Nama je najteze ?!

2

Nama je najteze ?!

Kerber ::Ne znam da li si do sad pričala o tome sa svojom majkom, ali mislim da je pravi trenutak da joj postaviš sva pitanja koja te muče. Da ne bi kasnije došlo do nekih posledica zbog kojih bih možda obe zažalile. Ja bih je na tvom mestu prvo pitao "zašto me tretiraš kao tuđe dete ?".

pitala sam je puno puta a ona obicno ne bi reagovala ili bi mi se nasmejala i rekla mi da izmisljam .

Ja sam starije dete i mogu reci da mi nije nimalo lako. Doduse,nismo vise deca ali etiketa koja mi je zalepljena od malih nogu me prati i danas.
Pocelo je onako kako uvek pocinje - pazi na seku dok se mama i tata ne vrate sa posla . Onda je preslo u zasto dete place,zasto dete nije uradilo domaci,zasto dete kasni, s kim izlazi...sve uz pricu kako sam ja velika a ona je mala.

Tako ja ostadoh velika,podrazumevano odgovornija,pa se od mene i danas ocekuje mnogo.
Ona ostade mala,podrazumevano manje odgovorna,pa se od nje ocekuje mnogo manje.
Nit prija meni, nit prija njoj.
Roditelji su samo ljudi,ljudi grese, ali su i deca samo deca i ne treba da brinu o drugoj deci,sem o svojoj kad ih jednog dana dobiju.

Uf...
Teška tema...
Samo jedno mogu da kažem: deca treba da budu deca a roditelji - roditelji.
Treba razvijati odgovornost kod dece, učiti ih da se ponašaju zrelo, da paze na novac, da budu uredna...
Ali očekivati od njih da nas roditelje zamene u roditeljskim dužnostima - da paze, brinu i da odgovaraju za drugu našu decu, to nikako nije fer.
Ne bih iznosio svoje mišljenje o takvim roditeljima...

SlobaBgd ::Ne bih iznosio svoje mišljenje o takvim roditeljima...

Mozda sam predstavila moje roditelje u losem svetlu ali ih jako postujem i cenim jer znam sta sve cine za nas. Nismo savrena porodica ali se drzimo.

Moram priznati da je u zadnje vreme majka postala jako popustljiva ( u odnosu na ranije) kad su u pitanju izlasci i pocele smo da razgovaramo ( mozda zato sto me je postalo briga za bilo sta) . Otac se distancirao, pokusavam da provalim sta mu je ( mislim da ga muce godine , i zivot ovde , to i mene mori). Brat i sestra pokusavaju da odrastu i polako predstaju sa pravljenjem svakojakih gluposti.

SlobaBgd ::Samo jedno mogu da kažem: deca treba da budu deca a roditelji - roditelji...


Amin to that. Ziveli

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 839 korisnika na forumu :: 6 registrovanih, 0 sakrivenih i 833 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, draggan, Koridor, Shilok, simazr, Vlajman1957