Besplatno studiranje za CG!?

5

Besplatno studiranje za CG!?

Kasno si se setio da brises.
Mislim da treba ZABRANITI svako pokretanje teme o Crnoj Gori jel se svaka zavrsi ovako.

jesmo isti narod............i zashto sada da se pljujemo i vredjamo ovde?
lepo svako na svoju stranu, molim lepo. ako ste vec odlucili da budete stranci, platite i niko nema nishta protiv. to je cela logika, niko vama ne brani da studirate ovde, samo je potrebno da platite.

LakeEye ::STRAHOTA!!!! ja sutra pokrecem peticiju da oteramo djetice pod njihovu goricu!
Upravo si prekrsio pravilo: http://www.mycity.rs/phpbb/viewtopic.php?t=38534

a uz to, uvredio si jako puno clanova ovog foruma. Ovo je opomena pred ban.

erwinrommel74 ::ma nemoj, sto onda da ne proteramo i madjare,rumune i ostale cigane....
Opomena pred ban zbog vredjanja.

LaserJat ::Kasno si se setio da brises.
Mislim da treba ZABRANITI svako pokretanje teme o Crnoj Gori jel se svaka zavrsi ovako.


Jel ja treba da poplavim od ponavljanja istog?!!?

Ovo nije tema o Crnoj Gori!

izvinjavam se. necu vise. ali nije bila namera da uvredim. tako je ispalo. once again, svako ko se osetio uvredjenim, izvinite.

bobby ::LakeEye ::STRAHOTA!!!! ja sutra pokrecem peticiju da oteramo djetice pod njihovu goricu!
Upravo si prekrsio pravilo: http://www.mycity.rs/phpbb/viewtopic.php?t=38534

a uz to, uvredio si jako puno clanova ovog foruma. Ovo je opomena pred ban.

erwinrommel74 ::ma nemoj, sto onda da ne proteramo i madjare,rumune i ostale cigane....
Opomena pred ban zbog vredjanja.



Obojicu sam ja vec opomenuo na PP. Mnoge poruke su im vec brisane.

Pozdrav iz Crne Gore.

Meni je takodje odluka vase vlade nelogicna poslije referenduma kod nas. Interesantno slicnu odluku je donijela i nasa vlada kad su u pitanju studenti iz Srbije (trenutno na budzetu kod nas ima oko 150 studenata iz Srbije), a vjerovali ili ne slicno je i za studente iz Bosne i Hrvatske...
Ja sam podrzao nasu nezavisnost i iskreno smatram da je tako bolje tako da mi sve te i slicne odluke djeluju kao kajanje, i neslazem se sa tim.

P.S. Iako se slazem sa vasim osudama o Crnogorcima u Beogradu mislim da nije lijepo da o nama sudite na osnovu pojedinacnih (i to negativnih) primjera.

Pozdrav i Najljepse Zelje sa sve vas, cak i one koji nas mrze (Siguran sam da je vasa reakcija samo trenutna).

@VeliborI

Drago mi je sto si ovo napisao. U ovoj temi su se nepotrebno podigle tenzije oko necega sto nije tema mog bloga.

Mogao sam da ocekujem nesto ovako i, kao supermoderator, trudio sam se da sto vise sprecim strasti korisnika. Nisam uvek uspevao, ali sta sad...

Ponovicu vest koja je obljavljena u jednoj temi na ovom forumu, koja opisuje, po meni, najbolje resenje ovog problema.

Citat:Prema procenama Ministarstva prosvete, u Srbiji ima oko 10.000 crnogorskih studenata, a svaki od njih bi, da je stranac, godišnje za školarinu morao da plati u proseku 1.000 evra više nego što plaća sada.

Preuzeto sa linka:
http://www.bgdcafe.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2176

Dinkić: Bez uvećanih troškova
Ministar finansija Mlađan Dinkić rekao je juče da će "Srbi iz Crne Gore koji studiraju u Srbiji" imati ista prava kao i studenti iz Srbije i Srbi iz bivših republika SFRJ, Mađarske, Rumunije i Bugarske. Ti uslovi, kako je na konferenciji u Vladi Srbije objasnio Dinkić, regulisani su ranijim uputstvom Ministarstva prosvete.

- To uputstvo postoji i nije potrebno da se donosi posebna odluka Vlade Srbije o uslovima za studiranje studenata iz Crne Gore - rekao je Dinkić, naglašavajući da budžet Srbije neće imati uvećane troškove zbog besplatnog školovanja studenata iz Crne Gore.

SAnja ::
Nepravda!!!! Zasto se studenti iz Bosne vode kao iz strane drzave i placaju skolarinu a oni ne!? U cemu je tu razlika?!!? Hoce li sledece izjaviti da ce i oni moci da primaju stipendije i kredite, dokle bre vise sa tim s*anjima i povlasticama koje oni imaju! Pljujem na nasu j*benu drzavu i bezim odavde kao muva bez glave!!!


Ja sam iz Bosne, mada sam sada dvojni ... nego ... mi imamo isti status kao i studenti iz Srbije, o tome vec godinama postoji sporazum ... ali kredite naravno ne mozemo dobijati, to nece moci ni studenti iz CG jer je tu strog uslov, moras biti drzavljanin. Vec za stipendije stvari stoje drugacije, ako se nagura prosjek, pravo na stipendiju imas samo na osnovu prijavljenog boravista ... bar je tako bilo kada sam ja posljednji put provjeravala.

Sto se odluke tice ... jos prije referenduma sam i sama zakrvila sa cimerima na ovu temu ... bila sam 100% sigurna da ce ovo da se desi, ne zato sto to odobravam, vec zato sto to tako lici na ovdasnju vlast. Iznapadase me, ali ispadoh u pravu.
Ja ne znam kakav je interes Srbije i da nas iz BiH tretira kao i svoje studente, ali stvari tako stoje od rata. Zasto drzava sebi tovari na vrat jos hiljada studenata iz CG mi stvarno nije jasno. Logicno bi mi bilo jedino da se izguraju vec upisani na teretu budzet-a ili da se napravi sporazum sa vladom za studente profila koji ne postoje u CG ... ovo ipak ne kontam ...

Za sve one iz CG koji nisu odusevljeni temom i reakcijama ... mislim ... ja sam dozivljavala nekoliko slicnih neprijatnosti kada sam polagala prijemni, upravo na konto toga da uzimam mjesto nekom ko je odavde.
Nemojte prenagliti sa komentarima, razmislite dva puta, ljudi su dobrim djelom ipak u pravu.

opet mesate babe i zabe (nesto mi zabe veceras..hmm Bebee Dol )

1. NE SVI studenti iz Bosne, vec SAMO studenti iz Republike Srpske imaju pravo na besplatno skolovanje! Iz Federacije nemaju pravo..

Dakle, svi koji se izjasnjavaju kao Srbi idu u Srbiju na skolovanje, jos nisam cula da je dosao neki musliman ili hrvat iz Bosne ovde da studira Confused
Takodje kolko znam, svi Srbi iz Madjarske, Makedonije, Hrvatske , imaju to pravo--i to je naravno ok.

Ovde se dovodi u pitanje --zasto crnogorci i dalje da studiraju na budzetu Srbije, ako se izjasnjavaju kao crnogorci, i imaju sad svoju drzavu???

I ja bih rado da studiram na Oxfordu za dzabe, al mi to NE DAJU, jer sam stranac!

A skolovanje na Oxfordu kosta 180 000 $ za strance po godini, pa vi sad vidite...

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 813 korisnika na forumu :: 4 registrovanih, 1 sakriven i 808 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: DragoslavS, Nobunaga, sokojet, 125