Download South Parka nije piraterija

Download South Parka nije piraterija

offline
  • Pridružio: 08 Nov 2006
  • Poruke: 167

U slucaju da vam uprava za borbu protiva oraginazovanog kriminala upadne u kucu dok skidate South Park lepo cete obrukati tuzilastvo za sajber kriminal na sudu Wink


Кривични законик


Citat:
Члан 199.

(1) Ко неовлашћено објави, сними, умножи, или на други начин јавно саопшти у целини или делимично ауторско дело, интерпретацију, фонограм, видеограм, емисију, рачунарски програм или базу података,
казниће се затвором до три године.


Delo postoji samo ako se radnja izvrsenja vrsi neovlasceno .

Evo i ovlascena datog na ozbiljan i izricit nacin :

Citat:
Stone: We’re always in favor of people downloading. Always.
Reason: Why?

Stone: It’s how a lot of people see the show. And it’s never hurt us. We’ve done nothing but been successful with the show. How could you ever get mad about somebody who wants to see your stuff?

Parker: We worked really hard making that show, and the reason you do it is because you want people to see it.

reason.com/news/show/36838.html

Samo downloadovanje nije krivicno delo.
Krivcno delo je "objava, snimanje, umnozavanje ili javno saopstavnje".

Takodje je pitanje ko je vlasnik prava za "South park". Sumnjam da su to animatori i producenti serije, u 99% slucajeva prava zadrzava distributerska kuca / televizija koja emituje seriju.

Leggy ::Samo downloadovanje nije krivicno delo.
Krivcno delo je "objava, snimanje, umnozavanje ili javno saopstavnje".

Download se podvodi pod umnozavanje , jer to zapravo i jeste umnozavanje . Gomila ljudi koja se sada mota po sudovima u Svedskoj i Poljskoj usled masovnih racija je mislila kao i ti .

@MoscowBeast

Stvarno treba proveriti ko se vodi kao nosilac autorskih prava Comedy Central ili Trey i Stone
e , ovo treba istraziti da li se kao autor vodi Comedy Central ili

Mogu Trey i Stone da se vode kao autori i verovatno je tako. Ali autorska prava zadrzava televizija u najvecem broju slucajeva. Uzmi za primer seriju "Prison Break". Kao autori te serije navode se njeni izvrsni producenti, Paul Scheuring, Matt Olmstead, Dawn Parouse, Marty Adelstein, Neal Moritz i Brett Ratner... Ali prava na seriju ima FOX televizija i samo ona se pita u slucaju eventualne prodaje tih prava. Ta prava se krse nelegalnim emitovanjem, umnozavanjem i distribucijom, ali ne samim downloadovanjem sa neta.

@Artisan

Ja ti govorim o nasem zakonu...
Ista je fora i sa pedofilijom. Mozes da posedujes decju za-odrasle-ografiju, ali ne smes da je delis, prodajes...
Na osnovu toga su se mnogi izvukli Sad

I ja sam citirao nas zakon , na nasem faksu su nam rekli da se download podvodi po umnozavanje zakoni se ne menjaju toliko cesto da bi neko uvodio novi termin vec se on tumacenjem podvodi pod stari .

Sto se pedofilije tice smatralo se uvek kada se radi o bolesnim ljudima da posedovanje nije krivicno delo , tek se u ovom novom zakoniku sudska praksa izbotila da posedovanje opojnih sredstava bude krivicno delo . Elem , ovo je offtopic ni narkoamnija ni pedofilija se ne ticu piraterije .

Dopuna: 16 Mar 2007 12:49

MoscowBeast ::Mogu Trey i Stone da se vode kao autori i verovatno je tako. Ali autorska prava zadrzava televizija u najvecem broju slucajeva. Uzmi za primer seriju "Prison Break". Kao autori te serije navode se njeni izvrsni producenti, Paul Scheuring, Matt Olmstead, Dawn Parouse, Marty Adelstein, Neal Moritz i Brett Ratner... Ali prava na seriju ima FOX televizija i samo ona se pita u slucaju eventualne prodaje tih prava. Ta prava se krse nelegalnim emitovanjem, umnozavanjem i distribucijom, ali ne samim downloadovanjem sa neta.

Nas zakonik poznaje samo autora sto je sinonim za nosioca autorskih prava , kao sto se vidi u citiranom clanu zakonika iliegalno je i downlodovanje ( podvedeno pod umnozavanje ) i sve ostalo sto je nabrojano u clanu zakonika . Mada se kod dela u kome se stite moralna prava autora misli na autora u uzem smislu , a ne na nosioca autorskog prava .

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1322 korisnika na forumu :: 65 registrovanih, 10 sakrivenih i 1247 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Apok, Atomski čoban, babaroga, bladesu, Boris Bosiljčić, botta, Bubimir, cenejac111, DejanSt, delrey, Denaya, djboj, Doca, doktor1964, Dorcolac, dragoljub11987, dule10savic, Faki-Valjevo, GandorCC, Georgius, havoc995, HogarStrashni, ikan, Joco Skljoco, kalens021, Karla, kokodakalo, Krusarac, Krvava Devetka, kunktator, kybonacci, mačković, mercedesamg, Mercury, mile23, milenko crazy north, milimoj, Miloskec, MiroslavD, mrvica78, nebkv, nemkea71, nikoladim, NoOneEver Dreams, oganj123, panzerwaffe, Parker, Rogonos, Romibrat, ruso, sasa87, Shinobi, Sićko, SR-3m, vathra, virked, VJ, vukovi, wizzardone, Wrangler, YugoSlav, zdrebac, Zimbabwe