Da li je cool provesti letovanje u selu Adel 2013 ?

Da li je cool provesti letovanje u selu Adel 2013 ?

Da li ste posetili Adel ?

  • Da
    50% [3]
  • Ne
    50% [3]
  • Ukupno glasova : 6
offline
  • Pridružio: 26 Jul 2005
  • Poruke: 269
  • Gde živiš: Nis

Planiram da letujem u selu ? Kakvo je vaše mišljenje u vezi toga ?
Imam par razloga i neke od njih ću ovde opisati...

Adel
Oblast Adel se nalazi u istočnom delu grada Retimno i proteže duž obale ravnice Adelianos Kambos do severne strane vrha Gargani (641 m). Većina oblasti predstavlja ravnu površinu.
Stanovništvo ove oblasti se bavi poljoprivredom, stočarstvom, a tokom poslednjih godina i turizmom gde nudi znatan broj usluga svim posetiocima.


Selo Adel je udaljeno oko 8 km istočno od grada Retimno i nalazi se na putu ka manastiru Arkadi. To je lepo malo mesto izgrađeno na 70 m iznad nivoa mora sa populacijom od 350 stanovnika.
Mesto se lako može zaobići jer njegove uske ulice nisu pogodne za parkiranje, ali ko odluči da se zadrži imaće šta da vidi i obiđe. Šetnje kroz selo i njegove uske popločane uličice sa živopisnim dvorištima, sveže okrečenim kućama, crkvama i tradicionalnim kafićima ostaviće lepe prizore za dugo pamćenje.
Selo Adel sa obližnjim naseljem Agia Paraskevi je idealno kako za letnji tako i za zimski ostanak jer postoji smeštaj sa pristojnim cenama, naročito u zimskom periodu. Udaljenost od plaže iznosi oko 3 km i za ljubitelje šetnje postoje dve rute kojima se može doći do iste. Crkva Agios Ioanis, sa drvenim hramom i krovom, renovirana je 1905. godine.
Lokacija sela Adel je idealna kao početna baza za obilazak ostrva Krit, jer se ono nalazi na maloj udaljenosti od svih značajnijih znamenitosti ostrva. Ukoliko odlučite da svoj odmor provedete u ovom tradicionalnom i mirnom okruženju, pruža vam se prilika da upoznate kritsko gostoprimstvo, a takođe i istoriju i tradiciju ovog ostrva.
Adelianos Kambos je obalsko naselje zajednice Adel sa populacijom od 566 ljudi. Udaljenost od grada Retimno iznosi 7 km.
Prelepa plaža dužine oko 2 km idealna je za sportove na vodi, a i stovremeno pruža priliku za kupanje i odmor pod suncem.
Turizam koji je u velikoj meri razvijen u ovoj oblasti nudi obilje usluga visokog stndarda koje mogu zainteresovati posetioce. U ovoj oblasti, pored porodičnih hotela, postoje i velika hotelska odmarališta. Pored toga, Adelianos Kambos nudi posetiocima mogućnost za intenzivniji odmor, jer postoji dosta mesta na kojima isti mogu da uživaju ili probaju specijalitete lokalne kuhinje. Mnogobrojne prodavnice pokrivaju sve potrebe za eventualnim zalihama i kupovinom uopšte.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1041 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 5 sakrivenih i 991 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Petar, A.R.Chafee.Jr., AleksSE, Asparagus, Battlehammer, bokisha253, Boris BM, Cassius Clay, cvrle312, dijica, Dimitrije Paunovic, Dorcolac, draganca, FOX, Georgius, hologram, hyla, ivan1973, Ivica1102, janbo, JOntra, Kubovac, KUZMAR, Leonov, Lieutenant, ljuba, lord sir giga, Magistar78, MikeHammer, milos.cbr, milutin134, Misirac, nebidrag, nebkv, opt1, Outis, procesor, raptorsi, sevenino, stegonosa, taz1cl, Trpe Grozni, Vatreni Zmaj, wolf431, Zerajic