Cosinus

2

Cosinus

ZenZena ::2) Ti je zapravo trebalo da se rodiš mnogo ranije, međutim, tvoj doktor-veza je radio tek u prvoj smeni. Slučaj je hteo da se on prethodne noći baš zapio i došao na posao tek u 11h. Tvoja majka stojički ga je sačekala da ispije prvu jutarnju, i u 11:30 ti si se "tehnički rodio". Da si se ti pitao, ti bi izašao mnogo ranije.

Kakve crne veze i vezice.U to vreme se za samo spominjanje toga(neko čašćavanje,plaćanje) išlo u zatvor,ili se dobijao otkaz.Da ne pominjemo dolaženje u alkoholisanom stanju na posao.U pitanju su bile 80-te.

azraelXYZ ::ZenZena ::2) Ti je zapravo trebalo da se rodiš mnogo ranije, međutim, tvoj doktor-veza je radio tek u prvoj smeni. Slučaj je hteo da se on prethodne noći baš zapio i došao na posao tek u 11h. Tvoja majka stojički ga je sačekala da ispije prvu jutarnju, i u 11:30 ti si se "tehnički rodio". Da si se ti pitao, ti bi izašao mnogo ranije.

Kakve crne veze i vezice.U to vreme se za samo spominjanje toga(neko čašćavanje,plaćanje) išlo u zatvor,ili se dobijao otkaz.Da ne pominjemo dolaženje u alkoholisanom stanju na posao.U pitanju su bile 80-te.


Azraele,sreco,nije ona mislila na tu vezu Mr. Green

azraelXYZ ::Ja sam rođen u 11:30 prepodne,međutim,meni se ceo dan spava,koncentracija na nuli,dok je noću sve OK.Neko objašnjenje,a da je vezano za teoriju o kosinusu???

Ja sam rođena u 11:40 Very Happy I ista priča... Noću najbolje funkcionišem!
Najviše mi se spava od 15h do 20h - Pada mi glava Very Happy

Einmana ::Azraele,sreco,nije ona mislila na tu vezu Mr. Green
Šta,neka prozivka???????????????

Azrael... Koje si godište? Smile

Nebitno za ovu priču....

Reče osamdesete.... 80-83, 83-86 ili 86-89?! Very Happy
Bitno je! Stanje u državi, jbg.....

azraelXYZ ::Einmana ::Azraele,sreco,nije ona mislila na tu vezu Mr. Green
Šta,neka prozivka???????????????



?????????????????????????

Simke ::Sve je to lepo i sareno, a sta ako si pogresila u proracunu, pa bioritam nije cos(x) funkcija, nego sin(x)? Onda ce ti sve biti natraske od ovoga sto pricas Razz ...
Odnos između sinusa i cosinusa moguće je objasniti na tri različita načina
1) Simbolički
sin (x) = cos(90 - x)

2) Lingvistički
Ako pogledamo same reči sinus i kosinus, očigledno je da je cos(x) k'o sinus (kao sinus sa nepostojanim a)

3) Grafički
Običan sinus


Sinus bez početka


Početak stavimo na kraj i dobijemo cosinus


Zaključak je da je sin(x) zapravo isto što i cos(x) samo fazno pomeren za 90 stepeni u levo te bi se ovaj slučaj opet mogao podvesti pod slučaj "azraelXYZ - fazni pomeraj".

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 738 korisnika na forumu :: 7 registrovanih, 2 sakrivenih i 729 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Dorcolac, goxin, Lazarus, MikeHammer, mnn2, sasa76, Shilok