Kako postati pilot

2

Kako postati pilot

Ma sta imam mastati, to je nesto cime zelim da se bavim, pare nisu problem, bar ne veliki, pa me interesuje jos kakvi su im kriterijumi, kad se ide na fizicki sta pregledaju i to Very Happy hehe

Ne znam sta bas sve ispituju al kolko se secam testiranje vida je veoma strogo, jedan decko koji je pokusao da upise to kaze da su mu nasli dioptriju i manju od 0.25 pa opet nije prosao, on do tad nije ni primecivao da ima slabiji vid nego normalno al eto oni su bili veoma strogi.
Znaci ako na testu kad gledas ona slova ne uspes da procitas i ono skroz pri dnu "made in ..." nista od pilota Smile

helen1 ::Realno, za godinu dana isplatis investiciju skolovanja.

Da ali znas koliko treba da budes samo kopilot, oko 8 godina, pa tek onda postajes kapetan kome je plata 5000 evra.

A deseta je posebna prica! Mr. Green [/list]

@Dragan, znaci ljudi sa ostecenim vidom mogu zaboraviti na to, tj. sa dioptrijom ? Ja sam negdje cuo da moze sa naocarima ?

Pa sad, ja bas i ne znam al pricam ti za tog decka da mu nisu dali zbog te minimalne dioptrije, ipak raspitaj se bolje.

I ja sam zeleo... Ali sam odustao opredelio sam se programiranjem. Ja znam da pilot nesme da ima ni jedan pokvaren zub. Mora da ima tacnu kilazu. I puno Puno toga. Sto je mnogo ali ako uspes isplatice ti se debelo.

@Srki

Sto ne sme da ima pokvareni zub? To mi nije jasno?

Pa zato sto ako u pilotiranju imas problema sa zubom mozes lako da nastradas. Tesko je objasniti.

Nije moguce da su toliko striktni uslovi za civilnog pilota ? Cak i za pilota malih letjelica tipa cesna itd.. Ili rekreativno letjenje ?

Civilni pilot je sirok pojam (od pilota Cessne 172, pa sve do A380, sve to je civilna avijacija). To znaci da zdravstveni kriterijumi zavise od dozvole za koju se polaze (dozvola sportskog pilota, dozvola komercijalnog pilota i sl.). Mislim da za dozvolu sportskog pilota kriterijumi nisu toliko rigorozni kao sto je slucaj sa kriterijumima za komercijalnog, ali sigurno nisu naivni. Tacno je da ima pilota koji koriste naocare, ali dioptriju su dobili kasnije. Ide se od pretpostavke da ce vid godinama da se pogorsava, pa zato u pocetku mora biti savrsen.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1233 korisnika na forumu :: 54 registrovanih, 6 sakrivenih i 1173 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Acivi, adamantadv, ajo baba, amaterSRB, Andrija357, armor, ArmyBoss, Atomski čoban, bokisha253, ccoogg123, cinoeye, dane007, darcaud, dekan.m, Dimitrise93, dragoljub11987, dule10savic, flash12, Futurama, Georgius, Gosha101980, goxin, hooraay, hyla, JimmyNapoli, karevski, Marko Marković, mgolub, mikrimaus, milenko crazy north, milimoj, mkukoleca, moldway, Ne doznajem se u oružje, nebkv, ozzy, Panter, panzerwaffe, pein, Rakenica, robertino, royst33, Shinobi, Sir Budimir, sombrero, SR-3m, suton, Tragač, tubular, Tvrtko I, VJ, Vlada78, VP6919, Wrangler