Koliko vodite računa o svom automobilu?

1

Koliko vodite računa o svom automobilu?

offline
  • FAMAS  Male
  • Legendarni građanin
  • Ivan Milanović
  • Pridružio: 10 Avg 2007
  • Poruke: 5475
  • Gde živiš: Strawberry Field

Dakle, koliko vodite računa o svom automobilu? Koliko često menjate ulje? Da li kupujete nešto od auto kozmetike? Vodite li brigu o površinskim oštećenjima laka na vašem autu?

Ja, lično, veliku pažnju poklanjam svom autu. Redovno ga perem, menjam ulje, redovno saniram ogrebotine nastale od kamenčića ili drugih stvari.

Da čujem Vas?

Posto sam stalno u pokretu, auto mi nije najcistiji. Perem ga prema potrebi znaci kad vidim da je prljav, i bude cist svega nekoliko sati Sad

Imam ona sitna ostecenja od kamencica i planiram da to sredim.

Ulje menjam vise/manje redovno, sto znaci ako sam presao veliki broj km na auto putu menjam ga na 20000km, u suprotnom na 15.

Od kozmetike imam one vlazne maramice, sprejevi i slice stvari zabranjeni su da se koriste na mom autu, ovo moram uvek da naglasim kad auto perem u perionicu da mi ne bi isprskali tablu sa tim.

Sampon trenutno imam K2, koji u sebi ima i vosak. Sonaks krpa i magicna krpa.

Dok motor ne postigne radnu temp vozim ga do 2500o/min.

I nekoliko jelkica, sa mirisom vanile. Mr. Green

Na karoseriji imam dve ogrebotine debljine 1 mm, ali skinuta je farba do lima. Moj otac je vrlo precizno zakačio vrata od garaže, tako da sad uopšte ne znam šta ću da radim sa tim. Narucio sam neki Motip korektor farbe, pa cu da probam da to zamaskiram koliko mogu.

Ma i ja dosta vodim racuna o svom automobilu, da mogu da ga parkiram u sobu, parkirao bih ga. Ali dusa me zaboli, kada ga prodam, a onaj ga ofuca za kratko vreme. A obicno kola prodajem nekim drugarima, zato sto znaju kako odrzavam i utrkuju se ko ce da kupi.

@FAMAS, neka ti u nekoj radnji naprave poliuretanske farbe u tvojoj boji (skini vratanca sa rezervoara pa im ponesi, da bi mogli da pogode tacnu nijansu). I uzmi cetkicu od laka za nokte, osisaj je malo ako treba, i polako zamazi te ogrebotine. Sacekaj 1-2 sata, nikako duze, i polako to ispoliraj. Nece se nista poznavati, tako ja meni saniram ogrebotine. Nemoj da dozvolis da prodje 24 casa, a da ne ispoliras, jer ako prodje 24 casa poliuretanu ne mozes nista sa polir pastom.

Isao sam kod jednog sto pravi boje kompjuterski. Napravio mi je neku boju i uopste nije pogodio. Tamnije od ove moje dosta. Ovaj Motip korektor kosta 300 dinara i trajan je. Narucio sam ga danas, stize u sredu-cetvrtak. Narucuje se prema kataloskom broju.

Napisano: 17 Maj 2010 19:24

Ma dzaba je to kompjuterski. Mora kada napravi boju, cackalicom da kane na poklopac rezervoara i da vidi okom da li je to isto, ako nije, treba da zna koje boje treba da doda da bi dobio nijansu. Meni je covek sat vremena pravio 250g boje, preko 20 puta je tackao onaj poklopac rezervoara sa unutrasnje strane.

Dopuna: 17 Maj 2010 19:26

Jos nesto, boja na kolima je vremenom malo izbledela, tako da vise nije ista u nijansu kao katalosta. Mozda gresim, a i nije ti to skupo, nista te ne kosta da probas.

Moj auto je 2004. godiste, redovno poliran i garaziran. Boja je kao i prvog dana. Sto se toga tice, nema problema.

Ma, danas kad sam ih zvao, rekao sam im da mi daju makar i pribliznu boju. To se uopste i ne primecuje, nego me strah da stoji onako cist lim neofarban i bez zastite. To zimi moze da bude opasno zbog soli i vode.

Planiram da ispoliram auto ovaj put ovim sredstvom:



Specijalno pravljeno za sivu metalik boju. U sebi ima cestice boje i popunjava povrsinska ostecenja boje i laka. Cena je 1300 dinara.

Posto parkiram auto ispred zgrade, namerno ga ne farbam niti peglam mesto gde je udaren iz bezbednosnih razloga Smile.

Ulje se menja na desetak hiljada, kada i filter ulja, ostali filteri na svaki drugi put. Ne mogu se pohvaliti da sam najpedantniji kad je auto u pitanju.

Evo slike ogrebotine o kojoj sam pricao:



Inace, ovo je zumirano do maximuma. U prirodi ovo je debljine pola milimetra. Zato i imam problem cime da to zafarbam. Stigao mi je korektor, ali je cetkica jeko debela. Moram da nadjem negde one tanke cetkice koje zene koriste za sminkanje, pa da probam tom cetkicom da nesto uradim.

Uzmi prvo parce vodene smirgle, presaviji ga, i probaj provuci ivicu smirgle kroz ovu ogrebotinu. Cisto da malo ocistis ovo zutilo.Nije ovo zutilo opasno, to je cisto povrsinski, krpom da predjes preko njega, ocistice se.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1188 korisnika na forumu :: 40 registrovanih, 8 sakrivenih i 1140 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksmajstor, Bobrock1, Brana01, cavatina, darkojbn, deLacy, Denaya, gorican, gzoki, hatman, havoc995, ikan, Karla, kikisp, Kubovac, laganini123, ljuba, madza, Mcdado, mercedesamg, Mercury, Mixelotti, mnn2, nebkv, nemkea71, panzerwaffe, pein, Ripanjac, S2M, saputnik plavetnila, shone34, slonic_tonic, Smiljke, stegonosa, suton, theNedjeljko, Valter071, vesthepes, zeo, |_MeD_|