Moj prvi Aforizam ili sta vec..

2

Moj prvi Aforizam ili sta vec..

Hmmmmm....Nisam jos izbrisan...

SUNDANCE KID ::Hmmmmm....Nisam jos izbrisan...
Ocigledno, ali prizivas brisanje Bebee Dol

ok..necu vise...Zahvaljujem se Urednistvu sto nije izbrisalo moju temu..Hvala vam puno svima..

Naravno da se kod nas nikad ništa ne događa slučajno i verujem da je dosta toga izrežirano (nešto od naših struktura i NV organizacija a nešto od stranih službi). Pa setimo se svih velikih bitnih stvari samo iz bliže istorije:
Račak - povod za bombardovanje (kasnije u Hagu tužilaštvo odustalo od te tačke optužnice protiv Slobe).
Pijaca Markale - povod za Nato bombardovanje bosanskih Srba.
Počinjem da verujem da ni Gavrilo Princip nije roknuo Ferdinanda već da su nam i to namestili.
Vojska je intenzivno počela da se uništava pre nekoliko godina, a do tada je bila veoma ugledna u narodu. Tada su poginula (ja mislim ubijena) ona dva vojnika u Topčiderskoj kasarni, ministar odbrane hteo da zakupi satelit, Dragić nagrabusio itd.
Najžalosnije je što smo sami sebi najveći neprijatelji.

Da jesmo sami sebi neprijatelji to se slazem,niko nama netreba spolja mada neki imaju pomoc spolja..Mada ipak mislim da posle svega i s kojim narodima smo okruzeni (da neimenujem) vojska nam je prekopotrebna,i neophodna opremljena, dobro obucena,istrenirana,placena i po mom misljenjo bar 50 000 profesionalnih vojnika da imamo..

Interesantno kako svi mi ovde uglavnom slično vidimo stvari, a niko od političara ne vidi ništa ili ne želi (plaćen je da ne vidi).
Malo ću se udaljiti od teme, ali ima veze.
Nisam član ni jedne stranke ali mislim da je naš osnovni problem u tome što smo lakoverni i želimo da budemo pobednici. Mislim na narod.
Tako je i sa izborima, niko ne želi da bude gubitnik i naš narod jako veruje vlastima (čitaj televiziji). Zato narod uglavnom glasa za vlast.
Moj princip je da uvek glasam za najjaču opozicionu stranku (koja god bila). Da je moje tvrđenje tačno, delimično se dokazuje u hapšenjima DS-ovaca, radikala i ostalih kriminalaca od strane Dačića. Da je ministar policije iz DS-a, verujem da nikad ne bi bio uhapšen gradonačelnik ZR.
Da se razumemo, ja nikad nisam glasao za SPS, sad sam glasao za radikale, 90-ih za SPO, za Košticu 2000te protiv Slobe i sl.
Uvek protiv vlasti koja god bila.
Samo tako će se pročistiti žito od kukolja, jer ako svako od njih zajaše po 10 godina (što jeste slučaj) mi smo nagrabusili (što takođe jeste slučaj).
Sama ideologija naših stranaka me ne zanima mnogo jer su im programi uglavnom slični i veoma su dobri. To što oni sami ne sprovode svoje programe u delo je druga stvar. Da smo 90-ih izmenjali sve ove stranke koje su bile aktuelne sada bi verovatno imali samo 2-3 stranke.
A što se tiče ratova, bombardovanja, Kosova mislim da se mi tu nismo mnogo pitali i da bi krajnji rezultat bio sličan ma ko bio na vlasti.
Žalosno je samo što su neki pozivali za vreme bombardovanja da nas još više bombarduju a sami nisu bili u zemlji.
Malo sam odužio, neću više.

Rumba drago mi je sto si oduzio jer sve sto si rekao je istina,u pravu si,i slazem se sa tobom 101 %...I ja uvek glasam za opoziciju i uvek kazen (Jer mi je pun .. Svega) da mi je ovo zadnji put da izlazim na glasanje (koje iskreno mislim da i posle Milosevica,par puta nije bilo regularno-konkretno zadnje) ali nebitno..Nebih zeleo da se desi opet nest ovoj zemlji i ovom mom nesretnom narodu ciji sam i ja deo, a kao sto je Gfactory rekao tj napisao ovo je VRLO moguc scenario.. Sad

E vala smo i ovako nagrabusili kogod da zajaše Confused

Da mi izgleda da volimo (kao narod u celini) da nas ...

tetka_danuska ::E vala smo i ovako nagrabusili kogod da zajaše Confused

Tako izgleda na prvu loptu, i tako i jeste ali samo ako ta nova vlast traje dugo. Kada bi se stranke smenjivale na vlasti na svakim izborima mislim da bi se osetilo poboljšanje.
Neka svako uzme sebe kao primer. Na primer zaposlite se i imate probni rad od mesec dana. Sigurno ćete bolje i vrednije raditi tih mesec dana nego ako odmah potpišete ugovor na godinu dana. Jel tako?
Mi uvek mislimo da je gore da gore ne može biti ali na žalost može. Kod nas je uvek bila kriza i slična politička situacija što se lepo može pročitati i iz pera Arčibalda Rajsa, ko nije pročitao neka pročita obavezno, iznenadićete se koliko je čovek ušao u dušu našeg naroda i koliko se nismo promenili za skoro 100 godina.
Evo link na kome može da se pročita:
http://fliiby.com/file/13989/ev8hm1uwaj.html

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 769 korisnika na forumu :: 44 registrovanih, 12 sakrivenih i 713 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Asparagus, babaroga, Bane san, Darko8, dekan.m, Denaya, dulleo, FileFinder, gmlale, ikan, ivica976, Koridor, ksyyaj, Kubovac, kybonacci, Lubica, Lucije Kvint, Manesaur, mikrimaus, mile23, milenko crazy north, minmatar34957, mkukoleca, Motocar, mrav pesadinac, nedeljkovici, Nemanja.M, nenooo, Ripanjac, samocitam, shaja1, theNedjeljko, Vitomir, VJ, vladaa012, VP6919, vukovi, Wrangler, zillbg, |_MeD_|, Čivi, 125