'Dva sveta'

'Dva sveta'

offline
  • SELEST 
  • Novi MyCity građanin
  • Pridružio: 22 Sep 2007
  • Poruke: 0

Naslov je po malo ironičan, a po malo i istinit. Naime, u vezi sam sa dosta starijim muškarcem. A problem je... Zapravo, rekla bih da nema problema samo sam zainteresovana da to podelim sa vama i da čujem različita, PAMETNA, mišljenja. Poštujem ljude sa ovog foruma i dosta su pametnih stvari rekli na svakojake teme.
Imam 20 godina. On je '58. god. Pa sad vi izračunajte. Zaljubila sam se u nekoga ko bi otac mogao da mi bude, a mislila sam da mi se to ne može dogoditi. Nikad ne reci nikad jer te nikad stigne. Kada sam ga upoznala bila sam u vezi sa dečkom mojih godina ali sam ga ostavila zbog nove ljubavi. To je bilo teško. Taj dečko me je zaista voleo i nije mi bilo lako da mu kazem da je kraj. Ali uradila sam to iako je bilo teško jer nisam želela da ga varam i lažem, to bi bilo još gore. Nadam se da je uspeo da me zaboravi. Sada sam u vezi sa čovekom, ne mogu reći dečkom, koga volim i koji me voli po svemu sudeći. Slobodan je. Sve je super sem što dobro moram da pazim da osobe koje znaju za to budu maximalno diskretne, da ne sazna tata, tetka, strina, komšije... to što nisam mogla da kažem mami otvoreno o čemu se radi, iako joj sve pričam, dok nije sama provalila, to što ne mogu da izađem sa svojom drugaricom i njenim dečkom u četvoro, razumljivo zbog čega,... i tako dalje. U nekoliko navrata me je bio pogledao setnim pogledom i rekao kako će umreti puno pre mene. Iako sam mu rekla 'ma daj', u sebi sam ipak osetila neku tupu bol. Srećni smo, uživamo ali... NIJE LAKO! Zapravo i nisam sigurna šta sada očekujem od Vas ali osećam se lakše. Valjda bilo kakav komentar...

Njega mogu da razumem zašto je sa tobom, ali tebe ne mogu da razumem zašto si sa njim! Pa, on je više nego duplo stariji od tebe!

Ili je to "zabranjeno voće" koje mora da se proba, pa kada ti jednog dana bude zaista zasmetalo to šo sa njim ne možeš nigde da ideš, što se kriješ od roditelja i prijatelja, onda ćeš znati šta dalje!

Ja sam sa njim zato što ga volim, zato što je drugačiji od svih vršnjaka sa kojima sam do tada bivala u vezama, zato što ne moram da mu budem mama za razliku od mojih bivših ljubavi jer to bi onda stvarno bio previše, zato što me razume , podržava, zato što mogu da odem sa njim bilo gde na svetu i zato što se osećam ispunjeno na svakom planu u toj vezi. Nije 'zabranjeno voće', kao što rekoh slobodan je. Razveden. Sve to sa jedne strane. Sa druge strane su sve neprijatnosti u vezi sa tim. Zaista pokušavam da se nosim sa tim najbolje što umem u ime svega vrednog što imamo. Kada nas čudno gledaju, došaptavaju se, kada me njegov prijatelj oslovi sa 'dete' i ostalo. Ne mogu sa njim da normalno šetam gradom... Nikada neću zaboraviti ovo leto u inostranstvu gde smo napokon mogli da se opustimo barem malo. Nisam ni slutila da će mi to jednoga dana toliko značiti, ta sloboda, sitnica na koju ranije nisam obraćala pažnju. Svesna sam da ni njemu nije lako. Rekao mi je da se mnogo lomio u vezi mene. A ja... Kada sam ga upoznala nisam odmah izgubila glavu za njim. To se dogodilo postepeno kao i sve kod mene ali onda to bude ozbiljno. Eh, kakva sam. U početku smo radili na nekakvom projektu zajedno i zbližili smo se postepeno. Doduše tada me je slagao da je deset god. mladji jer mu je kaže bilo jako ne prijatno. Posle je morao da nastavi da laže dok ga na kraju nisam provalila. Moram priznati da je to bio šok. Prešla sam preko toga jer sam sigurna da to nije bilo zlonamerno. Kao što rekoh, nije ni njemu lako. Znam da me zaista voli i da ga muči sve to. Jednom prilikom sam ga pitala da li bi me voleo da imam 30 i više godina (to je bilo na početku kada sam se plašila da nije slučajno sa mnom samo zato što sam mlada, tada sam imala 19, i da nije neki perverznjak) a on mi je odgovorio 'voleo bih te još više'. Jednom je takođe rekao da sam po godinama mlada ali po razmišljanju zrelija od nekih trideset/četrdesetgodišnjakinja. Videla sam mu u očima da je bio iskren. Tada sam već bila zaljubljena i nije bilo nazad. Deset godina manje-više. Stariji je od mog tate. Bože! Jaoj, poludela sam načisto. Mrzim to što realno nemam budućnost pored njega, a tako ga volim! Zašto smo se rodili u pogrešno vreme? Zašto smo i da li smo baš 'dva sveta'? Da li to može da se prevaziđe? Pa se onda tešim. Ljubav ne zna za godine. Milorad Pavić je stariji od svoje žene 29 god., Michael Douglas od Ketrin isto dosta pa im svima dobro ide. Ali se onda setim da on nije Douglas a ja nisam Jones. U načelu, nije me briga šta će ljudi da kažu ni da pomisle, nisam osoba koja se na to obazire, tj. veoma se trudim da ne budem takva osoba, ali nije sve to jednostavno. Ne znam na šta će sve to da izađe. Trudim se da ne mislim puno unapred i da živim za trenutak i to mi dođe kao nekakva uteha. Skroz na skroz sam komplikovana. Izvinjavam se ako sam previše opširna ali olakšavam dušu i predočavam vam činjenice.

