Beauté

2

Beauté

Ja ne koristim isto maske za kosu. Jeste da je farbam dosta cesto, ali uglavnom stavim pre pranja ono cickovo ulje (10-20 min) i onda operem kosu i naravno stavim balsam.
A sto se tice noktiju nesto me smorio onaj klasik french. Posto nemam mnogo slobodnog vremena uglavnom samo namazem nokte nekim lakom ili ne mazem uopste.

A, ne -ne ...

Ne mazem ja svoje nokte french, samo su mi tako prirodno. smešak

Ponekad stavim bezbojni lak, tek da dodam malo sjaja, ponekad crveni ... zavisi od "prilike". A imam oko 25 lakova, raznih boja i nijansi, nekada sam bila opsjednuta sa tim, sad manje.

Za kosu koristim i pakovanja i balsam - imam kovrdžavu kosu i ne mogu da je očešljam bez toga!

A nokti: pošto sam na bolovanju, uglavnom su nenalakirani, ali kada radim uvek su lakirani u raznim bojama (i plavi i zeleni i crni, samo ne roze). French samo kad imam puuuuno vremena, jer to mi kao Elli eyeliner, ne ide baš od ruke! Wink

Evo sad cem ja da otkrijem tajnu kako sam ja naucila sama sebi raditi french (onaj pravi).

Uzmem samoljepljivu trako (selotejp) i zaljepim na nokte tako da ostavim dio koji treda da bude bijel neotkriven. Onda premazem "krec" bijelim lakom i sacekam da se osusi. Kad se dobro osusi skinem traku i onda preko samo stavim bezbojni.

smešak

To sam i ja probala, ali izgleda da nisam čekala dovoljno da se lak osuši (nikad BRE nisam imala puno vremena, a i nestrpljiva sam po prirodi).

Svečano obećavam da ću odvojiti 3 sata samo za svoje nokte. Jednog dana!

Ella ::Evo sad cem ja da otkrijem tajnu kako sam ja naucila sama sebi raditi french (onaj pravi).

Uzmem samoljepljivu trako (selotejp) i zaljepim na nokte tako da ostavim dio koji treda da bude bijel neotkriven. Onda premazem "krec" bijelim lakom i sacekam da se osusi. Kad se dobro osusi skinem traku i onda preko samo stavim bezbojni.

smešak


Ne radi se tako Smile ja sam pitala kozmeticarku za savet (ja imam one nalepnice za french). Ako radis sa onim pravim french lakovima, prvo namazes onaj roze (svetlo,svetlo roze) na ceo nokat pa onda stavi te nalepnice ili selotejp za beli deo. i onda preko celog nokta onaj zavrsni lak.

Laughing

Ok, sada da budem malo preciznija da izbjegnem kritike ... ako im se izbjec' moze Razz

Kada se radi profesionalni french manicure, po pravilu se slijede sljedeci koraci:
- nokti se ociste (zanoktice i extra koza koja se skupi pri dnu notaka. sad ne znam da li je potrebno da kazem da ruke treba da budu ciste i da se takodje stavlja krema koja je namjenjena za tu svrhu)
- kada su nokti spremni za rad, prvo se stavi nesto sto se ovdje zove base coat
- saceka se da se to osusi, a jako brzo se susi smešak
- stavi se prvi dio koji je "krec" bijeli, naravno da profesionalci ne koriste traku kao ja (u stvari koristiLA, dok se nisam ispraksirala)
- saceka se da se osusi, ima cak i fen koji ti uperi u nokte da se brze osuse
- kad je to suFo, onda se stavlja bezbojni lak koji je dio franch-a
- kad se to osusi, onda se stavlja top coat
- susiti ... Laughing

Kad vec ulazimo u ove detalje, preporucuje se koristenje base i top coat-a za stalnu upotrebu pri lakiranju noktiju, ne samo kada je french u pitanju. Base coat sluzi da zastiti nokat, a top coat da zastiti lak na noktu, da traje duze i da se ne "cjepa".

smešak
-

A ha ne znam bre nam je kovrdzava Smile nisam to znala narafski...
Ja povremeno volim da stavim maslinovo ulje na kosu a nokti,eh ne mogu nikako da ih pustim stalno se lome Crying or Very sad ali se tesim tako sto moja drugarica stalno gricka nokte,pa joj stalno govorim da ima patrljke Laughing Laughing Laughing

ja se sminkam kad izlazim,a stavim ono sto mi ide uz odecu.sto se tice obrva,sto ih cesce cupam to majne boli.pa, tako

Citam vam ovo o noktima i plachem!! Life rece "patrljci" a ja se odmah prepoznala! Moji panjevi su tanki, krzaju se, sa onim gadnim talasicima po sebi a zanoktice pojedene... Sad
Al na kosu pazim, koliko toliko. I farbam je i pakujem u domaci majonez Smile . I ubijte me sto to radim, ali nekad k'o ove domace, vikinske zene, uprkos godinama, nosim pletenice, hehe. Casna rec. Mr. Green

Za posao obavezno maskara i kreon a karmin... kad me hoce raspolozenje.
A za party party... to volem vise neg' leba jesti. Sminkanje mi je deo zurke. I to mora biti kako treba. Imala sam srecom prilike da vidim profi shminkere pa sam kupila fazone.

Ima jedna cura u Novom Sadu koja je radila na TVNS i NS+. Ona je carobnjak, guru, warlock!! Ta bi napravila da se u lesh zaljubis! Kako sam samo glupo zaboravila kako se zove! Daca, Veca, Goca... tako nesto. Ma seticu se jer to nije zena, to je Leonardo .........

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 518 korisnika na forumu :: 5 registrovanih, 1 sakriven i 512 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Atomski čoban, bojank, Prometeus, Shilok, Srki94