Da li se svadjate na netu ?

1

Da li se svadjate na netu ?

offline
  • Hegel 
  • Ugledni građanin
  • Pridružio: 21 Sep 2005
  • Poruke: 341
  • Gde živiš: Beograd

Tako istinito Very Happy
Mnogo puta i ja kazem sebi da ne treba dozvoliti da me takve gluposti izbace iz takta.. i da je to samo net.. ali reci i uciniti nije isto..
Dok to ne slozim u sebi, trcacu na Olimpijadi Sad
Mada, proredila sam u poslednje vreme..

Eh, kad bi mogli svaki put da se kontrolišemo, i u životu i na netu. Evil or Very Mad Pa da pritisnemo "delete". Laughing
Ali, treba trenirati sebe i jednog dana uspećemo!! Very Happy Very Happy

Hmm..Ne volem da se svadjam ni uzivo, niti preko neta..
Ako malo obratite paznju, mozda primetite da sam UVEK dobronamerna ..Na zalost, mnogi ne citaju pazljivo, izvlace reci iz konteksta, ne vide smajlic da se zezam , itd..
Do sad nisam upadala u "svadju" ni sa kim, bar ne licno...Osim skoro sa Black Orchid ovde, jedna mala kritika je napravila citav haos..Evo, ja joj sad ovde javno "dajem" maslinovu grancicu u znak pomirenja...

Obicno kada izvuku iz konteksta ili zamene tezu svesno ili nesvesno onda covek ulazi u besmislenu raspravu 90% slucajeva . Spominjao sam da ni kod mene to nije svadjanje nego raspravljane , ali je i to isto za medalju na olimpijadi .

U pravu si Hegel, mada ima i onih koji svesno ulaze u "konstruktivne" rasprave.
Pokusavam da se suzdrzavam i uglavnom uspevam (ima izuzetaka-overmind juce npr.)

Ne slazhem se da je to idiotski. U stvari, svadjanje uopshte nije nimalo korisno, bilo uzhivo ili preko neta. Ali necu sada tome, vec hocu da kazhem da je kontakt sa nekim preko neta praktichno ista stvar kao i kontakt uzhivo, samo preko drugog medija, kao na primer preko telefona, ili preko sms poruka, whatever. Imajuci to u vidu, kao i da kada odgovarash na moje postove ne razgovarash sa nekim tamo 'virtuelnim identitetom' kako su ga neki nazvali, nego razgovarash samnom, svako ponashanje je normalno jednako onoliko koliko je normalno i uzhivo, te sama chinjenica da smo u kontaktu preko neta ne mozhe nishta da chini vishe ili manje glupim.

I da, svadjam se i preko neta, i preko telefona, i preko sms poruka, i uzhivo. Razz

PS ta slika koju si okachio je strashno uvredljiva i diskriminatorna prema retardiranim osobama...

MANA ::PS ta slika koju si okachio je strashno uvredljiva i diskriminatorna prema retardiranim osobama...

Znao sam da ce neko ovo reci , ali tako je to u zivotu ne mozes nista da kazes , a da se neko ne pobuni Laughing . Ako mi ne verujes idi pa malo njuskaj po wikipediji na discussion stranicama .

Potpuno se slazem da je slika uvredljiva kao i sve sale na temu pola , boje koze .... sto ih ne cini manje prihvatljivim u odgovarajucem kontekstu .

MANA :: sama chinjenica da smo u kontaktu preko neta ne mozhe nishta da chini vishe ili manje glupim.

Naravno ovo vazi i za razgovor uzivo, samo nisam nasao odgovarajucu sliku Laughing

MANA::
Citat:Imajuci to u vidu, kao i da kada odgovarash na moje postove ne razgovarash sa nekim tamo 'virtuelnim identitetom' kako su ga neki nazvali, nego razgovarash samnom, svako ponashanje je normalno jednako onoliko koliko je normalno i uzhivo, te sama chinjenica da smo u kontaktu preko neta ne mozhe nishta da chini vishe ili manje glupim.

to je sto sam ja htela da kazem. :-) ali ovde je rec o sudrzavanju ili da li se trebamo sudrzati rasprave poput krive sajber drine ili sl.
ne svadjam se na netu, jer se ni u real life svadjam, ili raspravljam, ako stvarno drugacije ne mogu, a i onda sam k od kul, dakle treba me podosta dugo vuci za jezik da lupnem nesto. Bebee Dol
Svadjanje je mnoogo jaka rec. Confused raspravljam se na netu.. pa samo ako vidim da od toga ima vajde, tj da ima smisla Bebee Dol, ili da razjasnim stav ili argumenat koji koristim da razmatram temu sa drugima. sto znaci da samo ulazim u konstruktivne "rasprave", iako se ne zavrsi konstruktivno, bar sam smo se svi nacitali raznih misljenja.. i to, na kraju, pogotovo na forumu kao mc-u.. samo doprinosu ekstra stanju razumevanja i druzenja. Wink :-)

polazim od toga da smo svi stranci, ma koliko god se redovno citali ili pisali. sto znaci da sam vrlo ali vrlo oprezna kako cu nekome "uci u licni prostor", jer tako je u stvari isto u real life. ne mora se sve ili svaki detalj nekome sasuti u lice ili zahtevati Bebee Dol objasnjenje, opravdanje.. bla bla bla. i naravno ne Bog pa ja. takvo me ponasanje poprilicno nervira. Evil or Very Mad ili terati neku segu kad vec imas neciju paznju da te cita ili diskutuje s tobom ozbiljno.

slika u jednoj ruci jeste, ali mislim da je vecina tako nece prihvatiti, nego onako kako je hegel objasnio. Wink

@sanjaj,
evo da se nadovezem na tvoj komentar uvz tvojih utisaka. jesi dobronamerna. imas dosta good will da potrazis ili pomognes ili objasnis drugima. savete koje delis su skoro pa uvek korisni. Opet sam te znala i malo drugacije "citati". Imas poseban humor, a i tajming. :-):-):-)
nhf. Poljubac Zagrljaj

posto je MANA vec spomenuo/la forum ili internet kao mediji za komunikaciju, i kako sam se ja nadovezala za utiske.. za neke korisnike jednostavno isto imam ideju kako govore, dakle, za jedne (dok ih citam) bukvalno "cujem" krupan ili jak (! Twisted Evil) glas iako ne koriste caps.. Mr. Green
za druge zamisljam opet drugo.. itd..
Razz
mislim da zavisi i od smajlija koje biramo za recenice :-), jel bi takve grimase pravili i u real life? Mr. Green

@Ljutica
Slazhem se sa svim shto si rekla.
Ali ono sam napisao zato shto se Hegelova prva poruka ipak oslanja na svadju preko neta, koja je uz dodatak slike nachinjena gorom nego svadjanje uzhivo. Svako svadjanje je bezveze i to sam hteo da kazhem, Konstrukivna rasprava je neshto chemu treba da tezhimo. Smile

Ali easier said than done, za mene bar. Shta cu, takav mi temperament. Smile

@Hegel
Znao sam da siznao, zato sam i rekao. Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1403 korisnika na forumu :: 34 registrovanih, 6 sakrivenih i 1363 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, babaroga, Bokiboks, BSD, CikaKURE, darkangel, debeli, DPera, Georgius, hologram, Karla, kuntalo, Lukaaa, Marko Marković, Mi lao shu, milenko crazy north, milimoj, Milometer, milos.cbr, opt1, procesor, raptorsi, Skywhaler, Srle993, Sumadija34, suton, TheBeastOfMG, Toper, Trpe Grozni, vasa.93, voja64, zlaya011, Zoca