Architectural Critique

5

Architectural Critique

Da, u pravu si Smile imao sam ja stosta na umu ali necu da pretrpam projekat jer onda moram da i pisem elaborate i da dodajem detalje koji zahtijevaju poprilicno posla Smile

http://www.mycity.rs/Vasi-sajtovi/Novi-domaci-veb-.....zajnu.html

http://dia.rs/

Very Happy

Mozda si zaboravio na to, pa rekoh da te potsetim.

Ziveli

Novi projekti su dosli. Evo moj do sada omiljeni. Dobili smo zadatak da uradimo ulicu sa zadatim sirinama objekata. Projektujemo obije strane ulice, sa urbanim mobilijarom i parternim uredjenjem (lampe, zelenis itd..). Uradio sam nekih 30% posla i na ovom renderu nisu gotove fasade, fale jos 2 pjesacka.




Sta mislite ?

Ne uklapaju mi se zgrade, stilski.

Moze malo detaljnije Smile ?

Kao sto sam rekao, nista ovdje nije finalno, osim mozda krovovi, fasade cu da mjenjam dosta puta dok se ne odlucim za nesto.

Previše različitih oblika zgrada, ne uklapaju se u celinu. Urbanistički je loše osmišljeno.

lnenad ::Evo redizajn.

Materijal je sada poluprovidni Leksan sa laganom strukturom od aluminijuma koja podrzava konstrukciju.





Izvinjenje što se tek sad uključujem. Ne razumem se dibidus u temu, mogu samo pasivno da posmatram tvoja ponuđena rešenja i da čitam komentare. I jedno i drugo je ok. Ali gledajući ovaj poluprovidni leksan, setila sam se šta mi je majstor (koji bi trebalo da mi pokrije terasu jednom, kad
bude bilo novca za to) sugerisao - beli "mlečni" leksan, zato što ne propušta sunčeve zrake ili bar ne u toj meri kao providni ili obojeni. Slabije se zagreva.Mada ljudi koji se bave tim poslovima uglavnom smatraju da leksan izaziva efekat "staklene bašte", a koliko je to tačno, ne znam.

Napisano: 14 Maj 2011 11:15

Ja ću odmah da se ogradim, nisam kompetentan! Nemam biciklo. Ja sve ko kremenko i da imam auto, nemam za benzin pa bi morao nogama da teram.

Ali, živim na 100 meteri od SPENS-a i jako me zanima ova tema. Pretpostavljam da je to parkiralište za biciklove samo privremeno? Mislim, ima na zapadu ona parkirališta di iznajmiš biciklo, a ima i garaže, ima i oni privremeni. Holandija je jako poznata po tome i uglavnom su sva parkirališta na otvorenom. Ako njima ne smeta kiša i sunce, pa ni naše dupe nije svetinja, ako se malo pokvasi ili opeče, ne? Al da bude lepo nešto. Meni se dopada. Pretpostavljam da bi to bio parking samo dok se obavi šoping u SPENS-u ili posrče kafica sa drugaricama?

Ja bi ti dao bar 8-icu! Wink

Dopuna: 14 Maj 2011 11:17

lnenad ::Novi projekti su dosli. Evo moj do sada omiljeni. Dobili smo zadatak da uradimo ulicu sa zadatim sirinama objekata. Projektujemo obije strane ulice, sa urbanim mobilijarom i parternim uredjenjem (lampe, zelenis itd..). Uradio sam nekih 30% posla i na ovom renderu nisu gotove fasade, fale jos 2 pjesacka.




Sta mislite ?


Jes' ovo ti crto? Lepo je... Meni ne štima ova okrugla zgrada među kockastim. Ja bi to stavio na vrh one 1/4 kruga, na ćošku, vidiš? E tu gore. A vamo baci još jednu kockastu.

Ričard ::Ne uklapaju mi se zgrade, stilski.

Krenuh to da kucam nakon što je izbacio post, ali se predomislih. Ne razumem se (što kaže Panonian, nisam kompetentna) , ali ovo mi deluje skroz neskladno. Zgrade deluju nabacano.
Delim Ričard-ovo mišljenje - mislim da to može mnogo bolje da se složi Wink

Hajde da ne budemo apriori prestrogi: lnenad je eksplicitno rekao da su dobili zadatak - zadate dimenzije objekata s obe strane ulice + mobilijar, saobraćajna infrastruktura ili kako se to već zove, itd.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1134 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 9 sakrivenih i 1082 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: airsuba, ajo baba, Andrija357, Asparagus, babaroga, Boris90, BraneS, BSD, bufanje, cifra, Darko8, dmdr, draganca, FOX, GenZee, gorican, Ivica1102, Joja2, Krusarac, Krvava Devetka, Kubovac, LUDI, Lukaaa, mercedesamg, mikrimaus, mile23, milenko crazy north, milimoj, milos.cbr, moldway, nemkea71, oldtimer, opt1, Panter, panzerwaffe, Parker, pein, repac, stalja, vathra, Velizar, YugoSlav, Zi0mek