A da spojimo mi lepo do nove godine?!

3

A da spojimo mi lepo do nove godine?!

Ma to oni misle na nas osnovce i srednjoskolce .. pa se ne radi da odmorimo malo od skole Very Happy

SlobaBgd ::I istima (a i većini iz ove prve grupe) dopizdi da rade, rade i samo rade (ko im je kriv kad nisu učili, učili i samo učili, što rek'o Vladimir Ilič), pa se ponekad posvete porodici, prijateljima, pecanju, obilasku staramajke u selu, blejanju i sličnim neproduktivnim aktivnostima.
jel da nacrtam da nemam nista protiv cak i da 60 dana godisnje imaju odmor? Very Happy
imam samo protiv kolektivnog odmora u trajanju od 10 dana - situacija koja ugrozava funkcionisanje celog drustva.
nek rasporede godisnje odmore - nek ih produze duplo - ali nemoj da za praznike zemlja ispadne iz stroja.

Napisano: 06 Maj 2011 16:23

OK, nije sve ovo što pišem odgovor samo tebi, nego i drugim učesnicima diskusije, ovo što si citirao - odgovoram dijici.
Ali generalno treba neko da iznese i mišljenje koje je drugačije od mantre da smo lenji, da smo krivinaši, da samo čekamo priliku da ne radimo ništa, za razliku od ostatka sveta koji se rađa sa genom strasti, šta strasti, zavisnosti od rada, a ne kao mi koji eto ostasmo bez posla, firmi, stare devizne štednje, države, i za sve je kriv gen indolentnosti i lenjosti koji je utkan u biće Srba.
Ne kažem da ti, Peco, tako misliš i kažeš, ni dijica nije ekstremna, ali opšti stav koji se nameće je da za bolje i nismo, što dodatno unosi defetizam u redove, jelte, opštenarodnog fronta radnika, seljaka i poštene inteligencije.

Uz sve to, ovo je moj skromni pokušaj da se na MyCity uvede polemika, a da se pokaže da ne mora da se izrodi u svađu, vređanje i trolovanje.
Za sada nam dobro ide, slobodan sam da primetim.
Ziveli

Dopuna: 06 Maj 2011 16:29

dijica ::SlobaBgd ::Meni to nije normalno, nije rad... smisao života.

Nije, ali kad već govoriš o normalnom... U lečenju psihijatrijskih oboljenja jedna od veoma važnih terapijskih metoda je radna terapija. Šta misliš zašto? Dokon mozak - đavolje igralište.


Dokon mozak, prilika za kreativnost, rek'o bi' ja da me neko pita...
Wink

SlobaBgd ::
Dokon mozak, prilika za kreativnost, rek'o bi' ja da me neko pita...
Wink


Ziveli

ja bi' rekla - zavisi od mozga, ali mi je ovaj tvoj odgovor mlogo blizak srcetu. Smajli

SlobaBgd ::
Nego treba te koji hoće da odmaraju zameniti onima bez posla, pa kad i oni osete potrebu da odahnu malo, nova tura zamene, i tako dok ne napravimo krug ili dok ne shvatimo da odmor nije normalna pojava, da ruši ekonomiju, rađa grešne misli i u ekstremnim slučajevima suši kičmu i uzrokuje rast dlaka na dlanovima.



Verovatno je to što sam napisala kad se pročita delovalo kao da je pisala neka ambicionzna kučka Very Happy Al' nisam, veruj mi, bar ne kučka Very Happy
Vidi ovako Slobo... Ja sam ta koja u struci nije nikada uspela da se zaposli, i ovog trenutka nešto kao poluvolontiram, i kad vidim ove koji su mi kolege i koje vidljivo mrzi da rade šta da pomislim nego "aj se menjamo, idi pa nek' te mrzi na Birou aka tržištu nerada a pusti mene da se "mučim" malo za platu".
I sad radim dva posla, i naravno da ima dana kad pomislim kako ne mogu više, i ima, retko ali ima kad me sve mrzi, al' se onda setim onih godina kad se "odmaralo" i koliko me je to "odmaranje" zamorilo. Na to sam mislila kad sam govorila o zameni Wink
Niko ne kaže da smo mi svetski izuzetak, ni da smo po bilo čemu posebni, pa i po radnim i još više neradnim navikama. Al' je činjenica da nama kao društvu ne ide baš najbolje a da se mi pri svemu tome ponašamo po principu "udri brigu na veselje", "misliću o tome sutra, a možda ni tad"...
'Ajde onda neka mi neko objasni, kako to da mi 1. maj slavimo kao da nam je super, a ova sirotinja u zapadnoevropskim zemljama izađe na ulice i protestvuje.
Inače, zanimljiva diskusija, iako su za sad razlike nepomirljive Smile

@Peca

U julu i avgustu sistem funkcioniše jedino što je mnogo ljudi na godišnjim odmorima. Mr. Green
U principu, mi imamo jako malo "velikih" praznika gde se mnogo "spaja". To su NG-Božić i Uskrs-1.maj. Čak nije ni spojeno ali ne možeš zabraniti radnicima da uzimaju odmor i da spoje. Podrazumeva se da se za vreme "spajanja" ne zatvara firma nego neko mora da ostane i da radi.

Srbija je još i dobra što se toga tiče. Ima država gde recimo vikendom ništa živo ne radi.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 810 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 8 sakrivenih i 765 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., babaroga, bobomicek, Boris Bosiljčić, Centauro, dankisha, darkangel, Denaya, djboj, Djokkinen, DonRumataEstorski, DPera, goxin, jackreacher011011, kihot, Koridor, Krusarac, Marko Marković, MB120mm, mercedesamg, milenko crazy north, Nemanja.M, nenad81, nikoladim, novator, nuke92, Panter, pein, raketaš, Rogan33, S1Mk3, SlaKoj, Srki94, stegonosa, VJ, voja64, wizzardone