Ko je poseban za Vas?

1

Ko je poseban za Vas?

offline
  • snajp  Male
  • Super građanin
  • Pridružio: 24 Mar 2006
  • Poruke: 1219
  • Gde živiš: Nis

Gledao sam danas jedan film i zapazio sam jednu misao:

"Nije svako dobrodosao u moju kucu - ako svakoga podjednako ugostim niko nije poseban"

Svidela mi se misao. Govori sama za sebe i tera na razmisljanje.

Da li je dobro vaspitanje da se svi gosti docekuju podjednako dobro. Verovatno imate nekog specijalnog, posebnog, nekog kog vise od ostalih volite ili postujete.

Da li je taj neko samo poseban na recima, a ne u praksi. Jer ako sve goste tretirate sa istom ljubaznoscu i paznjom - Ko je onda poseban za Vas?

Sta Vi mislite o tome?

Ima tu nešto... ali opet... Ljubaznost u svakoj prilici... Ali bliskost samo sa ograničenim krugom ljudi.

sto veci interes (u bilo kom smislu!), veca paznja, ... mozemo da pricamo sta hocemo, mislim da je sve sem ovoga laz i licemerje.

Ova misao je prava.

Mislim da ako si gostoprimljiv svaki gost to oseca.
Normalno - kad neko je za tebe vazan, drugcije ga primis u svoju kucu neko nepoznatog.
Ipak i tako i onako gostoprimstvo je jaka strana stanovnika SCG. Smile

Vodolija - Poslao: 23 Apr 2006 00:55
sto veci interes (u bilo kom smislu!), veca paznja, ... mozemo da pricamo sta hocemo, mislim da je sve sem ovoga laz i licemerje.
--------
Na veliku zalost interes ima ulogu u nasem okruzenju zbog svih stvari koje su se izdesavale poslednjih godina. Ali, da li bih zapostavio nekog posebnog i meni najdrazeg zbog bilo kakvih interesa - odgovor je ne bih. Ko je specijalan i poseban u nasem zivotu? Deca, Roditelji, Ljubav, Rodjaci, Prijatelji.... Da li bi bilo ko stavio bilo kakve interese ispred svog deteta i koji bi novac to mogao da plati? Ko je toliko poseban da stvarno zasluzuje posebnu paznju razlicitu od drugih? Radost koju pruzaju deca svojim roditeljima svakako zasluzuje posebnu i specijalnu paznju. Ona donose jednu stvar koja se zove SRECA i to ne moze da zameni nikakav novac ili interes. Zivot cine male stvari i ako naucis da se radujes malim stvarima mozda ti to donese srecu.

Ko je za mene poseban.... pa posebna je moja devojka, koja me cini srecnim, [ trenutno neizmerno ].

a ovako... pa meni je poseban onaj, koji se razlikuje od drugih, nije stereotipan, ali naravno... to razlikuje... pod tim razlikuje podrazumevam, da sadrzi osobine koje se meni svidjaju Wink

... malo je 'posebnih'

kineska poslovica kaze, nikada ne veruj onom coveku, koji dodje kod tebe i sve o tebi najlepse prica, jer taj ti sigurno zeli neko zlo... verujte mi
ovo je istina, ja sam tako x puta prosao!

Snajp ja mislila da se deca tu ne racunaju, kao ono... do nekih godina (Kod nas ihahaj koliko godina) ti ne dolaze u goste Smile) to je i njihova kuca...Niko nije pricao o zapostavljanju nekoga vaznog zbog interesa, ode ti daleko snajp. To i nije tema. A rekoh interesa u bilo kojem smislu, ne samo materijalnom.
@Alex 63 pa sto si lakoveran Smile))

Alex63 je u pravu,i ja sam tako prosla,ali uvek ima neko poseban u nasem srcu koga cemo posebno ugostiti.

@ life... a ti posebni ljudi u mom srcu su pre svega moji roditelji, i moja
najbolja prijateljica Jasna!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1590 korisnika na forumu :: 61 registrovanih, 9 sakrivenih i 1520 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: amstel, Atomski čoban, babaroga, Ben Roj, bladesu, bojcistv, bokisha253, Boris90, brundo65, bufanje, cavatina, CrazyDiablo, crnitrn, dekan.m, deLacy, delboy, Doca, DonRumataEstorski, Dorcolac, DPera, dragoljub11987, dulleo, gomago, gorican, goxin, hatman, ikan, Istman, JimmyNapoli, Karla, Kibice, kunktator, kybonacci, Levi, Litostroton, Marko Marković, mercedesamg, nebkv, Nemanja.M, nemkea71, nuke92, oldtimer, opt1, raptorsi, repac, rovac, ruso, sasa87, ser.hill, solic, SR-3m, Stoilkovic, tubular, vathra, virked, vlad4, vladaa012, Vladko, wolf431, Wrangler, YugoSlav