Bože molim te, nemoj im oprostiti

5

Bože molim te, nemoj im oprostiti

Mahamudra,
Ti si nov na forumu, i ne poznaješ dobro kolegu Džona Sneznog, da ga znaš ne bi tako pričao jer ima iza sebe dosta tema što u kojima učestvuje što koje je otvorio, a koje prate razne socijalne tematike i slučajeve i društvo i probleme sa kojim smo suočeni i to na vrlo zreo i konstruktivan način sa pravim smislom i načinom izlaganja..Pogledaj njegove starije teme...

Могуће је да сам претерао и да нисам упознат са свим шта је колега Џон писао на овом форуму. Извињавам се ако је тако, имао сам другу слику читајући овај блог. Како год, и даље остајем при ставу да је наслов пре-патетичан и да постоје многи случајеви који су приоритетнији него овај несрећно унакажен пас.

Нисам очекивао да ћу одмах да будем цензурисан од супер мода само јер сам написао да за разлику од оног момка чији су удови спржени струјом пас има веће шансе да добије протезу јер су се за њега заложиле јавне личности какав је познати режисер, док му је средства обезбедио градоначелник БГ-а, а медијску потпору дала једна ТВ са националном покривеношћу.

Немам намеру да трошим време и терам мак на конац али СМ није у праву када је окарактерисао то као нешто шта има политичку конотацију и шта нема везе са темом.
pressonline.rs/sr/vesti/beograd/story/11237.....oteze.html

Ако је такав вид информација забрањен овде онда ме слободно банујте.

Mahamudra ::Оно што је поразно овде је да постоје такви примерци своје врсте слични теби који имају мањка осећања и љубави за људе у оној мери у којој би здраво људско биће требало то да има. То је екстреман став и мени се не свиђа. Не волим такве људе јер нису прави људи. Ако ти ово окружење не одговара и разочарава те 20 година, није ми јасно што ниси отишaо да живиш у шуми и одреко се свега овог што модеран човек има? Тамо би био са животињицама и био би срећнији. Ако може Тарзан и Господар Звери да фура тај фазон верујем да би се и ти добро уклопио.
Zakasnio si sa dobronamernim savetom, bilo je razmišljanja i na tu temu: http://www.mycity.rs/Blog/hocu-malo-dosade.html

Mahamudra, u pravu si da smo postali neosetljivi na probleme ljudi. I slažem se da je naslov patetičan, a za moj ukus je tema krenula i nekim mozgoispirajućim tokom. Ali mi objasni kako ćemo to postati humanije, čovečnije društvo, ako jedni druge budemo nazivali ustašama, i ako pomoć životinjama (od čije god strane bila inicirana) budemo smatrali prekprekom na tom putu? Eto, to mi ne ide u glavu.

Spominjani Dule Kovačević je negde rekao kako bi se Srbi podelili i oko nekog bezazlenog i univerzalnog pojma kao što je tuga. Evo "lepog" primera, ako ovo što se tom psu desilo nije tuga, ne znam šta je. Meni je neopisivo tužno i to što je slučaj ovog psa iskorišćen u političke svrhe, i što se i mi ovde njime služimo kako bi prozivali jedni druge.

Ne znam zašto, ali o motivima uopšte nisam razmišljala. Kao da svaki zločin mora pa da ima motiv. Ako je ovo učinio čovek, onda je taj čovek bolestan, i takvom čoveku treba pomoći, smeštanjem u odgovarajuću instituciju. Sasvim dovoljna "odmazda" za zločin.

Patologija je univerzalna, baš kao i tuga. Ali samo mi ovde smo u stanju da od toga napravimo pitanje sukoba "nas" i "njih", i nezaobilaznog finansiranja i novca. Jer ne vidim niti jedan drugi razlog zbog kog bi nekome smetala "Orka".

Mahamudra, evo pravog potforuma za tebe, na kom možeš da iskažeš svoje čovekoljublje, kog ti koliko vidim ne manjka: http://www.mycity.rs/Humanost/ smešak

Jelkice slazem se sa svakom tvojom reci.

Mahamudra
Krenuo si bez ikakve potrebe da ubacuješ politiku, b92 i ostalo u temu.
Meni je prosto nepoštena logika, da čim se spomene neka životinja, odmah se ide kontrom koliko ima siromašne dece i ljudi. Da li to znači da nijednoj životinji ne treba pomoći, jer uvek ima nesrećnih ljudi.
I to što neko želi da pomogne psu, ne znači da ne bi pomogao i čoveku.
I ne znači i da nije već nekom pomogao.

jelkica7 ::
Zakasnio si sa dobronamernim savetom, bilo je razmišljanja i na tu temu: mycity.rs/Blog/hocu-malo-dosade.html

Ценим да за прави савет никада није касно Smile Рекох да нисам пратио у потпуности лик и дело колеге Џонa. Извинух се и покајах, онако искрено, човечански. Шта још?

