Moja Muzikopedija

Moja Muzikopedija

offline
  • Lead Developer ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Go 5 Creative
  • Pridružio: 14 Feb 2008
  • Poruke: 12256

Informativni blog, privatna stvar, pakovaću ovde meni omiljene pesme uz spot ako postoji i lyrics verziju, biografije, godine, itd..


Metallica



Informacije :

Vrsta muzike : Metal (Heavy, Trash, Speed, Hard Rock)
Prvi put se pojavili : 1981
Lokacija : USA

Članovi :

Bivši :

Ron McGovney - Basista / 1982


Dave Mustaine - Vodeći gitarista, vokali / 1982-1983


Cliff Burton - Basista, vokali / 1982-1983


Jason Newsted - Basista, vokali / 1986-2001


Aktivni :

James Hetfield - Vodeći vokali, ritam / 1981


Lars Ulrich - Bubnjar / 1981


Kirk Hammet - vodeća gitara, vokali / 1983


Robert Trujillo - basista, vokali / 2003





Diskografija :

1983 - Kill 'em All
1984 - Ride The Lighting
1986 - Master Of Puppets
1988 - ... And Justice For All
1991 - Metallica
1993 - Live Shit: Binge & Purge (Uživo)
1996 - Load
1997 - ReLoad
1998 - The Big 4 Live from Sofia, Bulgaria (Cover)
1999 - S&M (Uživo)
2003 - St. Anger
2008 - Death Magnetic
2009 - Orgullo, Pasión y Gloria: Tres Noches en la Ciudad de México (Uživo)
2010 - The Big 4 Live from Sofia, Bulgaria (Uživo)
2011 - Lulu (Ovo je album Lou Reed-a i Metallice, kolaborativni)

Singlovi :

1985 - For Whom The Bell Tolls
1986 - Master Of Puppets | Battery | Welcome Home (Sanatarium)
1988 - Harvester Of Sorrow | Eye Of The Beholder | ... And Justice For All
1989 - One
1991 - Enter Sandman | Don't Tread On Me | The Unforgiven |
1992 - Nothing Else Matters | Wherever I May Roam | Sad But True
1996 - Until It Sleeps | Ain't My Bitch | Hero Of The Day | Mama Said
1997 - King Nothing | Bleeding Me | The Memory Remains
1998 - Better Than You | The Unforgiven II | Fuel | Turn The Page
1999 - Whiskey In The Jar | Die, Die My Darling | No Leaf Clover
2000 - I Dissapear
2003 - St. Anger | Frantic
2004 - The Unnamed Feeling | Some Kind Of Monster
2008 - The Day That Never Comes | My Apocalypse | Cyanide | The Judas Kiss | All Nightmare Long
2009 - Broken Beat & Scared

Video Spotovi :

1998 - One
1991 - Enter Sandman | The Unforgiven
1992 - Nothing Else Matters | Wherever I May Roam | Sad But True
1996 - Until It Sleeps | Hero Of The Day | Mama Said
1997 - King Nothing | The Memory Remains
1998 - The Unforgiven II | Fuel | Turn The Page
1999 - Whiskey in the jar | No Leaf Clover
2000 - I Dissapear
2003 - St. Anger | Frantic
2004 - The Unnamed Feeling | Some Kind Of Monster
2008 - The Day That Never Comes | All Nightmare Long
2009 - Broken Beat & Scared
2011 - The View


Biografija :
Da ja ne bih mlatio praznu slamu, imate sve na vikipediji u detalj a ja ću ukratko ispisati osnovno.

Osnovana 1981 godine, u Los Angelesu, Metallica se sastojala od Lars Ulricha, James Hetfielda i Dave Mustainea. Ime je dobila izborom, bilo je ili "Metallica" ili "MetalMania". Osnovana je tako što je Lars postavio oglas da traži metal muzičare, na oglas se javio James Hetfield.

Drugi oglas za vodećeg gitaristu je bio uspešan i Dave Mustaine se pridružio grupi.

Prva originalna pesma je bila Hit The Lights koju su snimili za kompilaciju "Metall Massacre I" koja je objavljena iste godine.

Prvi demo "Power Metal" 1982.

Ubrzo se bendu pridružuje Ron kao bubnjar za njihov prvi nastup uživo 14. Marta '82.

Burton se pridružuje grupi i menja Ron-a jer je bend smatrao da se Ron vuče na njihovim leđima i ne doprinosi bendu ništa.

Prvi studijski album "Kill 'em All" 1983 godine.
Zapravo trebao je da se zove "Metal up your ass" međutim zamenjeno je ime zbog kompanijske kuće koja je objavljivala album.
U toj godini je Mustaine dobio otkaz zbog droge i alkohola te je njegovo mesto zamenio Kirk Hammet koji je došao iz Exodusa.
Sledeće Godine, Ride the lighting koji dobija ogromnu popularnost i istorija se nastavlja na vikipediji.


Par omiljenih pesama iz albuma :


Metallica - Kill 'Em All

Motorbreath (Sa tekstom)



Hit The Lights (Sa tekstom)



The Four Horseman (Sa tekstom)




Jump In The Fire (Sa Tekstom)



Whiplash (Sa Tekstom)



Phantom Lord (Sa Tekstom)



No Remorse (Sa Tekstom)



Seek & Destroy (Sa Tekstom)



Metal Militia (Sa Tekstom)






To be continued.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 714 korisnika na forumu :: 37 registrovanih, 3 sakrivenih i 674 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., amonsrb, axa, blue2, BraneS2, Dragan Smiljanić, Drug pukovnik, goxin, GrobarRomanticar, ibssa, ikan, JOntra2, kalens021, Kubovac, ljuba sd, Marko Marković, MB120mm, mean_machine, Mercury2, Mixelotti, mladen.zovko, NenadG, pedjolino76, rovac, sakota79, sasakrajina, snik2, stringer bell, virked, VJ, Vlada78, vlahale, vobo, XBMC, yufighter, Zori2, 1872