Evo vama moji cimeri...meni ne trebaju

Evo vama moji cimeri...meni ne trebaju

offline
  • Pridružio: 29 Maj 2011
  • Poruke: 1444
  • Gde živiš: U svom svetu

Ovaj blog je napravljen,da bi prosvetlio one koji su kani usuditi se,izdati sobu ili sobe i one koji imaju tu nesreću,da žive pod tudjim krovom.Blog je podeljen u dva dela:Ja-podstanar
Ja-stanodavac
Godinama sam bila podstanar.Stanove sam menjala često,ali samo jedan jedini put,razlog je bio,jer sam za iste novce nasla veci stan.
Na nesrecu mnogih stanodavaca,nisu imali priliku upoznati mene,ovako finu,dobru,vrednu,urednu iz razloga sto sam za njih bila raspustenica sa neukroćenom zvjeri kraj sebe(detetom) i samim tim su mi se vrata često zalupljivala pred nosom.Evo nekoliko primjera:
Zovem na jedan oglas...javlja mi se divna bakica,sa kojom se dogovaram da odmah dodjem pogledati stan.Dolazim,bakica izlazi ispred kuce,sva ozarena:
"Dobar dan šinjorina.Hajte da vam pokazem stan koji je divan,nove zavjese,nov namjestaj,tv...sve novo JA kupila.Jao što imate slatku curicu...a di vam je muž?,,
"Muž?Koji muž?Nemam muža?Srećom!"
,,Kako nemaš muža?(prešla je na ,,ti,,) Moraš imat muža!"
"Ne moram imat muža!Mogu valjda imati dite,bez muža?"
,,Kako!Ne možeš!Moraš imat muža!Di je?Jel umro?,,
"Nažalost nije,al govori da jeste,od kad se razvedoh od njega"
Nastaje kratka pauza,jer je bakici trebalo vremena da smisli nesto pametno...i smislila je:
"Šinjorina,ne primam raspuštenice u kuću!"
"Raspuštenica! Shocked ...jel to nešto vezano za raspust?"
Draga bakica,poćinje da skuplja obrve,laganim pokretom tela,kao balerina,skoci ispred vrata tog divnog stana ,sa novim zavesama,nameštajem i tv,koje je ONA kupila i povišenim tonom govori:
"Kroz ova vrata,šinjorina,mogu proć samo obitelji i fine cure,a ne takve kao ti,bez muževa!"
"Kroz ta vrata,ali zatvorena,draga bako ,proći ćete samo vi,ako izustite samo još jednu reč".
Okrenuh se i odoh.Žao mi bilo sto ne vidoh te zavese,nameštaj i tv,ali nema veze,ja sam na raspustu,pa ću imati vremena traziti bolje.
Puno slicnih situacija sam imala,ali i drugacijih, tipa,nadjem stanodavca u svom stanu,kada sam se vracala sa posla.
Ulazim u stan i šok.
"Sta cete vi tu?"
"Pa dosao sam da vam donesem telefon,aparat"
"Odakle vam pravo,dok nisam tu,da ulazite u stan?"
"Pa šinjorina,šta se ljutiš,samo sam telefon doneo Confused "
"Ok,nisam ljuta,samo izadjite i idite u svoj stan,da ja časkom isprobam taj telefon"
On sav sretan sto sam eto tako razumno bice,ode covek u svoj stan kad...zvoni mu telefon.Javlja se covek:
"Daaaa"
"Da,da,odlican vam je telefon...radi izvrsno"
"Pa reka san vam ja Very Happy ...eto ka velim ,šta ćete bez telefona,ka da ste u špilji,pa zato odlucih vam ga donit,pa da vas iznenadim"
"Jeste,iznenadili ste me...i hvala vam puno na telefonu,jer da kojim slucajem nije ispravan,vi bi ste i dalje bili u mom stanu,kada bi vam saopstavala da upravo iz njega odlazim,a telefon bih vam razbila o glavu jer valjda bi ste tada shvatili,da narusavanje moje privatnosti ,kod mene izaziva bes.Da li me čujete?"
"Da,čujem vas"
"Super,znači telefon je odličan"
Spustila sam slusalicu,i moram priznati,očekivala sam da ce mi doci na vrata.Brzom brzinom sam spakovala stvari,nazvala drugara da dodje po mene i otisla.Čoek se nije pojavio.Nadam se,od sramote.
Ima jos puno primera,ali da ne bude previse,jer sam 4 puta zatekla stanodavce u stanu,a vise puta sam savetovana da svima kazem da mi je muz pomorac,jer tako cu pred svetom opravdati muzevljevu odsutnost,a i ne okaljat stanodavcev obraz.
Dakle,drage žene koje ste na raspustu,ali nemate krova nad glavom,kao ni muza,vodite racuna da ne ulazite u stanove koji su novoopremljeni,jer u slucaju da vučete malu zvjer sa sobom,mogla bi zvjer pojesti taj namjestaj,a vi ćete sigurno dovlaciti kojekakve muskarce u kucu,i orgijati pred detetom.Gledajte da uvek u stanu imate telefon i obavezno menjajte bravu,kada udjete u stan.

Svako gleda da izabere najboljeg podstanara. Neko ima predrasude neko nema.
Moji kad su izdavali stan bili su u fazonu "Bolje za manje pare al da ostane ocuvan za nas dok dodjemo na studije".

