Dovidjenja i hvala na svim ribama

Dovidjenja i hvala na svim ribama

offline
  • PHP developer
  • Pridružio: 22 Mar 2006
  • Poruke: 3746
  • Gde živiš: 127.0.0.1

Duboka rika okeana.

Razbijanje talasa o obale silnije nego što to um može da predstavi.

Nema grmljavina dubina.

A između toga, prizivanje glasova, a ipak ne glasova, pevuckava zvonjava, polureči, napola artikulisane pesme misli.

Pozdravi, talasi pozdrava što klize u nerazaznatljivo, reči koje se razbijaju skupa.

Udari tuge o obale Zemlje.

Talasi radosti - gde? Svet neopisivo otkriven, neopisivo dosegnut, neopisivo mokar, pesma vode.

I sada fuga glasova, žamor objašnjenja, o neizbežnoj katastrofi, o svetu za uništenje, naletu bespomoćnosti, grčevima očajanja, samrtnom propadanju, pa ponovo prekid reči.

A onda trzaj nade, pronalaženje Zemlje senke u nagoveštajima zakrivljenog vremena, utonule dimenzije, potezanje paralela, duboko potezanje, kovitlac volje, njegov zalet i cepanje, let. Nova Zemlja dovučena kao zamena, delfini nestali.

Zatim, zapanjujuće, samotni glas, sasvim jasan.

Citat:Ovaj akvarijum vam je darivala kampanja 'Spasimo ljudska bića'. Želimo vam zbogom.

I potom zvuk dugih, teških, savršeno sivih tela dok se kovitlaju prema neznanim, bezdanim dubinama, uz tihi kikot.

Daleko u neistraženim zaledjima jedne zabačene oblasti zapadnog spiralnog kraka Galaksije nalazi se maleno, neugledno, žuto sunce.

Na njegovoj orbiti, na rastojanju od približno devedeset sedam miliona milja, nalazi se beznačajna plavozelena planeta čiji su stanovnici, koji su nastali od majmuna, toliko primitivni da još smatraju digitalne ručne časovnike strašno zgodnom idejom.

Ta planeta ima - ili, da budemo precizni, imala je - jedan problem, koji se može opisati ovako: većina njenih stanovnika bila je uglavnom nesrećna.

Kao rešenje ovog problema predlagane su mnoge stvari, ali sve su uglavnom bile povezane s kretanjem nekakvih malenih, zelenih komada hartije, a to je zaista čudno, jer ti mali, zeleni komadi hartije nisu i sami bili nesrećni.

Zbog toga je problem opstajao: ljudi su uglavnom bili zlovoljni, a mnogi su
se osećali bedno, čak i oni sa digitalnim časovnicima. Sve je veći bio broj onih koji su počinjali da misle kako su svi napravili veliku grešku još onda kada su sišli sa drveta. A neki su i drveće smatrali lošom zamišlju i rekli su da uopšte nije trebalo ni napustiti okean.

A onda, jednog četvrtka, skoro dve hiljade godina pošto su izvesnog tipa prikovali za drvo zbog toga što je rekao da bi bilo sjajno kada bi ljudi, za promenu, počeli da se ponašaju ljubazno prema drugim ljudima, jedna devojka, koja je za svoj groš sedela u nekom kafiću u Rikmansvortu, iznenada je shvatila u čemu su sve vreme grešili i najzad dokučila način na koji bi se svet mogao pretvoriti u dobro i srećno mesto. Ovog puta sve je bilo u redu, stvar je bila sigurna i niko nije morao nikog da prikucava za drvo.

Ali, na žalost, pre nego što je stigla da to nekome javi telefonom, Zemlja je neočekivano uništena da bi se napravilo mesta za novu hipersvemirsku obilaznicu i tako je ideja izgubljena - činilo se, zauvek.

Hahaha

Ovo je ne znam ni koji citat po redu na koji nailazim/čujem iz Autostoperskog vodiča kroz galaksiju(?), i da ih pritom sve dobro zapamtim a da nisam još ni video korice knjige Very Happy

Definitivno kupujem ubrzo ovu knjigu, a možda i još koju od istog pisca Wink

Default ::Definitivno kupujem ubrzo ovu knjigu, a možda i još koju od istog pisca Wink
A kad je kupis Bez panike!
Very Happy

Da se pohvalim, konacno sam postao ponosni vlasnik stampanog izdanja:

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 903 korisnika na forumu :: 54 registrovanih, 8 sakrivenih i 841 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, _Rade, ajo baba, atmel, babaroga, Battlehammer, bladesu, bojcistv, cavatina, CHARLIE JA., darcaud, darkangel, debeli, dekan.m, Denaya, Dimitrise93, djboj, doktor123, DonRumataEstorski, DPera, dragoljub11987, francis begbie, Georgius, gomago, ILGromovnik, Karla, kikisp, kolle.the.kid, ksyyaj, KUZMAR, laki_bb, loon123, Lubica, LUDI, MaksicZoran, Mercury, mile23, Milos ZA, MiroslavD, mkukoleca, panzerwaffe, rasok, repac, S2M, shaja1, Sirius, slonic_tonic, vathra, Vatreni Zmaj, zdrebac, ZetaMan, zillbg, zixmix, šumar bk2