DeJaWu?

1

DeJaWu?

offline
  • Pridružio: 18 Jun 2008
  • Poruke: 233
  • Gde živiš: Bor

Postoji prica o pandorinoj kutiji,tj. Pandora je ona pustila sva zla osim moci predzkazanja ali iako je to samo fenomen mnogo ljudi osecaju DeJaWu.
DeJaWu je jedna cudna pojava ono je gledanje neceg vec vidjenog.

Vracam se ja opet prici o Pandorinoj kutiji mozda je Pandora ipak pustila delic moci predzkazanja, mozda mi to sada zovemo DeJaWu.
DeJaWu je pitanje na koje mi ne mozemo odgovoriti, to je filozofsko pitanje
pa ja zato otvoram ovaj blog za diskusiju o DeJaWu-u.

e pa ovko...to nam se svima desilo mnogo puta..moje mišljenje je da se to dešava kada mozak malo "prezupči"pa ti ispostavi istu situaciju paralelno sa dešavanjem ali koju milisekundu kasnije a tebi se čini da je to bilo pre i to je to

Mozda je to tako naucno objasnjeno. Al' meni kad se desi DejaVu, ubedjen sam da mi je ta slika prosla kroz san. U momentu DejaVu-a mi samo "klikne" odakle mi je to poznato.

Recoba20 ::Mozda je to tako naucno objasnjeno. Al' meni kad se desi DejaVu, ubedjen sam da mi je ta slika prosla kroz san. U momentu DejaVu-a mi samo "klikne" odakle mi je to poznato.

Takodje...

nema naučnog objašnjenja za dejavu... kao ni za mnoge druge stvari, jer moderna zapadna nauka ne priznaje postojanje duše, i vantelesnih bića, pa ni predviđanja itd...
Važno je primetiti osećaj koji se javlja prilikom dejavu-a... meni je bar nekako čudan, osećam se nekako sitno, beznačajno... upravo iz razloga što ne mogu da kontrolišem ono što mi se dešava... a da se nadovežem na priču od malo pre... ništa u mozgu se ne dešava bez razloga... i sve ono što mi smatramo da je bolest, drevni narodi su smatrali da je dodir bogova! Tako da se ne smemo čuditi osobi, koja je po našim procenama ''luda'', ko zna šta se dešava u toj glavi, jer zamislite kako bi mi izgledali, kada bi umesto sadašnjih 2%, koristili 8% mozga!? Mozak je kao i čovek najsavršenije stvorenje na zemlji, stvoreno po božjem obličju... bilo kakvo prezupčenje... nije dozvoljeno... sve se dešava sa svrhom!

Recoba20 ::Mozda je to tako naucno objasnjeno. Al' meni kad se desi DejaVu, ubedjen sam da mi je ta slika prosla kroz san. U momentu DejaVu-a mi samo "klikne" odakle mi je to poznato.
ma meni se to dešava kad sam dosta opušten i ne razmišljam puno pa sam mislio da je to zbog toga...meni to deluje kao jedino logično.....(u stvari šta ja lupam pa ja retko kad i razmišljam LOL LOL )
sad bez šale meni ono što sam napisao deluje kao jedino logično..

Medicus ja ne mislim da ovaj gore računovođa ima bilo šta sa mojim postankom a najmanje sa mojim razmišljnjem Wink

Meni se to stalno desava...........Bas bih volela da znam sta je u pitanju

http://en.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9j%C3%A0_vu

L A Z A R ::Recoba20 ::Mozda je to tako naucno objasnjeno. Al' meni kad se desi DejaVu, ubedjen sam da mi je ta slika prosla kroz san. U momentu DejaVu-a mi samo "klikne" odakle mi je to poznato.

Takodje...


Isto i kod mene...

velicanstvenim ::
DeJaWu je pitanje na koje mi ne mozemo odgovoriti, to je filozofsko pitanje
pa ja zato otvoram ovaj blog za diskusiju o DeJaWu-u.


Zašto nas smaraš onda sa kojekakvim neobjašnjivim pitanjima, smešak ma znam,da nam nebude dosadno?A ja sam dana baš u negativnom fazonu ,eto šta ću takav mi dan,ajd nastavite polemiku,baš da vidim dokle će da stigne GUZ - Glavom U Zid GUZ - Glavom U Zid Pa pozdrav svima. Zagrljaj Ima još mnogo pametnih dušica koji neznam šta čekaju što se neoglašavaju,a čini mi se da sam to već negde pročitala mislim da je neko već postavio o tome blog Question Question Exclamation Exclamation

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1069 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 9 sakrivenih i 1020 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, bankulen, bladesu, Bokiboks, cavatina, cinoeye, darkangel, debeli, Dimitrise93, dragoljub11987, drimer, esx66, FileFinder, Fog of War, hyla, ivan1973, Karla, kokodakalo, kunktator, kybonacci, Marko Marković, mercedesamg, milenko crazy north, mnn2, nemkea71, Nobunaga, NoOneEver Dreams, Pikac-47, procesor, rajkoplje, RJ, slonic_tonic, Srle993, Stoilkovic, Trpe Grozni, TwinHeadedEagle, vathra, Vatreni Zmaj, vladulns