Ne boj se SELEST... Sve ce to na svoje doci... Jos uvek si sasvim mlada, i... Nije jednostavno, pretpostavljam, u sredini u kojoj se nalazis, ali, oduvek je bilo neuobicajenih ljudi. Ne meri se to "godinama" vec stanjem duha. ALI razmisli malo o prakticnim, zivotnim (zivotnijim) stvarima. Nadam se da razumes.
Zamisli samo, oduvek sam, na bar prva tri pogleda, bio cudak SVIMA. U sebe sam pustao samo i iskljucivo one koji su iole zavredeli paznju, to jest barem pokusali da zaista razumeju ono o cemu govorim. Neretko mi se desavalo da mi prijateljica/prijatelj kazu: "Danas sam se smejala/o zbog tebe 15 minuta.", i onda mi ponovi od reci do reci dijalog od pre tri- cetiri dana kada sam dobio samo "MNJ?" - pogled, sto znaci da ipak ima nekog kod kuce... I, da je tom nekom - stalo.
Oni koji ne zele da te razumeju, prosto - ne moraju

Kada sam rekla "zabranjeno voće" nisam mislila na to da je oženjen - nije samo to "zabranjeno voće"! On je za tebe "zabranjeno voće" upravo zbog toga što ne možeš sa njim da se pojaviš na javnom mestu, što ne pripadate u paru ni tvom, ni njegovom društvu. Što se došaptavaju kada vas vide, što niste slobodni.....

Bitno je da si ti svesna svih dobrih i loših strana i pored toga što ga voliš! Sama ćeš jednoga dana presuditi u korist Pavića i Jasmine (Majkla i Zite) ili nekog drugog muškarca koji će u medjuvremenu odrasti i kome nećeš morati da budeš "majka"!

Srećno!

Hvala! Lepo rečeno. 'Vreme je majstorsko rešeto.' A ove parove što sam navela, oni su mi samo dokaz da nešto tako ipak nije ne moguće i čak šta više da može odlično da funkcioniše. Doduše bilo je i malo očaja u tim trenucima dok sam kopala po internetu. Mogla bih da malo više poradim na sopstvenom samopouzdanju ni o tome šta će ko da kaže ili da pomisli! Ionako živimo u jednom izrazito licimernom društvu sa duplim standardima. Možda se i odselim... :-)

De gustibus non disputandum est!

Samo se pitam, ako su muskarci 1950-ih sa devojkama koje bi mogle da im budu kcerke, sta onda mogu da ocekuju zene mojih godina?! Verovatno, one sa gerijatrije. Bebee Dol

Ako tako gledamo ima i dosta žena koje su sa znatno mlađim momcima. Pa šta onda devojčice da rade? Ipak mislim da situacija nije toliko kritična ni po koju grupaciju.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1148 korisnika na forumu :: 50 registrovanih, 6 sakrivenih i 1092 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, Areal84, babaroga, Ben Roj, Bobrock1, crnitrn, dankisha, deLacy, delrey, DPera, draganca, dushan, FileFinder, FOX, galerija, goxin, Grah0, HrcAk47, ILGromovnik, Karla, kjkszpj, Koridor 11, ladro, Lieutenant, madza, Marko Marković, Metanoja, MrNo, ObelixSRB, Parker, pein, rasok, rodoljub, S1Mk3, Sirius, slonic_tonic, Srle993, Steeeefan, stegonosa, styg, Tores, Trpe Grozni, Valter071, vladulns, W123, wizzardone, wolf431, ZetaMan, 79693