Moja ocjena windows viste

1

Moja ocjena windows viste

offline
  • lnenad  Male
  • Stručni saradnik
    Web
  • Nenad
  • Arhitetak
  • Pridružio: 16 Jan 2007
  • Poruke: 2860
  • Gde živiš: Bijeljina

E ovako, vidim na netu kako je svi blate i govore lose o njoj (cast izuzecima) odlucio sam da je probam i evo sta ja mislim o njoj:

Vista je 10x bolji sistem od svih trenutno na trzistu, stvarno ne razumijem zasto je ljudi toliko omalozavaju posto stvarno unosi puno dobrih, novih, svjezih osobina u svijet operativnih sistema.

Radim vec 2h sa njom i do sada sve mi se dopalo osim jedne stvari, previse je okrenuta sigurnosti, znaci za ova 2h koliko radim na njoj vec me 500 puta pitala "Da li zelis da pokrenes ovo" "Da li ste vi pokrenuli ovaj program" itd.. Cak mi je blokirala softver od graficke kartice (kontrolni centar) da se pokrece sa sistemom Very Happy

Ali osim toga sve mi se uveliko dopada, pogotovo ovaj Media Center, znaci ovo mi je 10x puta bolje od iTunesa, i stvarno ima nekih ekstra karakteristika Smile .

Aero interfejs je ekstra, znaci stvarno im svaka cast za realizovanje ovog interfejsa. Ovaj win+tab sistem i nije nesto lijep i inovativan ali mi se svidja sve ostalo, sve u svemu stvarno (barem do sad) ne razumijem zasto svi govore batali se toga, vista ne valja, pokvarice ti komp i tog tipa... To su svi isto govorili i za WinXP kad je izasao posle Win2K pa pogledajte sad sta je XP Smile

Sve u svemu od mene Vista dobije 9/10 ocjenu, jedino joj kao sto sam rekao ne valja to sto zapitkuje puno Poljubac ali ipak je ekstra.

To sto te zapitkuje mozes i da iskljucis.

Ma znam, nego po defaultu mi se to ne svidja...

Ala si ti oduševljen posle 2h korišćenja Very Happy

Ja kad sam hteo da donesem svoj sud o Visti, rešio sam da je koristim bar mesec dana, pre nego što nešto zaključim. Tako je i bilo - a pošto mi se svidela, ostala je na mom kompu celih 6 meseci Smile

E, kad je prošlo tih 6 meseci, shvatio sam da je vreme za vraćanje na XP, jer Vista, iako je vrlo dobra, ne donosi (s moje tačke gledišta!) ništa bitno i previše korisno. Aero je ok, i sveukupni izgled Viste je ok, ali ja za 1h mogu da namestim XP da izgleda lepše (opet: s moje tačke gledišta, naravno).

Što se tiče sigurnosti... Ne znam, meni i XP deluje dovoljno sigurno, a ne smara sa dosadnim "pitalicama".

Media Centar? To nisam ni pogledao, jer mi ne treba Smile (a ne treba mi ni džambo iTunes)

Sve u svemu: Vista je OK, ali samo to! Ja za sada ostajem na XPu, do nekog sledećeg Windowsa...

PS. Tvrdnja "Vista je 10x bolji sistem od svih trenutno na trzistu" je, ipak, potpuno smešna i besmislena Wink

Dobra je Vista i ostacu na njoj (koristim je vise od 7 meseci) ali ipak nije toliko veliki korak napred u odnosu na XP.

ranzo ::
PS. Tvrdnja "Vista je 10x bolji sistem od svih trenutno na trzistu" je, ipak, potpuno smešna i besmislena Wink


Pa po meni jeste... Razz Zagrljaj

To ti je kao kada kupis ficu, i ulozis 10.000 evra u muziku, aluminijumske felne i ostalu sminku.
Jel tebi bitno da sljasti, ili da radi ono sto ti treba?
Zapravo, jel ti komp koristi da bi ti zavrsavao neki posao, ili si sebi kupio jako skupog Tamagocija?

Pa oboje (Very Happy), jos ga necu koristiti kao jedini sistem zato sto mi vecina aplikacija koje koristim ne podrzava jos ali naravno za koji mjesec prelazim samo na njega?

bobby ::Jel tebi bitno da sljasti, ili da radi ono sto ti treba?
Može oba podjednako?

@lnenad
Šta ti tačno od programa ne radi? Čudno mi je da još uvek postoje programi koji nemaju verziju za Vistu ili ne rade na njoj.
Jesi li probao (te stare) da pokreneš u onom kompatibilnom modu sa XP-om? (desni klik na program > Properties > tab Compatibility)

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 848 korisnika na forumu :: 43 registrovanih, 10 sakrivenih i 795 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Areal84, Bane san, Bubimir, cenejac111, Denaya, Dimitrise93, doktor123, DonRumataEstorski, Faki-Valjevo, flash12, FOX, goxin, Griffon vulture, havoc995, Ilija Cvorovic, JOntra, Karla, kikisp, Koridor, Kubovac, kunktator, laurusri, mile23, milenko crazy north, moldway, nenad81, oldtimer, Oscar2, ozzy, pein, raso7, sasa76, sasa87, slonic_tonic, Srle993, stalja, tmanda323, VJ, VP6919, wizzardone, zastavnik, |_MeD_|