10 knjiga koje nisam pročitao a sramota me to da priznam

2

10 knjiga koje nisam pročitao a sramota me to da priznam

Kada sam bio mali, mozda sam imao 9-10 godina kada sam uzeo da "citam" "Prokletu Avliju", i skoro sam napamet naucio prvu stranu opisa..."Sneg je zavejao sve do praga, ..vrhovi grobova..", i jedva sam cekao da citamo tu lektiru...i kada je dosao taj mesec, ja nisam "stigao" da je procitam (bio sam emotivno sjeben), i onda me je ko za inat prozvala profesorka da kazem analizu dela, likove...i dobio sam 1. A OBOZAVAM TU KNJIGU!

ja nisam procitala pop cira i pop spira...ne znam koji to bese razred ali bitno da mi je izgledala mnogo veliko i da nisam imala zelju da je citam...pa je majka procitala i prepricala mi...a trebalo bi i bibliju da procitam...ali otom-potom.. Smile

nisam ni ja mrzelo me Wink

Nisam procitala "Rat i mir"... mada, ima vremena Smile

miljana je spomenula bibliju.

Po meni tu knjigu treba OBAVEZNO procitati.
Sve ostale su manje vazne.

Nisam prochitao 90 % obavezne lektire... A to me bash neshto potresa...

@LonelyEagle

Obavezno za one koji zele... Religija se ne meri poznavanjem Svetih spisa.

Probao sam da procitam Bibliju. Novi Zavet je sasvim "citljiv" i, barem meni, interesantan, ali se ista prica ponavlja nekiliko puta (istina na razne nacine i sa razlicitim detaljima, ali opet su to sve price o Isusovom zivotu, samo vidjene drugim ocima) i to zna da smori. S druge strane, Stari Zavet je mnogo tezi za citanje, narocito deo izmedju Izgnanstva iz Raja i Mojsija - kao telefonski imenik da citas. Nisam izdrzao.

Procitao sam nekoliko knjiga i jedna od njih je Biblija, a ove ostale su manje vazne!
(ne volim da citam knjige)

uuuuu sta ja sve nisam procitao Smile a da spada pod obavezno.
andrica sam procitao i bila mi je bas dobra knjiga.
tihi don sam poceo i stigo do dela kad nadju ono pismo od nekog vojnika i onda 100-200 strana vezano samo za pismo i nisam mogo dalje (nisam uspeo ni film da odgledam do kraja).
procitah i dervisa i on mi je bio skroz citljiv, stranac me je skroz odusevio a ruske klasike nisam nikad imao volje da citam.
Posle me je drugarica zarazila Kingom a drug Pracetom i to su mi pisci od kojih sam procitao najvise knjiga i skoro svaka me je odusevila.

kako kaze moj drug njega niko ne moze ubediti da su gospodari ili dina manje bitna dela za knjizevnost nego neki ruski klasici.
knjige su individualna stvar i ne treba nikog terati da cita nesto i ako ti neka knjiga ne ide, ostavi je i predji na drugu. Ima toliko knjiga napisanih, zasto bi se mucio sa necim sto ti neide?

bibliju nisam procitao i za sad ne vidim sebe kako je citam.

Pa ne mozemo da racunamo bibliju pod obicnom knjigom.Po meni je ona nesto vise.

@MoscowBeast

Ne da ti djavo da je procitas :-p

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1263 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 7 sakrivenih i 1216 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, A.R.Chafee.Jr., Aleksandar Tomić, Asparagus, Bobrock1, Bokiboks, Boris90, Cassius Clay, CikaKURE, crnogorac, Dimitrise93, Dorcolac, FOX, GandorCC, Georgius, ikan, ILGromovnik, Kruger, ladro, laurusri, lord sir giga, Luka Blažević, marsovac 2, Metanoja, milenko crazy north, Milos82, Pikac-47, Rakenica, repac, RJ, saputnik plavetnila, Smajser, stegonosa, Sumadija34, taz1cl, theNedjeljko, vathra, VJ, vukovi, Zoca