Napravljen kondom za decu

1

Napravljen kondom za decu

offline
  • zend  Male
  • Počasni građanin
  • Pridružio: 22 Okt 2009
  • Poruke: 900
  • Gde živiš: Pancevo

Surfovaci netom naidjoh na ovo pa me bas zanimaju vasi komentari sto se ovoga tice!!!!

Mladi se danas u sve većem broju i sve ranije upuštaju u seksualne odnose. Zbog ovog alarmantnog podatka Velika Britanija uvela je seksualno obrazovanje učenicima od sedme godine, dok je švajcarska vlada donela odluku da se počne sa proizvodnjom odgovarajućih kondoma za decu od 12 godina.




U Britaniji će deca početi da uče o seksualnosti već u sedmoj godini, kaže novi obrazovni program za osnovne škole. Program je namenjen učenicima između 7 i 11 godina, a deci će objašnjavati razvoj dečaka i devojčica, spermatozoide i jajne ćelije, važnost braka kao i opasnosti koje sa sobom nosi često menjanje seksualnih partnera.

Švajcarska vlada otišla je korak dalje kad je donela odluku da se proizvode kondomi male veličine za dečake do 12 godina starosti.

Kondomi izuzetno male veličine za dečake starosti do 12 godina će izaći u prodaju u Švajcarskoj odmah posle kampanje za očuvanje seksualnog zdravlja.

Kondomi pod nazivojm „Hotshot“, počeli su da se proizvode posle vladinog istraživanja koje je pokazalo da dečaci uzrasta od 12 do 14 godina ne koriste odgovarajuću zaštitu tokom seksa.

Istraživanje je sprovedeno od strane Federalne komisije za decu i omladinu, koja je intervjuisala 1.480 mladih starosti između 10 i 20 godina.

Otkriveno je da danas ima više dece od 12 do 14 godina koja upražnjavaju seks, nego što je to bio slučaj devedesetih godina.

“Došli smo do šokantnih rezultata. Zabrinjavajuće je to što se tako mladi dečaci izlažu opasnostima koje sa sobom nosi rizično ponašanje. Oni se uopšte ne štite i nemaju razvijeno seksualno obrazovanje. Ne razumeju posledice, pa ostavljaju da se mlade devojčice brinu o tome” kaže Nensi Bodmer, vođa ovog istraživanja u Centru za psihologiju i razvoj ličnosti na Univerzitetu Bazel.

Švajcarski savez za borbu protiv AIDS-a i još dve grupe koje rade na kampanji seksualnog obrazovanja podržale su da se proizvede „Hotshot“ kondom.

Betina Mešli, portparol švajcarskog saveza za borbu protiv AIDS-a, kaže da „dečaci uglavnom ne mogu da nađu odgovarajuću veličinu kondoma“.

U početku 55.000 pakovanja, koji sadrže jedan mali i jedan kondom normalne veličine, biće izbačeni na tržište i federacija će ih prodavati preko Interneta.

Organizacije i grupe koje se bave seksualnim obrazovanjem mladih će takođe dobiti kondome, tako da mogu da informišu dečake o važnosti korišćenja kondoma odgovarajuće veličine.

Istraživanja pokazuju da se i Srbija, zajedno sa Rumunijom, našla u grupi zemalja istočne Evrope s visokim nivoom potrebe za seksualnim obrazovanjem mladih, jer je svega 6,3 odsto mladih edukovano o seksu.

Mladi u Srbiji kada žele da se informišu o seksu na prvom mestu se obraćaju prijateljima. Slede časopisi, dok se od roditelja informiše svega 10 posto ove populacije. Ostali izvori iz kojih se mladi edukuju o seksu, kako istraživanje pokazuje, ne informišu ih u dovoljnoj meri o zaštiti od seksualno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće, što potvrđuje i podatak da je Srbija prva zemlja u Evropi u kojoj se izvrši između 150.000 i 200.000 abortusa godišnje!

