Besplatne akcije republike Srbije

1

Besplatne akcije republike Srbije

offline
  • Pridružio: 15 Jun 2009
  • Poruke: 245

Ranije je vise puta bilo je receno da ce svi punoletni gradjani dobiti besplatne akcije u vrednosti od 1000 evra pa me zanima kada ce poceti sa podelom tih akcija. Evo izvoda iz nekih od mogobrojnih tekstova koji o
tome govore.

Dinkic: Svi ce dobiti po 1000 do 5000 evra akcija

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić ocenio je da će građani Srbije dobiti najmanje po 1.000 evra podelom besplatnih akcija javnih preduzeća.
Dinkić je ponovio da će besplatne akcije, prema procenama Ministarstva, dobiti ukupno četiri miliona građana koji dosad nisu dobili akcije u privatizaciji.
- Svi građani će dobiti jednak iznos bez obzira na godine - naglasio je ministar, dodajući da je neophodno da se pre podele usvoji zakon o besplatnoj podeli akcija.

Dinkić je Televiziji Pink rekao da će gradjanima koji nemaju račune,
pre svega onima koji nisu pismeni, kao i starim osobama koji imaju
pravo na besplatne akcije, "Poštanska štedionica" besplatno otvoriti
račune.

Na pitanje novinara o vrednosti akcija koje će građani dobiti, ministar
je ocenio da će vrednost zavisiti, između ostalog, od političkih
prilika u zemlji.

"Ako na izborima dobije Tomislav Nikolić postoji velika opasnost da
strani investitori više ne ulažu, a ako nema kupaca akcije neće vredeti
ništa", naveo je Dinkić.

S druge strane, dodao je Dinkić, ako nastavimo put evropskih integracija i protok kapitala u Srbiji, akcije će vredeti više.

Mladja zezno narod Twisted Evil

Bilo je ali posle palo na 100 evra a prosle nedelje se pricalo o podeli 1200 dinara po stanovniku koji se prijavio Bebee Dol Laughing

Svako ko se iole razume u ekonomiju recice da se vrednost akcija nikako ne moze odrediti za neki period u buducnosti. Sta vise, vrednost akcija varira iz minuta u minut a da ne pricam sta se sve moze izdogadjati za godinu-dve. Tako da ova ministarova obecanja nikako ne piju vodu. Mislim, kad bi neko znao kolika ce vrednost nekih akcija sigurno biti, taj bi se debelo obogatio na berzama i postao najbogatiji covek na svetu. U tome je i sustina poslovanja akcijama. Sve se svodi na riziku.

Citat:- Svi građani će dobiti jednak iznos bez obzira na godine

Ne znam kojom magijom ce ovo da se ostvari. Mozda ako svi istovremeno prodaju akcije, mada i tada bi se njihova vrednost naglo srozala zbog visoke ponude. Vrednost akcija stalo varira tako da sam misljenja da bi ih trebalo zadrzati barem dok ne prodje prvi talas njihove naplate, jer ce se nakon toga povecati njihova vrednost zbog smanjene ponude istih.

BTW: Dinkiceva prica je najpokvareniji nacin sakupljanja jeftinih glasova. Pricaju o nekim akcijama a privatizovali su samo jedno javno preduzece. Sest meseci nakon privatizacije preduzeca je krajnji rok do kog akcije treba da pocnu da se dele. Proslo je vise od 9 meseci a od akcija ni traga ni glasa.

Ja ću od mog dela polovinu odmah da podignem a sa pola ću da se oprobam na berzi. Mr. Green

TOP GUN ::Mladja zezno narod Twisted Evil

Bilo je ali posle palo na 100 evra a prosle nedelje se pricalo o podeli 1200 dinara po stanovniku koji se prijavio Bebee Dol Laughing


Ovo prvi put cujem koje to pricao znam da je Kurir prosle godine pisao da ce akcije vredeti nesto malo na sto im je Mladjo odgovorio da oni koji to tvrde nemaju pojma o ekonomija kao i da i dalje ostaje pri svojoj tvrdnji da ce akcije vredeti oko 1000 evra.

