instaliranja aplikacije. Ove kategorije možete nešto detaljnije podešavati u zasebnom meniju. Tu je i veoma lepo odrađen indikator napunjenosti memorije telefona i SD kartice.

My Launcher


Arrow My Launcher- link

Arrow
My Launcher je pomalo uobičajnog izgleda. Njega najpre ističe mogućnost da postavite čak devet početnih ekrana, tako da možete da imate prostora da izbacite skoro sve svoje widgete ili ikonice na njih, po cenu bržeg pražnjenja baterije, kao i obično. Pored nekoliko zanimljivih tranzicija između ekrana, kao što je 3D kocka, nema preterano puno opcija koje ga ističu. Ne možete menjati stil dock-a, ikonica, dok je sama fioka aplikacija takođe bez ikakvog dodatnog podešavanja po kategorijama. Sve u svemu, prilično jednostavan launcher, kojim nismo nešto preterano bili oduševljeni.


Regina Launcher


Arrow Regina Launcher- link

Arrow . Njegova cela pojava se vrti oko 3D efekata, što se nama zaista sviđa. Na primer, pomeranje između početnih ekrana će vas postaviti u pogled odozgo, u kome ćete videti sve ekrane naslagane jedan do drugog, a tu je prisutan i efekat refleksije na podu, što zaista izgleda dobro.

Arrow Početni ekrani nisu jedina stvar koja ima tri dimenzije. Fioka sa aplikacijama je takođe trodimenzionalna, kada se pomerate između ekrana u kojima se nalaze aplikacije, dok je dvodimenzionalna kada ne dirate ekran. Nažalost, nemate opciju da podešavate kategorije aplikacija. Na početnom ekranu je dostupan widget sa časovnikom, dok su na ostalim ekranim dostupni ToDo, Widget za sastanke i widget propuštenosti poziva i notifikacija poruka, neke od kojih morati dodati sami.offline
 • Fil  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 11 Jun 2009
 • Poruke: 16529

Odlicno. Imam i ja neku kompilaciju imena launchera, kuckam cim dodjem iz grada. Kada se upotpuni, i ovo moze kao izdvojeno Ziveli

Naravno, svi su slobodni da preporuce launchere da lista bude sto kompletnija.

offline
 • u administraciji
 • Pridružio: 16 Okt 2010
 • Poruke: 3468
 • Gde živiš: KRAGUJEVAC

Naravno, sto vise to bolje.

offline
 • Fil  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 11 Jun 2009
 • Poruke: 16529

Moracu opet malo da ti sredim ovu temu... Numerisati Launchere i lepo odvojiti naslove, npr...

OK, vidim da si predstavio:

Citat:ADW Launcher
Crazy Home Lite
GO Launcher EX
Launcher7
LauncherPro
MXHome Launcher
My Launcher
Regina Launcher


Evo jos nekih koje bi bilo dobro pomenuti:

- Hi Launcher (imas clanak o njemu)
- SPB Mobile Shell
- TSF Launcher
- Open Home - customize your Android phone’s desktop
- Intelligent Homescreen - homescreen replacement
- TAT Home - gesture powered 3D homescreen
- GDE - home replacement application
- Hiplogic *Spark launcher replacement
- VTL.Launcher
- Wave Launcher
- QQLauncher Pro
- Apex Launcher

Verovatno ih ima jos Mr. Green

offline
 • u administraciji
 • Pridružio: 16 Okt 2010
 • Poruke: 3468
 • Gde živiš: KRAGUJEVAC

Siguran sam da ih ima još.

offline
 • Research Engineer @MalwareBytes
 • Pridružio: 09 Avg 2011
 • Poruke: 15877
 • Gde živiš: Beograd

Hi Launcher obavezno ubaci, jedan od najboljih, ako ne i najbolji...

offline
 • u administraciji
 • Pridružio: 16 Okt 2010
 • Poruke: 3468
 • Gde živiš: KRAGUJEVAC

Na marketu se ne mogu naci ovi launcher-i.
 TSF Launcher
- Open Home - customize your Android phone’s desktop
- Intelligent Homescreen - homescreen replacement
- TAT Home - gesture powered 3D homescreen
- GDE - home replacement application
- Hiplogic *Spark launcher replacement
- VTL.Launcher

Ja ili sam lud, ili ne trazim dobro, a trazio sam jedno pola sata.Na drugim mestima sam nasao, ali na marketu-NOT. GUZ - Glavom U Zid

offline
 • Fil  Male
 • Legendarni građanin
 • Pridružio: 11 Jun 2009
 • Poruke: 16529

@Dejanod

Evo ti lista:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Android_Launchers

Elem:

TSF
https://play.google.com/store/apps/details?id=com......rch_result

Open Home
--> stao sa razvojem... Sada sam bas video. Svi linkovi koji vode ka marketu su mrtvi. Moze se naci samo na onim sajtovima...

Intelligent Homescreen (ovog nema u Wiki listi)
--> homepage: http://www.larvalabs.com/product_detail.php?app=26
// nema na marketu

TAT home - takodje stao sa razvojem...

GDE
https://play.google.com/store/apps/details?id=com......5nZGUiXQ..

Spark - obustavljen razvoj

VTL Launcher
https://play.google.com/store/apps/details?id=com......VuY2hlciJd


----

Eto sada imas sa cime da se zanimas smešak

offline
 • u administraciji
 • Pridružio: 16 Okt 2010
 • Poruke: 3468
 • Gde živiš: KRAGUJEVAC

Super. Hvala. Ovaj nije los Mxhome

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 955 korisnika na forumu :: 55 registrovanih, 8 sakrivenih i 892 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., cemix, chichabg, darkangel, DonRumataEstorski, draganl, Duh sa sekirom, flash12, Fog of War, FOX, Frunze, goran.vvv, HrcAk47, hyla, ikan, Insan, Istman, Jovan Nenad, Komentator, KonstantinR, krlebgd77, kulus, Lieutenant, liman, MB120mm, mercedesamg, Millennium, MilosKop, moldway, naki011, nobutado, operniki, opt1, Parker, pceklic, radoznao, repac, RobinHood12, Rocker, S2M, sasabanjac, saxone, Sr.Stat., stagezin, suton, TheBeastOfMG, Van, Vatrogasaccc, Vlad000, Vlada78, Vojkan Petrovic, vsn111, wizzardone, zlaya011, zmajbre