Jačanje seksualne industrije i prekomerna “seksualizacija” medija, nedostatak seksualne edukacije u školama, za rezultat imaju neznanje i nerazumevanje, rizično seksualno ponašanje, seksualno prenosive infekcije i neželjene trudnoće kod mladih. Zbog dominantno tradicionalnih uverenja to su i dalje teme kojima se ne priča, u našem društvu zato mnogi ostaju sami sa svojim iskustvima, zabrinutostima, a često i strahovima vezanim uz seksualnost.

Svaki četvrti srednjoškolac seks je probao već sa 14 godina, mnogi čak i u završnom razredu osnovne škole. U Holandiji, dečaci i devojčice gube nevinost u proseku sa 13 godina.

Podsetimo se prošlogodišnje senzacije u medijima, kada je mladi Britanac dobio dete nakon prvog seksualnog odnosa. Alfi Paten (13) i njegova devojka Šantel (15) prvi su put imali seksualni odnos, nisu koristili zaštitu, a nakon devet meseci dobili su ćerku Mesi.

Sad ću da ti pokvarim žurku. Mr. Green

http://www.mycity.rs/Blog/Mini-kondomi.html

Hehe a u onvom tvom sto su se ustekali za jedan (1mm) u sirini Very Happy

bolest,bolest

Sve je to zalosno i retardirano.
Prvo imati seks u tim godinama, kada se polni organi nisu ni razvili kako treba, deca su jos u pubertetu, samo upropascavaju sebe.
I ne svidja mi se bas ideja Svajcarske, oni samim tim i podsticu seks kod mladjih uzrasta, bolje bi bilo da uzmu neku drugu meru, kao sto je seksualno vaspitanje u osnovnim skolama.

Mogu samo da kazem da se veoma plasim za svoje dijete kad ga budem imala, i plasim se da nece postojati adekvatan nacin da ga zastitim od svega nad cim se vec sad zgrazavam a sta ce biti za petnaestak godina, a da istovremeno ne napravim od njega introvertnu i asocijalnu osobu. Tek sad mogu da razumijem muke nasih roditelja dok smo prolazili kroz pubertet jer su se nad mnogim stvarima koje su sad koliko toliko normalne zgrazavali i sta su sve morali progutati zarad mira u kuci i naseg socijalnog razvoja. Ovo je zaista bolesno, i skoro da djeca odmah iz pelena uskacu u neciji krevet, ne znam cemu ovo sve vodi.

Zasto je ovo bolest ?...Jednostavno kao i svaka ozbiljna firma prate desavanja i pojave na trzistu...A s obzirom da se danas klinci i klinke (..) ko (jedna riba) ovo me tolko i ne cudi...

Ne mislim ja da je bolest sto je kondom napravljen, vec kao sto kazes prate pojave na trzistu kao svaka ozbiljna firma, e te pojave su bolest, dakle bolesno je to sto je doslo dotle da su firme prinudjene da isprate potraznju u tim godinama djece.

Болест и то најгора.Болест је јер пре или касније ће да се инсталирају кондомати у пуно основних школа,а нико не пита да ли је особа од 12/13 година зрела за сексуалне односе.Само се тврди да су деца крива због изненадне трудноће,и да их неко није "образовао" па се зато десила трудноћа или абортус.
Таква политика је и довела до измишљања нових контрацептивних средстава,што не помаже да све буде боље,већ напротив... граница ступања у сексуални однос је самим тим све нижа и нижа.
Да не говорим о проблемима одржавања трудноће и сл.То је тек посебна прича.

diarno videcu kako ces razmisljati tako kada budes imao svoje dete,pa ces onda razmisljati kako moje dete koje je 1-2 razred osnovne skole zna da postoje kondomi koji su njegove velicine pa onda pocne da razmislja zasto se ja ne bi sexao to je normalno u 1-2 osnovne,(kao i sto te firme navode) pa onda kad krenu da navlace bolesti,i ostale stvari onda ce se jednoga dana nekome obiti o glavu,nece ovaj svet jos dugo ovako

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1015 korisnika na forumu :: 16 registrovanih, 3 sakrivenih i 996 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: cenejac111, darkangel, dekan.m, djboj, FileFinder, Georgius, Kubovac, nikoladim, Rogan33, ruma, ss10, Tvrtko I, vasa.93, vathra, Vlajman1957, wolverined4