Mojo Pin

1

Mojo Pin

offline
  • Pridružio: 19 Maj 2005
  • Poruke: 5224
  • Gde živiš: Oslo



Zaboravite Nirvane i Zeppeline, zaboravite U2 i Pepperse, Beatlese i Stonese. Njegovo ime je Jeff Buckley i 1994 je snimio svoj prvi album. Album se zove Grace.

Znam zasto mnogi od vas ne znaju za Grace. Oni koji su ga culi ne zele vise da ga dele ni sa kim. Oni koji su ga culi hoce da ga ljubomorno imaju samo za sebe. Strah da ce lepota zvuka biti narusena banalnoscu obicnog. Kao mantra koja gubi na snazi ako je glasno izgovorimo. Grace se cuva na najvisim policama, pusta se samo u izuzetnim prilikama i poklanja samo specijalnim osobama upakovan u crveni celofan zajedno sa 30 zdralova od papira. Jer Grace je najbolji album na svetu.

Ako sguglate biografiju naci cete da je Jeff Buckley mogao da izvuce 4 oktave, da je bio sin poznatog folk-pevaca Tima Buckleya, da niko nikada nije tako otpevao Cohenovu Hallelujah, da se udavio sa 30 godina i da je bolovao od manijakalne depresije. Tako ovozemaljski u odnosu na ono sto je ostavio za sobom.

Zvuči kao zanimljiv lik.Iskreno,nisam čuo pa ne mogu da sudim.Pominješ Zeppeline i Beatlese tako hrabro da mora biti da je ovaj Jeff bio neki jako zajeban baja.

Nije mi trebalo mnogo hrabrosti jer, pazi, ne govorim niti o produktivnosti niti o sveobuhvatnoj koristi za covecanstvo nego sam mislila na jednostavan koncept Album VS Album.

Osim toga, ovo jeste blog te je takva vrsta slobode dozvoljena. smešak

Grace:

http://www.youtube.com/watch?v=siNsgbIWhAQ

So real:
http://www.youtube.com/watch?v=WolmjxD4hn4&feature=related

I Mojo Pin, live:

http://www.youtube.com/watch?v=hm8JoMhgjRw&feature=related

jao znam za njega.. jedna moja tetka se mnogo lozzila na njega... jbt, al' je bila utuchena kad se udavio..chak nije 'tela ni da mi mazze nokte...ali sad kad sam vid'la sliku sam se setila , definitvno on..a njegove pesme sam chula i rani'e.. samo nisam znala da ih on peva.. meni se mnogo svidja so real.. elem, kad vec govorimo o dobrim interpretacijama coldplay mi totalno zvuche kao on.. violet hill i yellow mi je u njegovom fazonu, a chris ima slichan pristup pevanju..

Sve tetke su se lozile na njega (incl. me Mr. Green ) Wink
Kazu oni koji prate srodstva i uticaje u muzici, da su direktni potomci Buckleya, Muse i Radiohead. Pa ajd... recimo da su u pravu.

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 867 korisnika na forumu :: 7 registrovanih, 2 sakrivenih i 858 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Sale, Dovla, Milometer, pera12345, slonic_tonic, suton, uruk