Medecina

Medecina

Da li za sinu ila leka

  • Da
    71% [5]
  • Ne
    28% [2]
  • Ukupno glasova : 7
offline
  • Pridružio: 10 Feb 2009
  • Poruke: 9
  • Gde živiš: Podgorica

Postovanje evo neke teme mozda ne spada se ne slazete da spada medicina u ovoj grupi Very Happy

U svakom slucaju, puno toga se prica da je medecini toliko jako napredovala da je cak i otkrila lijek za neke od ne izlecivih bolesti, kao sto je sida. Da mozda je i istina da su nasli lek za sidu, ali kao sto znamo svi da svako bolest ima svoje stadijume i tako i sida, u koliko se na vreme prepozna ona je donekle izleciva a ako imate viska para za te tretmane koji su jako bolni, nesto je slicno hemoterapiji samo sto je jako skuplja. Jos niko od strucnjaka nije demantovao da ta taj lijek zapravo nije lijek vec samo sto produzava zivot pacijenta nekoliko godina u zavisno od stadiju kojiko je vec ona prazati kod coveka.Ali opet je i smesno da je sida kod stanara tako da ga nazovem tj prenosioca nije toliko zle cudi kao kod onih koji se zrazeni. Da li ima neko neki komentar posto sam ptenutno u osustvu sto se tice medecine...

Ja glasao, ali nisam siguran za sta sam glasao, posto pojma nemam sta je pitanje, odnosno sa znaci "sinu ila leka"? Pitao sam i guglovog prevodioca, a on mi rece, nemam ti ja druze pojma sta me pitas, a onaj Moderni Pevac nije tu da pitam i njega, posto covek govori sve jezike, on bi garant ovo preveo smešak ...


ne znam kud sam gledao dok sam kucao pitanje glasi da postoji lijek za sidu Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Ja sam glasao sa DA. LOL LOL


Sad mi kazes kako glasi pitanje o jbt. LOL

Napisano: 16 Maj 2011 23:44

Vidi drugar.Da krenemo redom.
Lek za SIDA-u ne postoji.
Ono o cemu se odavno prica,i u sta verujem iskreno,je da postoje vakcine protiv HIV virusa-jos od 1995. u SAD,1996. u Francuskoj a da su im se pridruzili Nemci 2004. i Rusi 2006.
Neke od tih novosti su izasli u nekim zurnalima i novinama,ali su brzo sklonjene odatle.
Zasto se ne pusti u prodaju ako je istina to niko ne zna.
Pobude velikih farmaceutskih kompanija su jezivo niske i nehumane,i to su dokazali u proslim decenijama na razne nacine,i u skorije vreme,sa epidemijom svinjskog gripa.

Takodje,napisao si da je SIDA izleciva bolest,ako se otkrije u ranoj fazi.Moram da te razocaram,SIDA nije izleciva bolest,i ona nema faze,vec ona sama predstavlja zadnju fazu infekcije HIV virusom,posle koje nastupa smrt.
Ono o cemu ti pricas u kasnijem delu posta,je Anti-Retroviralna terapija (ili ARV terapija),od kojih se trenutno najvise koristi HAART,i ona ne leci SIDA-u niti eliminise HIV virus vec samo,da kazemo laicki,ubija jedinke HIV virusa,omogucavajuci na kratko imunoloskom sistemu obolelog organizma da se oporavi.
Koristi se kad broj T(CD4) limfocita padne ispod 200u/ml,a skorija istrazivanja forsiraju davanje iste terapije cim broj gorepomenutih limfocita padne ispod 350u/ml.
Takodje,u vecini zemalja je ta terapija dostupna svim obolelim od SIDA-e a ne samo onima sa novcem.I nije bolna jer se sastoji od kombinacije tableta i pilula,a samo ponekad se daje intravenozno.

Elem,ova terapija,iako zvuci OK ima tu manu da ako se koristi previse,HIV virus razvije rezistentnost na nju,pa se mora traziti nova kombinacija lekova.

Za zadnjom izjavom moram da se slozim,da je gorepomenuta tvrdnja totalna glupost.I taj nosilac virusa je zarazen nekako,nekad i negde.

Hvala puno na ovim informacijama, zar nebi trebalo da se vise zna o ovoj opakoj i zloj bolesti virusu ili kako vec da ga nazovemo?

Kad smo vec kod svinjskog gripa dali je istina da on zapravo postoji ili je to samo delo ljucke delatnosti kao sto sam cuo i za sidu?

Hvala unapred!

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 925 korisnika na forumu :: 47 registrovanih, 9 sakrivenih i 869 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amaterSRB, anta, Apok, Boris BM, CikaKURE, cinoeye, djboj, DonRumataEstorski, dushan, Excalibur13, Georgius, grenadir, hatman, hooraay, ILGromovnik, JOntra, kobaja77, Komentator, Krvava Devetka, kunktator, ljuba, loon123, Lošmi, mercedesamg, Mi lao shu, milutin134, MiroslavD, nikoladim, ozzy, Petar35, Romibrat, rovac, slonic_tonic, Smiljke, Srle993, stegonosa, Stoilkovic, Sumadija34, TITAN DUDIN JARAN, Toper, Trpe Grozni, Vatreni Zmaj, vladaa012, yrraf, zeo, ZetaMan