Koliko često radite reinstalaciju OS-a

1

Koliko često radite reinstalaciju OS-a

offline
  • Brok  Male
  • Moderator foruma
  • Mihajlo Bogdanović
  • Linux driver - fighter - warrior
  • Pridružio: 04 Maj 2005
  • Poruke: 3246

Ne znam da li je bilo ovo pitanje (u pretrazi ga nema), pomalo je i smešno, baš me zanima na koliko vršite reinstalaciju svog operativnog sistema (mislim na Windows), kada kažem na koliko mislim na vreme.I na koliko je preporučljivo uraditi tako nešto, ili čekati dok OS ne pokaže prve simptome nestabilnosti.

Ja otprilike svoj OS reinstaliram na svakih 7-10 meseci, nekada i brže, naručito ako se tako inficiram da je OS uništen onda hteo nehteo moram.

Svakih 2-3 meseci. Backupujem fajlove, reinstall i to je to Wink
Tako se nikada ne moze puniti virusima, crvima itd.

Kako kad Mr. Green , nekad izdrzi 5~6 meseci a nekad manje Sad

Ja obično nemam problema sa virusima, tako da jedini razlog za reinstalaciju mi je ono iznenadno usporavanje, za koje nemam rešenja. Uglavnom taman kad namestim sistem i kad se naviknem moram da ga reinstaliram. Naviko sam da imam instalirano gomilu programa i volim da isprobavam nove stvari a to winu očigledno ne odgovara. Obično odradim reinstall na 5-6 meseci iako bih voleo da nikada ne moram da ga reinstaliram kao linuks naprimer.

ja nisam nikada imao problema sa virusima ili bilo čime sličnim, tako da reinstalaciju radim obično na 2 godine (ili kad se desi neka bitna promena - izlazak novog SPa, bitna promena hardvera i slično)

Obicno na godinu dana a ne bi ni onda morao nego cisto radi reda Wink

Svaka 3-4 mjeseca, a nekad i češće...

Ne znam sta vi radite sa OS-ovima ali meni je Win traje vec 3 godine kako treba. Ali posto sam kupovao drugi hard, instalirao sam na njemu Win koji sada koristim. Znaci jedan ima 3 godine a ovaj sada mesec dana. Ko vodi racuna kako koristi racunar, sta skida, instalira, nece skoro nikad imati problema...

Hmm... pa sad, ako odgovorim, bice jasno koju verziju koristim Mr. Green Reci cu samo, cesto...

Nekada čoveka avanturistički duh na netu odvede tamo gde se inficira, pa se to nakupi, a maliciozni fajlovi ubačeni u OS uglavnom u prvo vreme čute (skupljaju podatke) da bi kasnije počeli da ruše OS deo po deo dok mu ne dođe kraj.
Ja sam imam ne znam dal`na žalost ili na radost taj avaturistički duh, šta da radim.
Mislim da je nezanje bolje reći neobaveštenost čini to da na mreži odem (ili bolje da kažem u množini odemo) u inficiranu zonu i tako za nekoliko meseci reinstal OS-a.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 804 korisnika na forumu :: 30 registrovanih, 5 sakrivenih i 769 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, A.R.Chafee.Jr., cenejac111, CikaKURE, djboj, Frunze, hooraay, jackreacher011011, kokan0905, Kubovac, libellule_dk, mercedesamg, Mi lao shu, mikrimaus, Misirac, mrav pesadinac, nikoladim, nuke92, pacika, pein, raptorsi, rodoljub, Shinobi, Srki94, stegonosa, vathra, VJ, W123, wolverined4, |_MeD_|