Automatski ili manuelni menjac?

6

Automatski ili manuelni menjac?

Automatiski ili manuelni menjac?

  • Automatik
    41% [39]
  • Manuelni
    58% [55]
  • Ukupno glasova : 94

ja mislim da auto moze da slepuje tako sto bi samo podigli pogonske tockove na kamion ali sve zavisi koju vucu ima auto Smile

@Gibli
Upravusi sto se tice slepanja samo na krace relacije. Jer ako ti auto stane neces ga slepati ko zna gdje nego do prvog servisa.

trifko86 ::Jos nesto da dodam nije istina da se automatik nemoze slepati ka sva normalna auta. zasto onda postoji polzaj rucice menjaca N (neutral- ler). Jer N kod automatika ne sluzi samo da razdvoji motor i menjac vec i da odvoji poluosovine ili kardan od menjaca. tako da se moze slepati. Normalno nje da se nemoze slepati na D ili jos gore na P e onda se bas sve pokvari.

P - parking
R - rikverc
N - neutral
D - drive
3 - brzina
2 - brzina
L - low speed

Kako se moze auto uospte voziti kada je na N? Jel' mozes voziti auto sa standardnim mjenjacem kad je u leru? Ja pored ovih oznacenja na mjenjacu takodje imam Power drive i 4 Wheel drive, koji se koriste zimi kada je snjeg ili led. Imas auta kojima je 4 wheel drive stalno u poginu, tako da oni nemaju opciju da ga iskljuce ili ukljuce po potrebi.

@Ella
Jesi li ikad vozio/la automatik? I ko je reko da se auto moze voziti u N, niko nije spominjo voznju vec je bila rec o slepanju.

Jesam vozila sam i jos ga ponekad vozim.A kako onda mogu da ti ga odslepaju sa parkinga, ako si parkirao na pogresnom mjestu? Naravno da je u parkingu, auto zakljucano a oni ga opet odvukose? Ili sa standardnim mjenjacem, poneko ga ostavi u leru a poneko ga ubaci u brzinu kad je parkiran.

@Ella
Ko ti ga slepa kada se pogresno parkiras. Koliko ja znam kada se pogresno parkiras dodje pauk i odnese te :-))

Negdje smo se izgubili, i ne samo da smo otisli off topic, nego smo cak i napravili drugu temu za raspravu. Smile

Automatik je zakon, jos kad je u paru sa distronicom, milina...

Ella ::A kako onda mogu da ti ga odslepaju sa parkinga, ako si parkirao na pogresnom mjestu? Naravno da je u parkingu, auto zakljucano a oni ga opet odvukose? Ili sa standardnim mjenjacem, poneko ga ostavi u leru a poneko ga ubaci u brzinu kad je parkiran.
U Beogradu, a verovatno i u većini gradova se koriste mali Land Rover specijalni pikap džipovi. Oni u zadnjem delu imaju ugrađene viljuške slično kao viljuškar.
Kada hoće da odnesu neki auto oni te viljuške podvuku pod prednje gume, hidraulika digne viljuške i tako dignu prednji deo auta. Ispod zadnjih točkova, ako je povučena ručna, stave kao neke "rolšue" i za čas ga odvezu.
Znači čak i da je ostao u brzini ili ako je automatik, točkovi se ne okreću, jer su podignuti.
A koriste se i oni "paukovi" sa hidraulikom koji ceo auto dignu i natovare na sebe.

Ma lopovi su oni, ima da te odvuku bez obzira na sve.Ovdje se cak pokusavaju i trikovi kao da podignes rucnu i da iskrenes malo prednje tockove, ali i pored toga ode auto. Anyway, hvala na objasnjenju Gibli. Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1075 korisnika na forumu :: 49 registrovanih, 8 sakrivenih i 1018 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., babaroga, BlekMen, Brana01, BraneS, Bubimir, cavatina, Denaya, Dimitrise93, Dorcolac, DPera, FOX, ivica976, kalens021, Karla, Leonov, Luka Blažević, MiG-29M2, milenko crazy north, Nemanja.M, nenad81, nikoladim, nuke92, operniki, ozzy, pacika, panzerwaffe, Petar35, procesor, raptorsi, RJ, Rogan33, S2M, Sančo, sasa76, slonic_tonic, Smiljke, solic, stegonosa, Sumadija34, torivoje, Tvrtko I, VJ, vobo, Webb, YugoSlav, zodiac94, 125