Koliko se ja secam 100 evra je trebalo da bude suma koju bi svaki gradjanin dobio u gotovini u januru 2008. Zatim su 2008 najavili da ce svaki gradjanin dobiti 2009 po 60 evra pa od toga kao i od onog prvog nije bilo nista. Da ne bude zabune ovde je bilo rec o novcu koji bi gradjani dobili u gotovini dok bi osim novca svaki gradjanin dobio i besplatne akcije.

Citat:Da ne bude zabune ovde je bilo rec o novcu koji bi gradjani dobili u gotovini dok bi osim novca svaki gradjanin dobio i besplatne akcije.

Ja prvi put cujem da ce narod bilo kakav novac dobijati u gotovini Confused

Iako je državni sekretar Nebojša Ćirić rekao da ce gradjani dobiti besplante akcije NIS-a do kraja novembra a vlada Srbije odavno donela odluku o podeli besplatnih akcija NIS-a u vrednosti od 2500 dinara ja jos nisam dobio nikakve akcije.

m4rk0 ::Svako ko se iole razume u ekonomiju recice da se vrednost akcija nikako ne moze odrediti za neki period u buducnosti. Sta vise, vrednost akcija varira iz minuta u minut a da ne pricam sta se sve moze izdogadjati za godinu-dve.

To o cemu govoris predstavlja cenu akcije koja se odredjuje na berzi dok ce vrednost akcija koju ce gradjani dobiti biti izrazena u njihovoj nominalnoj vrednosti. Nominalna vrednost akcije predstavlja novčani iznos po kome se emituju akcija i i znatno lako ju je izracunati jer se dobija tako sto kapital preduzeca podeli sa brojem akcija. Prema odluci vlade Srbije koja je odavno doneta svaki gradjanin ce dobiti 5 akcija NIS-a cija ce ukupna nominalna vrednost biti 2500 dinara tojest 500 dinara po akciji.

Nominalna vrednost ne igra nikakvu ulogu "za prosecnog stanovnika Srbije". Za stanovnike je bitna realna vrednost akcija u ternutku njihove prodaje. Dinkic je govorio o realnoj vrednosti akcija za koju je procenio da ce iznositi 1000e pa i vise.

http://www.naslovi.net/2009-08-28/danas/nominalno-.....ra/1298276

Ja sam znao da ce tako biti. Rekao sam drugu koji se primio na akcije i izbore (mada do sad nikad nije izlazio na izbore) da cu mu dati sve sto dobijem preko 500 evra. Sad mi je krivo sto nisam dogovorio da ako bude manje od 500 on mora da mi nadomesti do tih 500 Very Happy .
Nekako mi je i drago sto nece biti tolkih para,
nisu za nas pare - pare ljude kvare Very Happy

sve sto dobijem cu da spiskam u kafani za jednu noc, obecao sam sebi...
pa nek narod prica....

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1244 korisnika na forumu :: 59 registrovanih, 6 sakrivenih i 1179 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _Sale, A.R.Chafee.Jr., Apok, Areal84, babaroga, Bobrock1, bojankrstc, Boris90, dankisha, darcaud, DejanSt, dekan.m, deLacy, Denaya, DENIRO, djboj, Dorcolac, dragoljub11987, elenemste, gomago, GORDI, goxin, h8propaganda, HogarStrashni, HrcAk47, hyla, Istman, Ivica1102, kikisp, Kubovac, kunktator, kybonacci, ljubacv, LUDI, Marko Marković, Mercury, milenko crazy north, Milometer, nebkv, nemkea71, novator, oganj123, Panter, Parker, raso7, Ripanjac, RJ, robert1979, Romibrat, ruso, S2M, Sirius, SlaKoj, vathra, Vlad000, voja64, Wrangler, šumar bk2