Multimedijalni projekat - SKC- 22. oktobar - 18h

Multimedijalni projekat - SKC- 22. oktobar - 18h

offline
  • Pridružio: 04 Okt 2008
  • Poruke: 0

MULTIMEDIJALNI PROJEKAT - SKC- 22. OKTOBAR - 18h


"VIDEO POEZIJA - POLJUBAC ŽENE ZMAJA"

Promocija knjige:
"POLJUBAC ŽENE ZMAJA"
Autor: SavaGor
( Zbirka poezije)

"Zbirka pesama Poljubac Žene Zmaja ukazuje na sled spontanih bljeskova koji jednovido i jasnovido postavljaju pitanja o čovekovom prisustvu u ovom svetu.
Ove pesme ne koketiraju sa već postojećim modelima i solucijama, već veruju u sopstvene detalje.
Pesništvo, kao i u slučaju ovog pesnika, ukazuje da spasa ima. Ne moramo ga čak ni pronaći, dovoljno je da započnemo putovanje ka njemu." ( Boško Mandić)

Promocija knjige "Poljubac Žene Zmaja" predstavlja multimedijalni projekat koji za cilj ima približavanje poezije na način na koji je savremeni čovek navikao da konzumira svet oko sebe . U pitanju su video zapisi koji slikom i glasom plene čula vida i sluha gde posmatrač dobija detaljniju predstavu poezije koja mu se predstavlja.
Ovo je korak i težnja, da se u čoveku , probudi uspavana potreba
ka čistom suočavanju sa poezijom. Pokušaj da se ta vrsta umetnosti koja je zaćutala i pored sve energije i senzitivnosti koju poseduje , ponovo čuje i da kod čoveka podstakne potrebu da se gladno vrati duhu poezije.


Uvodna reč: urednik knjige, Jadranka Bunuševac.
Video obrada : SavaGor
Pesme čita: Irena B.G.
Odjavna reč: SavaGor

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1172 korisnika na forumu :: 45 registrovanih, 8 sakrivenih i 1119 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: airsuba, ajo baba, aramis s, bagor10, bankulen, Bobrock1, bojcistv, ccoogg123, celik, darkangel, darkstar101, dekan.m, DonRumataEstorski, draganl, GandorCC, GORDI, kinez88, krkalon, kybonacci, Litostroton, LUDI, macak44, madza, MB120mm, Metanoja, mikrimaus, mkukoleca, naki011, nemkea71, nuke92, pacika, Parker, Romibrat, scimitar19, slonic_tonic, stankolich, tubular, vathra, virked, vobo, Webb, wolverined4, zixmix, zlaya011, 79693