jelkica7 ::Ali mi objasni kako ćemo to postati humanije, čovečnije društvo, ako jedni druge budemo nazivali ustašama, i ako pomoć životinjama (od čije god strane bila inicirana) budemo smatrali prekprekom na tom putu? Eto, to mi ne ide u glavu.
Јелкице, ми не можемо постати хуманије друштво када неко шаље поруку да је живот пса луталица и његов инвалидитет преча за санирање него таква иста ситуација код човека. Што се погрдних назива тиче, они су сами зарадили тај епитет на слово У. Некоме се не свиђа али тако је. Све на свету има неко име. Ја им га нисам наденуо. Користим га од скоро и мислим да имам разлог за тако нешто.

jelkica7 ::Ako je ovo učinio čovek, onda je taj čovek bolestan, i takvom čoveku treba pomoći, smeštanjem u odgovarajuću instituciju. Sasvim dovoljna "odmazda" za zločin.
Могуће, не спорим ти то, али казну не одређујемо ни ја ни ти већ треба да пустимо да се неко ко је задужен за то тиме и бави.

jelkica7 ::Jer ne vidim niti jedan drugi razlog zbog kog bi nekome smetala "Orka".
Помињеш Орку и то да не разумеш како она може да смета некоме. Очигледно да ниси фан Саут Парка и сурове и понекад безобразне сатире друштва у цртаном облику. Да јеси, знала би о чему се ради у тој епизоди (одакле су извучени исечци са ЈТ-a). Ево ти "препричано". Исчитај то, а посебно здњу реченицу па ће ти бити јасније на шта сам пуцао.
en.wikipedia.org/wiki/Whale_Whores#Theme

jelkica7 ::Mahamudra, evo pravog potforuma za tebe, na kom možeš da iskažeš svoje čovekoljublje, kog ti koliko vidim ne manjka: mycity.rs/Humanost/ smešak
Не треба да ме упућујеш на тај форум. Волим да помогнем и људима и животињама, и радим то кад год могу и колико могу. Нисам оптерећен хуманитарним радом, просветљивањем маса или истеривањем правде. Обичан сам човек са обавезама од 9 до 5.

И не иде да ми упорно накачињете да протурам ту неку политику на негативан начин. Ја знам да је то овде табу тема али схватите - Ја нисам помињао власт и партије, ничије идеологије и слично. Градоначелник је јавна функција ту нема политике и јасно је у ком контексту је поменут. Деведесет двојка је медијска кућа или можда је ви сматрате политичком институцијом?

И на крају, ако погледаш кратку дефиницију политике, шта је ту онда спорно самном?

Citat:Политика су процеси и начин на који се доносе одлуке унутар једне групе људи. Иако се обично политика односи на владе, политичко понашање се опажа у било којој групи или институцији коју сачињавају људска бића.

Ја не одлучујем овде о било чему, тако да испада да ми је грех то што одајем понашање карактеристично за људско биће које се нашло у некој, овога пута виртуелној, групи?

Мислим.. Смешно Smile
dzon snezni ::Meni je prosto nepoštena logika, da čim se spomene neka životinja, odmah se ide kontrom koliko ima siromašne dece i ljudi. Da li to znači da nijednoj životinji ne treba pomoći, jer uvek ima nesrećnih ljudi.
Покушавате да ми пришијете нешто и на овај начин. Ја нисам хтео примером који сам навео да контрирам већ да кажем да докле год се не среди људско друштво или бар не ради на његовом уређењу, неће бити бољитка ни за животиње. Машите поенту такође, јер ја не говорим о сиромаштву већ о инвалидитету. Стоји да ће увек бити несрећних људи из много разлога али нпр. ни животиње у зоо вртовима нису много срећнија категорија ма колико се неко бринуо о њима. Зато ти такво поређење једноставно не стоји.

Још нешто бих желео да додам. Кад си власник животиња ти имаш и обавезе како према њему, тако и према околини. Не можеш да дозволиш да ти нпр. пас константно завија целе ноћи док комшилук спава, да лута по улици, да к#ња по згради/дворишту комшије, уништава нешто туђе и слично и да поврх свега тога ти остајеш нем на приговоре комшија. После се неко пита зашто су му отровали пса. Не кажем ни да је то ок, али само хоћу да укажем да није свуда у питању болест и садизам људи узрок оваквих немилих дешавања.

Ако ни после овога написаног нисам јасан, реците, могао бих да почнем нешто и у фотошопу да спремам за следећи пост Smile
Ајде у здравље..

Naravno da imaš obaveze prema životinji, kao vlasnik. Ipak, iako mi komšijin pas laje i zavija, i ne da mi da spavam, prvo ću porazgovarati s njim, ako ne ide tako, obratiću se nekoj instituciji, a svakako neću uzeti kuhinjski nož pa mu priklati psa.
I ja sam običan čovek, ne isterujem pravdu, već reagujem na surovost koja me vređa kao čoveka. Recimo da sam živeo dvadeset godina na selu, okružen od malih nogu životinjama, i volim životinje ; jednostavno, pogađa me surovost ljudi prema njima.
Politika je kad prišivaš nekoj medijskoj kući slovo U. Razlog zašto mi nećemo politiku nije taj što nam je tabu, već što mnogi od nas imaju iskustva s foruma- gde god se dopustila politika, krenule su beskonačne rasprave, uvrede, i slično. Nisam video ni jedan forum gde je dopuštena, a da nije otišlo u tako nešto. Jednostavno to ne želimo ovde, da se iscrpljujemo u beskonačnim raspravama.

