Koje je vaše omiljeno piće?

2

Koje je vaše omiljeno piće?

Ne volim baš mleko, ali ovo sam nekad obožavala (opet nostalgija za mojim jugodetinjstvom)

Volim da popijem pivo od slabijeg alkohola i po nekad spricer. Od jaceg alkohola neznam jer su mi se svi smucili, ali mogu da popijem neki viski kao sto je read label .

Od ne alkoholnih pica obozavam Guaranu i sprite.


LEDENO VINO - vino proizvedeno od grožđa koje se bere nakon što je temperatura u nekoliko prethodnih dana bila manja od -7° C, i prerađeno u smrznutom stanju, a čiji mošt sadrži najmanje 127° OECHSLA. Bobice okovane ledom beru se vrlo obzirno, isključivo rukom, u ranu zoru, još po mraku jer sve mora završiti prije negoli grane sunce. Randmani su kod takvih berbi vrlo mali a bitno je da i ovaj mali ostatak vode u bobicama bude smrznut i da ne ulazi u mošt. Bobice se s peteljke skidaju drvenim štipaljkama i ulaze u presu u smrznutom stanju i mošt curi polagano (kap po kap) kao med. Vrenje pobuđujemo specijalnim vinskim kvascima otpornim na niže temperature. Vino ledene berbe je jantarno žute boje s malo alkohola i puno neprovrela šećera i raskošnog bukea.
Takva vina se inace zovu predikatna vina i skupa su ko svetog Petra kajgana. Ziveli

Cokoladno mleko Wink

Bila je ovakva tema u blogovima i ranije ali mislim da su se od tada stvari promenile (bar što se mene tiče Smile)..

Daklem,

Od alkohola najčešće pijem rum i to kubanski Havana klub i jamajčanski Captain Morgan. Još ako uz to ide i neki cigarilos... Ihhh.. Smile
Pivo i pelinkovac sam u potpunosti izbacio jer su mi dosadili.

Od sokova tu je sok od višnje, mada može doći u obzir bilo koji ne gazirani. Gazirane sam izbacio, odnosno trudim se da i pijem u što manjim količinama (jako retko).

Svakako, obožavam kafu. Produženi espreso bez mleka je obavezan svakog jutra. Wink

Eto ukratko.. Very Happy

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 816 korisnika na forumu :: 4 registrovanih, 0 sakrivenih i 812 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: draggan, pein, Shilok, šumar bk2