Izbor

1

Izbor

offline
  • Pridružio: 05 Maj 2006
  • Poruke: 568

U ŽIVOTU UVEK IMAŠ DVA IZBORA:

Džeri je menadžer restorana. Uvek je dobro raspoložen. Kada god bi ga neko pitao kako je, odgovor bi uvek bio: "Da sam bolje ne bi bilo dobro".

Mnogi konobari u njegovom restoranu dali su otkaz kada je on promenio posao, da bi ga mogli slediti od restorana do restorana. Zašto? Džeri je bio rodjeni motivator. Ako je zaposleni imao loš dan, Džeri je uvek bio tamo da mu kaže da gleda na pozitivnu stranu cele situacije.

Videvši taj stil, postao sam znatiželjan, i jednoga dana, otišao do Džerija i pitao ga: "Ne shvatam. Niko ne može biti pozitivan ceo dan. Kako ti to uspeva?" Džeri mi je odgovorio: "Svakoga jutra se probudim i kažem sam sebi, danas imaš dva izbora. Loše ili dobro raspoloženje. Uvek izaberem dobro raspoloženje. Svaki put kada se dogodi nešto loše, mogu izabrati da budem žrtva ili da učim iz toga. Ja uvek izaberem učenje. Kada neko dodje da mi se žali, mogu prihvatiti njegove pritužbe ili mogu isticati pozitivnu stranu života. Uvek izaberem pozitivnu stranu života".
"Ali, to nije uvek tako lako" - rekao sam mu.
"Jeste, lako je" - rekao mi je Džeri. "Sve u životu se vrti oko izbora. Kada ne možeš da odbaciš sve gluposti, svaka situacija je izbor. Biraš kako ćeš reagovati na situacije. Biraš kako će drugi uticati na tvoje raspoloženje. Biraš dobro ili loše raspoloženje. Kako živiš svoj život, to je tvoj izbor".

Par godina kasnije, čuo sam da je Džeri slučajno uradio nešto što u njegovom biznisu nikako nije dozvoljeno. Ostavio je zadnja vrata restorana otvorena. Opljačkala su ga tri naoružana muškarca. Dok je pokušavao da otvori sef, njegova ruka, koja se tresla od nervoze, spala je s kombinacije. Pljačkaš se uspaničio i upucao ga. Srećom, Džeri je brzo pronadjen i prevežen u bolnicu. Posle 18 sati operacije i nedelja intenzivne nege, otpušten je kući sa delovima metaka u telu ...

Video sam ga 6 meseci nakon nesreće. Kada sam ga pitao kako je, odgovorio je:"Da sam bolje ne bi bilo dobro. Hoćeš da vidiš ožiljke?". Odbio sam, ali sam ga pitao šta mu je bilo na pameti tokim pljačke? "Prvo što mi je proletelo kroz glavu, bilo je da sam treba da zaključam vrata. Kada su me upucali, dok sam ležao na podu, setio sam se da imam dva izbora: živeti ili umreti. Odlučio sam živeti".
"Zar te nije bilo strah?" - upitao sam ga. Nastavio je: "Bolničari su bili odlični. Stalno su mi govorili da će sve biti u redu. Ali kada su me uneli u kola i kada sam im video prestrašeni izraz na licima, uplašio sam se. Čitao sam im u očima "on je mrtav". Znao sam da je vreme za akciju".
"Šta ste uradili?" - pitao sam.
"Pa, tamo je bila jedna velika medicinska sestra, koja me stalno ispitivala. Pitala me je da li sam na nešto alergičan - da na metke, bio je moj odgovor. Kroz njihov smeh, rekao sam im "Biram život. Molim vas, tretirajte me kao da sam živ, ne mrtav".

Džeri je preživeo zahvaljujući sposobnosti doktora, ali i zbog svog zadivljujućeg stava. Od njega sam naučio da svaki dan imaš izbor: uživati u životu ili ga mrzeti. Jedina stvar koja je tvoja - koju niko osim tebe ne može da kontroliše - je tvoj stav. Zato, ako se pobrineš za to, sve ostalo u životu postaje lakše Zagrljaj

Zivot je krajnje jednostavan.. mi smo ti koji ga komplikujemo..

Pa bilo bi dosadno da je tako Smile

Nisam čula koji je vaš izbor (pa nek je i dosadno)?

Uvek sam bio u fazonu kao taj Dzeri. Samo nisam nikad bas formulisao svoj optimizam kao izbor izmedju dobrog i loseg... Mozda mi se zato i desilo da se iznerviram vise nego sto bih zeleo. Ali i to je za ljude.

Ja biram da budem miran i veseo, pa kud puklo! Smile

optimisticki stav uvek imam, ali smatram da treba malo imati i pesimizma, narocitu pri upoznavanju novih ljudi. iz mog iskustva sam uvideo da gledanje samo dobog u ljudima i nije bas najpametnije. "Verujem ja ljudima, samo ne verujem djavolu u njima..."

p.s.
da li si primetila da ti i fannyor imate isti avatar, par puta sam se istripovao zbog toga

Postoje motivatori i manipulatori.Motivatori motivišu ljude i pozitivni su,a manipulatori manipulišu sa ljudima i negativni su.Treba verovati ljudima,ali iz života treba odstraniti sve one koji se žale,kukaju...druži se sa ljudima koji mogu da te nasmeju i koje ti možeš da nasmeješ.To su ta dva izbora.
p.s.
a za avatar video sam i ja,samo malo da se uvežbam pa ću ga promeniti,i izvinjavam se nisam znao da još neko ima isti,jer sam uzeo od ponuđenih,još jednom se izvinjavam.

Nema problema, ako ne promeniš ti avatar ja ću (kad stignem)

MoscowBeast
Svidja mi se njegov rad ruku

tice
Za ljude si u pravu. U principu ne verujem nikome iliti verujem svakome dok me ne za........ samo zbog djavola, nešto nismo u ljubavi baš ovih godina

svidja mi se fora, ali zaista nije lako, to m0ora mnoooogo da se vezba...

Godine su pred tobom, pa vežbajjjjjjjjjjjj

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 653 korisnika na forumu :: 11 registrovanih, 1 sakriven i 641 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Acivi, Boris90, draganl, Krvava Devetka, kybonacci, M1los, Ognjen D., sabros, vasa.93, wizzardone, yrraf