Da se ne zaboravi: Neša Leptir

2

Da se ne zaboravi: Neša Leptir

Eх какво то беше време... стварно,нисам уопште знао датум.
Издао је последњи албум,то беше нека пародија на народњаке,било би лепо то имати макар као раритет...
И умро је од рака тестиса,треба нагласити јер је то било време када су музичари умирали због других ствари,па да не ставимо и Нешу у "исти кош".Кажу да се шалио до последњег часа,и пред операцију која је била фатална за њега

Eво нешто о Неши

http://www.kstplaneta.com/webarhiva/nesa%20leptir.html

А ево и овде

Citat:Nenad Radulović rođen je u Beogradu 13. septembra 1959. godine. Odmalena je pokazivao sklonost za humor. Pomoću kasetofona napravio je kućnu piratsku radio-stanicu Sandokan. U osnovnoj školi je svirao harmoniku, zatim prelazi na usnu harmoniku, pa na blok flautu.

Sedamdesete je bio član „Španca” i „Krsmanca”, ali draže su mu bile novobeogradske obale Dunava, vino, gitare i devojke, pa je češće tu pravio svoj šou-program. Zanimali su ga i košarka i karate, ali devojke su više volele muzičare, pa se Neša nepogrešivo okretao muzici. Zvaničan debi grupa Poslednja igra leptira imala je 1981. godine na Palilulskoj olimpijadi kulture. Zahvaljujući poznanstvu sa novinarom Radio Beograda Dragomirom Bulićem, Neša se našao i u studentskom programu Index 202 - Indexovo radio pozorište. Upravo tu formu Indexovog radio pozorišta Neša Leptir prenosio je i na svoje koncertne nastupe. Pre snimljene prve ploče, Neša je sa svojim bendom imao već 200 živih nastupa. Godine 1982. pojavljuje se prvi album grupe Poslednja igra leptira - Napokon ploča. Pesme Nataša i Vrati se postaju klasika jugoslovenske pop produkcije svih vremena. Bez ijednog plakata, bez reklame, grupa u roku od nekoliko meseci petnaest puta puni veliku salu Doma sindikata. Tako počinje bajka i veliki uspon ove grupe.

Drugu ploču grupa izdaje 1983. godine - Ponovo ploča & druge priče, koja je takođe zlatna. Nižu se hitovi kao što su Dvadeset i dve, Sličuge, Hvala ti... Na proleće 1984. godine grupa kolektivno odlazi u Pirot na odsluženje vojnog roka, gde će u miru, daleko od estradne gužve uraditi pesme za novi album. Treći album po redu Opet ploča - srce od meda dobija od PGP-RTS titulu dijamantske ploče. Hit Dečko, ajde o'ladi baciće ih u neslućene visine jugoslovenske estrade.

Potvrdu svoje vrednosti Leptiri su dali i 1986. godine četvrtim albumom Grudi moje balkanske (PGP-RTS, dijamantska ploča). Tu godinu obeležili su hitovi Umiru jeleni, Grudi balkanske, Taksi, Krug... Peti album Zajedno smo piškili u pesku objavili su 1987. godine, darujući obožavaocima nove hitove - Kurs za šmekere, Ruska čokolada... Krajem 1989. godine Neša objavljuje solo album, parodiju na narodnjake - Niko nema što Piton imade i postaje Slobodan Đorđević Piton. To je bilo i poslednje što je uradio u svojoj jedinstvenoj karijeri. Borio se, verujući do poslednjeg momenta da će se izvući. I pred hirurzima na operacionom stolu imitirao je Slobodana Miloševića - „A sada svi na svoje radne zadatke!" Posle te operacije došlo je do trenutnog poboljšanja i on je odmah gostovao na dva Brenina koncerta imitirajući Slobu u mantilu sa šeširom.

Krajem 1989. godine Neša Leptir pripremao je svoj novi, šesti po redu album. Modra bajka je jedina muzička numera koju je uspeo da snimi. To je ujedno i poslednji tonski zapis Neše Leptira i nalazi se na CD-u sa svim hitovima, koji je posthumno objavljen u znak sećanja i poštovanja prema svemu što je uradio.

Dvadeset minuta pre nego što će umreti, brat Željko ga je pitao kako je, na šta mu je Neša odgovorio: „Pa, ne mogu baš da igram fudbal." Neša je preminuo 12. februara 1990. godine.


http://www.stil-magazin.com/clanak/broj-59-11-februar-2008/nesa-leptir

Иначе кад се сетим тих песама,тад је било хит "ајде олади",ваљда је то кренуло са том песмом "последње игре лептира"

grbe ::Prošlo je 20 godine od njegove smrti. Sad

Život je surov,uvek sam se pitala ima li uopšte Boga,zašto mladost nemože da doživi barem kakvu takvu starost.Njegove pesme,to je bilo neko naše vreme,nas tih godina ili deset više,deset manje.

Duh tog vremena se nikada neće vratiti, a ni neki ljudi koji su zauvijek ostali u tom vremenu.

tetka_danuska ::grbe ::Prošlo je 20 godine od njegove smrti. Sad

Život je surov,uvek sam se pitala ima li uopšte Boga,zašto mladost nemože da doživi barem kakvu takvu starost.Njegove pesme,to je bilo neko naše vreme,nas tih godina ili deset više,deset manje.

Свако време има неко своје бреме...
Он је умро млад,као и многи млади глумци и музичари,умрли и ушли у легенду,једноставно тако...
А и време је било једнставно,хвала Богу,баш тако да је њему било таман... Замисли да се родио десет година раније... или десет година касније... Не би више то било то,јер су и тада времена била другачија.
Хвала Богу да смо доживели толико албума са Нешом "Лептиром" и да нам је оставио толико лепих песама.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1336 korisnika na forumu :: 27 registrovanih, 2 sakrivenih i 1307 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksandarbl, Andrija357, Atomski čoban, Bane san, Bobrock1, Boris BM, Dorcolac, ds69, FileFinder, Ivica1102, kovinacc, Lukaaa, Mi lao shu, MiroslavD, Panter, pein, Posmatrac77OKB, raketaš, raptorsi, S2M, Sloven, taz1cl, vasa.93, vladulns, wolf1, zlatkoa987, zlaya011