Naravno, van politike, imaš pravo kao i svi drugi na svoje mišljenje, i na ovoj temi i drugima. I nemoj misliti da sam ja ili neko povlašten ; i meni je jednom davno izbrisan post koji se doticao politike, i uopšte se nisam bunio- bili su u pravu što su mi obrisali.

Онда неће више да ми се омакне погрешно слово на тастури и мирна Бачка Smile Ево, самоиницијативно сам сам едитовао то У у Г да не буде политичке конотације. Ниси упознат, цензурисан сам јер сам поменуо градоначелника па је то погрешно схваћено и превентивно сасечено, а стварно ми није била намера да протурам политику кроз ово.

Мада.. можемо ми да се правимо мутави колико хоћемо али та баук реч на П (која није орган) се хтели ми или не провлачи овде. Тога су свесни и остали учесници ове дискусије а неки су то и написали. Ја нисам хтео да напљујем једну опцију да бих дао предност другој, само сам покушао да ставим до знања да се треба водити здравим разумом и да се не треба наседати толико на пропаганду. Треба у свему овоме да постоји неки баланс и то је опција коју ја преферирам.

За брисање порука ме апсолутно није брига. Ово је Интернет. Пси лају - возови пролазе. Да није мачке, мишеви би овде брејкденс играли Very Happy

Mahamudra ::Јелкице, ми не можемо постати хуманије друштво када неко шаље поруку да је живот пса луталица и његов инвалидитет преча за санирање него таква иста ситуација код човека.
Ali niko na ovom blogu nije slao takvu poruku. Neutral Barem je ja ni u jednom postu nisam pročitala.

Mahamudra ::Очигледно да ниси фан Саут Парка и сурове и понекад безобразне сатире друштва у цртаном облику.
Nećeš verovati, ali jesam fan. smešak Nervira me kada politička korektnost nadvlada zdrav razum, i prepoznajem to veoma često. Ja sa likom i delom Orke nisam upoznata, možda oni uopšte nisu dobar primer, ali kultura poštovanja svakog živog stvora meni deluje kao nešto što treba širiti. Možda se ti sa pravom pitaš koliko rad takvih organizacija ima smisla u okruženju koje je oguglalo na ljudsku patnju, ali ja mislim da ima.

Iznedrimo generaciju koja voli životinje, pa onda ona iznedri sledeću koja će više pažnje posvetiti ljudima. Very Happy Što da ne? Ako se ne opametimo na drugi način, možda baš ovaj plan upali.

A pitanje politike, gradonačelnika, proteza ... ja zaista nemam pametan komentar.

Mahamudra ::Ја не одлучујем овде о било чему, тако да испада да ми је грех то што одајем понашање карактеристично за људско биће које се нашло у некој, овога пута виртуелној, групи?

Мислим.. Смешно Smile

Pa jeste smešno, ali je baš tako. Ko je uopšte i gde rekao da u virtuelnim grupama vladaju zakoni zravog razuma? Mr. Green

Ovo je dogadjaj zbog kojeg ja molim Boga da im ne oprosti nikada. Mislio sam da li da ovo stavim u Zivot pcela ili ovde, pa je nekako preovladala zelja da ovo vide i oni koji nisu ljubitelji umetnosti koja se zove pcelarstvo. Negde sam vec napisao da apsolutno osudjujem dogadjaj zbog kojeg je ova tema zapoceta, ali zasto se selektivno primenjuju ta pravila drustava za zastitu zivotinja. Zasto samo kuce i mace? Zadsto ne stite i pcele? Bez pcela ce umreti covecanstvo. Neko ce reci da pcele imaju svoje vlasnike, pa neka oni brinu o njima, ali nije tako. Sta je sa pcelama koje zive, iloi bolje receno su nekad zivele slobodno, u prirodi? Ko njih da stiti? A ta drustva ako zastite te "slobodnozivece pcele, zastitice i ove "neslobodnozivece" a zastitice i ljudski rod.










Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1115 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 7 sakrivenih i 1071 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, Aleksandar Tomić, AMCXXL, Areal84, Asparagus, babaroga, Bane san, bojank, bokisha253, Brana01, DonRumataEstorski, draganca, Goran 0000, hologram, ikan, ILGromovnik, ivan1973, Još malo pa deda, kihot, Krvava Devetka, kybonacci, ladro, Luka Blažević, Mlav, nenad81, oldtimer, repac, sasa87, simazr, Singidunumac, Srle993, Stanlio, stegonosa, Toper, vathra, VJ, vladulns