Koje cigare su najmanje stetne??

4

Koje cigare su najmanje stetne??

Dragan ::@Rayan, to da su dobili rak samo sto su ostavili pusenje za mene i jeste nedokucivo (ne znam na cemu zasnivas tu svoju tvrdnju). Da nisu mozda dobili rak zato sto su prethodno pusili a ne zato sto su ostavili pusenje, nisi se to zapitao?

posebna ::
Nagli prestanak pusenja mijenja odredjene biohemizme u organizmu covjeka i moze biti okidac za pretvaranje normalnih celija u maligne...eto, cisto da znate...


Da, zato se i sve svetske zdravstvene organizacije bore za to da ko god je poceo da pusi vise nikad ne prestane, ma daaaaj....


Poenta mog posta je to da nagli prestanak pusenja moze biti okidac ... da se ne ponavljam previse, ali to je jedna od teorija, nije nikakvo naklapanje. Pa i sami znamo da neko bude pusac godinama, a nikada ne oboli od neke bolesti koju uzivanje duvana moze uzrokovati, sto ce reci da tu ima uticaja i genetika i mali milion drugih faktora.
Sve u svemu, nepobitna cinjenica je da su cigarete stetne, te da rak i nije jedina i najgora bolest koju mogu uzrokovati...ima tu i hronicnog bronhitisa, emfizema pluca (od kojeg se isto moze umrijeti u strasnim mukama), promjena na krvnim sudovima koje mogu dovesti do drugih teskih bolesti itd. itd.
Ja sam samo htjela reci da neko moze dobiti rak i kad naglo ostavi cigarete, te da to nije bapska prica, vec u medicinskim knjigama opisana teorija. Ali, ni u kom slucaju ne mislim da cigarete ne treba ostaviti!

A čovek je samo pitao koje cigare su najmanje štetne...

Dragan ::@Rayan, to da su dobili rak samo sto su ostavili pusenje za mene i jeste nedokucivo (ne znam na cemu zasnivas tu svoju tvrdnju). Da nisu mozda dobili rak zato sto su prethodno pusili a ne zato sto su ostavili pusenje, nisi se to zapitao?



Naravno da su dobili rak zato što su predhodno pušili. Da nisu pušili verovatno ne bi ni dobili rak. Poenta priče je da je posledica šoka koji je organizam doživeo nakon naglog prestanka pušenja nastanak raka.

Cigarete su štetne i ja ne propagiram pušenje, naprotiv. Jedino upozoravam na oprez prilikom prestanka konzumiranja istih.

@posebna, @Rayan
OK. Sad smo se razumeli, pomislio sam da su ove vase teorije krenule u po meni pogresnom pravcu, ali razjasnili smo.

@Dragan
Ma sve je ovo u domenu "rekla, kazala" ali ja sam to osetio na svojoj koži. Naravno mnogo više je njih koji su ostavili cigarete i sada žive jedan jako kvalitetan život.

Tako je. Ja sam jedan od onih koji je ostavio cigarete i sada zivi jedan jako kvalitetan zivot.
Name, moj slucaj je veoma interesantan. Poceo sam da pusim u drugom razredu gimnazije, daleke 1975.god. i pusio sve do 1999.god. Znaci 24 godine pusackog staza. I onda sam te 1999.god. odlucio da ostavim cigarete. Secam se tog dana odlicno, bilo je totalno pomracenje sunca ( digla se frka u medijima, da se ne izlazi napolje, secate se...). Citao sam neki tekst o stetnosti duvana, i rekoh sebi : Ma ostavi to s...e covece. I necete verovati, od tog dana do danas, nisam zapalio cigaretu, niti cu. Nisam imao nikakvih kriza, kao da u zivotu pre toga nisam nikada zapalio niti jednu cigaretu. Prosto neobjasnjivo. Ponekad pomislim, da to nije zbog pomracenja sunca. U pocetku nisam mogao da verujem da tako lagano mogu bez cigareta. I evo, vec punih devet godina bez cigareta, bez jutarnjeg iskasljavanja, neprijatnog mirisa duvana i jos puno toga.
Ovo sam ispricao najvise zbog onih koji nameravaju da ostave duvan, kao podrsku u toj nameri.

Bojan ::Bas sam sinoc bio gledao neke cigare sta pise na njima i koliko sam primetio taj VICEROY je bas zaj**an, mnogo katrana ima i ostalog, mnogo vise od ostalih a Ronhil kao malo manje od ostalih. Nisam gledao preterano puto vrsta nego nekoliko sto mi palo pod ruku.

Brate, postoji mnogo razlicitih VICRROY-eva i RONHIL-a, postoji na primer, sivi VICEROY koji ima mnogo manje "katrana i ostalog" nego neki RONHIL. Ali opet imas i plavi VICEROY koji ima mnogo vise "katrana i ostalog" nego isti taj ronhil...
Tako da ne mozes reci da je VICEROY generalno jaci od RONHILA, razumes sta ocu da ti kazem...?

A sem toga, nisu najmanje stetne one cigare koje sadrze najmanje "katrana i ostalog", jer, ko sto neko rece, cigarete sadrze jos nekoliko hiljada otrova...

Citat:Ne znam da li je vec neko spomenuo posto nisam sve procitala,ali cini mi se da sam negde 'pokupila' da Malboro (beli) je bila po istrazivanjima , cigareta sa najkvalitetnijim sastavom duvana,a samim tim i najmanje stetna.Mislim da je to ono sto si pitao,jel?

DA, to je BAS ono sto sam pitao...hvala...samo ja nikad nisam ni cuo za taj BELI Malboro...

"ekološke" su najmanje štetne po zdravlje Wink

Ostavljene....ali nema teorije da to sama sebi dokažem...

wanderer ::Ostavljene....ali nema teorije da to sama sebi dokažem...

Moj si covek!!! Very Happy

Citat:"ekološke" su najmanje štetne po zdravlje

WTF???

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 447 korisnika na forumu :: 4 registrovanih, 0 sakrivenih i 443 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: Bluper, panzerwaffe, sasa76, šumar bk2