Da li vjerujete u sudbinu

1

Da li vjerujete u sudbinu

offline
  • Pridružio: 04 Jan 2012
  • Poruke: 5

Postovani forumasi, interesuje me vase misljenje o vidjenju sudbine kao glavnog faktora nasih zivota.

Sto vi mislite, da li sami kreiramo nasu sudbinu ili je to negdje davno zapisano??/

Ako je sami kreiramo, blago nama, onda sve ovisi o nasim zalaganjima i mislima koje kreiramo svaki dan. Ako je u pitanju suprotno od toga, onda nista ne zavisi od nas samih. Je li to paradoks ili puka realnost?

Sta biste vi rekli na ovu temu

Sami kreiramo.

Sami kreiramo svoju sudbinu, usput se dešavaju slučajnosti, nečije druge sudbine, na koju eto; hteli ili ne utičemo, mada tako i oni na našu.

Kategorički odbijam da je neko, negde, nekada zapisao/rekao/prepevao/naslikao moju sudbinu!

Takođe smatram da sami kreiramo.Ričard je lepo izložio moje mišljenje. Smile

Mislim da sami kreiramo svoju sudbinu. Mozda tu i tamo postoji Bozije providjenje, ali sami kreiramo.

Da je sve odredjeno, nista ne bi imalo smisla.

Malo me sramota da priznam, ali u dubini duše ja sam fatalista. I veoma sam sklona traženju veza i skrivenih značenja među slučajnostima. Problem je što istovremeno baš i ne verujem u te veze.

Ne verujem u zacrtanu sudbinu svakog pojedinca koja je deo šireg, kosmičkog plana, verujem u sudbinu koja se poigrava sa nama.

Nemam pojma koliko mogu da utičem na svoj život. Znam samo da moram da ga živim, najbolje što znam.

Ovo je zanimljivo pitanje. Naravno da imamo slobodnu volju, kada imamo volju, zar ne? Pošto je inače kod mnogih ljudi volja shvaćena kao samovolja. Treba ostvariti visok stepen zrelosti i samosvesti u ličnom razvoju da bi se došlo do delovanja na osnovu slobodne volje. Prvo, razviti volju koja nije samovolja, drugo, imati petlju za slobodu i odgovornost, prema sebi i drugima.

A sada malo ozbiljno. Šta ne biramo: da budemo začeti niti rođeni ovakvi ili onakvi. Mogli smo biti i pobačeni, zar ne? Ne možemo da biramo genetiku, roditelje, srodnike i pretke, ime i prezime, zemlju i istorijsku epohu u kojoj ćemo se roditi. Ne možemo da biramo socijalnu sredinu u kojoj ćemo odrasti - sve to umesto nas čine drugi, roditelji ili odrasli koji se o nama brinu, socijalizuju nas onako i onoliko koliko sami umeju, prenoseći nam samo ono što su i sami naučili. Ne možemo lično da biramo čak ni osnovnu školu koju ćemo pohađati, učitelje i nastavnike, koji će takođe delovati na nas i oblikovati naš razvoj u određenoj meri, u pozitivnom ili negativnom smislu.

Sve što sam navela čini deo naše ovosvetovne sudbine u oblikovanju karaktera.

Sudbina ili sticaj okolnosti? Ta dva pojma nisu ista.

http://www.youtube.com/watch?v=ONAOaB7iVmU

Mislim da dosta toga sami kreiramo pomoću naših predubeđenja, predznanja, onoga što prizovemo...
Isto tako, smatram da slučajnosti ne postoje.
Ja verujem da duša izabere kada će doći i kome će doći i zašto. Ovde čitate i to da verujem u tzv. postojanje i putovanje duše.
Naravno, onda je tu slobodna volja , onaj deo gde učimo i radimo na podizanju svoje svesti!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 995 korisnika na forumu :: 54 registrovanih, 9 sakrivenih i 932 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aleksandarbl, arsa, babaroga, Batinas, cavatina, cifra, comi_pfc, dane007, darkangel, deLacy, doklevise, dule10savic, Georgius, gorval, havoc995, HogarStrashni, Karla, kobaja77, kolle.the.kid, krkalon, Krusarac, kunktator, Lord Nem, LUDI, MB120mm, mercedesamg, Mercury, mikrimaus, Misirac, nenad81, NoOneEver Dreams, ozzy, panzerwaffe, RecA, S2M, Sančo, sasa87, shaja1, Shinobi, srbijaiznadsvega, Srle993, Vatreni Zmaj, Vlad000, Vlada1389, vladaa012, vlajkox, vobo, yrraf, ZetaMan, |_MeD_|, Žrnov, 125, 79693