Hajdemo sad o "lazovima"...

Hajdemo sad o "lazovima"...

offline
  • Pridružio: 21 Sep 2006
  • Poruke: 188

" Kako prepoznati lažova?










Svako ko tvrdi da nikada ne laže, sasvim sigurno laže. Svi mi lažemo samo su razlozi za to različiti. Neko laže jer je prevario devojku / dečka, ili zato što kasni ili iz nekog trećeg razloga.

Najčešće je to i zbog nesigurnosti, onda će lažov slagati za ime, materijalno stanje, pa i za poreklo.

Međutim, ima i onih koji lažu zbog kompleksa, tako da će oni slagati za godine, estetske intervencije pa čak i za dijetu koju neprekidno drže ne bi li izgledali vitko, a na pitanje da li gladuju, obavezno odgovaraju da im je to prirodna linija i da jedu apsolutno sve.

Opet postoji i ona mala laž na chatu, koja služi za ubijanje vremena i dosade, ali nas to kao lažove svakako ne opravdava.

A šta ako naletimo na patološkog lažova? Pa taj laže jer to voli, u tome uživa, oseća se sigurno, a što je najbitnije ubrzo i sam počinje da veruje u ono što govori. Zaključak je da svako laže, jer želi sebe da opravda. Ako svi lažu to znači da i nas neko stalno laže. Užas!!!

Da li smo zbog te činjenice naivni? Odgovor je NE, ako znamo da prepoznamo lažova. To ćemo najbolje uraditi ako dok pričamo sa nekim pratimo njegove pokrete. Škljocanje hemijskom olovkom, povišen ton, preznojavanje, nervoza, kršenje prstiju su sigurni znaci da sagovornik ne govori istinu. Ako znate da neko laže, pustite ga da dovrši. Nemojte ga prekidati, ali ga svakako pitajte za još detalja. Možda Vam bude zanimljivo. Slušajte i dobro sve upamtite ili zapišite. Ako posle izvesnog vremena lažova pokušate da naterate da ponovo ispriča istu priču, videćete da će vešto pokušati da je izbegne, jer zna da ne može da je ponovi. Iskreno on se ni ne seća šta Vam je ispričao, jer on laže svakodnevno i svakoga.

Srećemo ljude koji često govore: "Ja NIKADA ne lažem i zato mrzim kada mene neko laže". Hm... A koliko je puta svako od nas u životu nekome rekao kada nas na primer pozovu na zabavu na koju nam se ne ide: "Voleo bih da dođem, ali šteta što me ranije nisi pozvao, jer sam već nešto isplanirao"?

Najčešće se dešava da kada lažov ipak kaže istinu niko mu ne veruje. Oni se uvek trude da izbegnu konkretan odgovor, a svako ko na pitanje odgovara pitanjem to radi da bi dobio na vremenu.

Evo nekoliko primera najčešćih laži...

ON njoj:

* Popio sam samo jedno piće.
* Nije problem u tebi nego u meni.
* Baš sam sada hteo da te pozovem.
* Zvao sam te ali ti je bilo zauzeto.
* I ja tebe volim.
* Bio je to pogrešan broj.
* Nisam uplašen.
* Ti si sve ono što sam oduvek želeo.
* Sex nije najvažnija stvar za mene.
* Ne mogu da se setim kada sam poslednjiput vodio ljubav.
* Zaljubio sam se u tebe čim sam te ugledao.

ONA njemu:

* Spavala sam kod drugarice.
* Imam to (pantalone, majicu) sto godina.
* Obukla sam prvu stvar na koju sam naišla u ormanu.
* Nisam dobila tvoju poruku.
* Zaista mi se sviđaš, ali si se prekasno pojavio.
* Obožavam fudbal.
* Sa tobom je nešto posebno.
* Ti si mi najbolji ljubavnik kojeg sam imala.
* Ne brini, ništa ne pričam drugaricama.
* Samo sam umorna.

DJEVOJČICA laže da bi privukla pažnju u društvu, a ŽENA laže da je muž dobar u krevetu, jer je to ono što on želi da čuje.

LAŽ ZA RODITELJE:

* Ne radi jer traži neki dobar posao.
* Ostaće kod mene samo nekoliko dana.
* Neću noćas dolaziti kući, jer učim sa drugaricom."

Sajt : sexedukacija.cg.rs/omnibus/lazov.php

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1288 korisnika na forumu :: 59 registrovanih, 6 sakrivenih i 1223 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 8u47, A.R.Chafee.Jr., aramis s, babaroga, bojank, Brana01, celik, cenejac111, croato, darkangel, DejanSt, Denaya, Dimitrise93, djboj, Djokkinen, draganca, Duh sa sekirom, dzoni19, GandorCC, gomago, goxin, HogarStrashni, hooraay, HrcAk47, hyla, Ilija Cvorovic, Karla, kikisp, Klecaviks, Krvava Devetka, Kubovac, kunktator, ljuba, maiden6657, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, Mi lao shu, mikrimaus, milenko crazy north, milimoj, milutin134, oganj123, procesor, rasok, repac, ruma, ruso, Srle993, stankolich, suton, theNedjeljko, vathra, VJ, Vlad000, wolverined4, Wrangler, zeo, šumar bk2