Pre neki dan smo isli da pogledamo stanove od nekog prijatelja jer gledamo veci da uzmemo. On ih ima 7-8 na prodaju jer je imao nekoliko placeva gde se sad grade pa je svuda dobio po koji stan. Na jednom mestu gde je gotov stan vec duze vreme poludeo je i posle mesec dana izbacio 2 devojke koje su u njemu zivele. Morao je da kreci iznova nov stan. Kazu i komsije da su stalno pravile zurke i da su bile nenormalne.

Takodje, moja tetka koja je izdavala dosta dugo - imala je vise problema. Prvo, podstanari nisu placali racune pa se nagomilalo nesto mnogo mnogo... Drugo - isto kao i kod ovog prvog stan su ostavili u haosu...

imam 'divlje' komsike iznad mog stana koje cesto prave zurku do 5 ujutru.
nije problem muzika - problem je sto se njihovi drugovi/momci iznapiju kao stoka pa skacu po stanu i bukvalno udaraju u nesto [u ritmu Cecine muzike] - pa cela zgrada odzvanja.
s obzirom da je moj stan ispod njihovog - nema sanse da se oko sklopi - tanka je plocha koja nas deli - a oni divljaju kao sumanuti.
da se bar 'zabavljaju' sa momcima u krevetu - bilo bi mi lakse - ali ne... oni prave zurku, skacu i udaraju Neutral

nisam ni jednom zvao policiju - ali druge komsije jesu - 4 puta je policija dolazila... i one su i pored toga nastavile lumperaj.
sad mozete da zamislite koliku buku prave kad komsije u susednim stanovima ne mogu da spavaju... a kako je tek meni koji sam ispod njihovog stana.

cuo sam da je policija u Novom Sadu napisala prekrsajnu prijavu zbog remecenje javnog mira u jednom stanu... epilog je bio sud i sudska kazna od 3500 din.
zasto to policajci u Nišu nisu napisali mojim komsikama?
[ako neko zna nesto o tim prekrsajnim prijavama nek mi javi - to bi ih definitivno smirilo].

ja sam im skrenuo paznju, i rekao sam im da nije problem da prave zurku do 2 nocu, ali bih posle 2 hteo da odspavam malo.
mislim da je to maksimalno korektno sa moje strane, posto ja ne spavam pre 2... pa mi ne smetaju... ali posle 2 je neko normalno vreme da stanari u zgradi sklope oko...

trenutno su se vratile u svoj grad [Vranje] posto su im se zavrsili ispiti... pa mirno spavam... ali se bojim novog sunovrata na jesen kad se vrate Bebee Dol
molim Boga da promene zgradu, sto su valjda i najavile, jer smo "najgori komsiluk", kako one kazu.

p.s. Gazdarica mi je ok, za 8 meseci samo je jednom dosla da obidje stan, i to posle prvog meseca... naravno najavila se i pitala kada moze da svrati Smile

Einmana ::
"Kroz ova vrata,šinjorina,mogu proć samo obitelji i fine cure,a ne takve kao ti,bez muževa!"
"Kroz ta vrata,ali zatvorena,draga bako ,proći ćete samo vi,ako izustite samo još jednu reč".


LOL

Citat:[ako neko zna nesto o tim prekrsajnim prijavama nek mi javi - to bi ih definitivno smirilo].

Mislim da je sada za ovo zaduzena ona komunalna policija. Oni ne prastaju Bebee Dol , valjda skoro poceli sa radom pa se jos dokazuju Mr. Green

Peca ::
da se bar 'zabavljaju' sa momcima u krevetu - bilo bi mi lakse - ali ne... oni prave zurku, skacu i udaraju Neutral


Jesi ti bio kod njih da proveris? Mr. Green
Mozda su glasne u toku "zabavljanja" sa momcima u krevetu pa im je taj Cecin ritam, koji pominjes, neophodan... Smajli

Citat:molim Boga da promene zgradu, sto su valjda i najavile, jer smo "najgori komsiluk", kako one kazu.

Bože Peco!Stvarno čoek da te ne poželi za komšiju Mr. Green .
Uopste ne znas da se prilagodis situaciji.Umesto da promenis svoje radno vreme,pa dan zamenis za noć,ti žugaš!Preko dana odmaraj(kad i one) a noću radi(kao i one) ...i to se zove ,,živeti u slozi,,.
Šta kog vraga uznemiravas policiju!Pa sa tim zivkanjem,radis isto sto i te cure tebi...ne das im da spavaju!
Peco,postoji toliko nacina,da resis situaciju,a ti se uhvatiio suda,zalbe i kojecega.Kupi im one kartone za jaja,za izolaciju...postoje cepići za uši,drska od metle za lupanje u plafon...na kraju krajeva,uvek mozes promeniti grad ili se drzati onog ,,ako ih ne mozes pobediti,onda im se pridruzi,, (to bi ti najvise odgovaralo,jel?)



Mr. Green

Einmana ::Peco...na kraju krajeva,uvek mozes promeniti grad

To, to... Ziveli
Mudro zboris devojko... Mr. Green

Peco,Milena zeli nesto da ti kaze Mr. Green

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 473 korisnika na forumu :: 3 registrovanih, 0 sakrivenih i 470 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Ageofloneliness, bigfoot, pein