Ne daju nam da jedemo!

1

Ne daju nam da jedemo!

offline
  • Pridružio: 11 Nov 2005
  • Poruke: 149
  • Gde živiš: Loznica

Kakva prava ima ucenik u skoli, sem sto moze svako, kako mu dune, da ga maltretira?
Imam jedan, ne mogu reci veliki problem, ali izuzetono iritirajuci! Ovako, idem u Srednju Ekonomsku i nemogu se pozaliti da je losa skola, ali ovde postoje neka tako glupava pravila da je to neverovatno! Trpimo psovke i svakakvo psihicko mltretiranje od strane profesora, trpimo i neobrazovane profesore, i strogost,i seve ali mi jedna stvar nije jasna, zasto nam ne daju da jedemo?
Tacnije stvari stoje ovako, nije vazno pada li kisa, sneg, hladno, toplo, sunce.... sta ja znam, nema teorije da udjes u skolu dok ne pojedes ono sto imas! Vec 3 godine krijumcarimo hranu u ucijonice, ali meni je vec dosta!
Ja sam poznata kao veoma fina i kulturna devojka ali neki dan sam polidela, skinula sma sve po spisku cistacicama kada su me zaustavila sa hranom!
Ne ovo leto sam primila 20 injekcija, nagutala se tonom lekova i lecila se se 3 meseca i dalje sam bolesna, a one ce me ostaviti na kisi da stojim dok ne pojedem glupavi sendvic! Pa to je van svake pameti!
I sada me zanima, da li one smeju to da rade, imaju li cistacice to pravo da zabrane unos hrane u skolu? I jos uz to da budu neverovatno bezobrazne i neprijatne prema tebi, ako se slucajo u prici zaneses i krenes da udjes u skolu?
Kao i naravno to da u skolu nemoze da se udje dok se ne zavrsi odmor! Pa sta ce im onda kamere????

Bezveze... Takva glupost je meni do trenutka kad sam pročitao ovo bila nezamisliva..! Evil or Very Mad Confused
Sramota; ne znam, stvarno, šta konstruktivno da kažem, savladalo me gnušanje...

To je tako glupo pravilo...

ehh azalost u zemlji Srbiji sve se desava po skolama...

Ali dobro je da si primetila sve to, znaci da si u tim godinama vec pametnija od svih tih dr pr mr profesora i samozvanih pedagoga koji ne znaju ni definiciju pedagogije...

A zasto je to tako za hranu, moze biti iz vise razloga, njima su logicni svakako - da cistacice ne ciste po skoli vise nego sto trebaju i sl. stvari gde se stedi na platama i radu ljudi... ili se mozda plase teroristickog napada kao da ulazis u avion a ne u skolu Mr. Green

A da se roditelji požale malo na roditeljskom? Ne mora da znači da će se nešto promeniti, ali ćete možda bar saznati razlog.

Neka probaju prvo roditelji da se požale na roditeljskom sastanku, pa ako to ne urodi plodom, idite kod direktora. Ako ni on neće ništa da uradi, vi lepo pišite Ministarstvu prosvete, a ako ni oni ništa ne urade - pozovite štampu i televiziju - mislim da će nešto da urodi plodom!

Face it: nashe shkolstvo je u k..., eto recimo nama ne daju da unesemo sok u shkolu, a shto se tiche uchenichkih prava i ostalog, to je sve samo tako na papiru, to u praksi NE POSTOJI!

Samo treba objaviti u javnosti, znaci mediji i sto vise ljudi da cuje za to.

Moram da se pridružim protestu! Elem, nisam skontao, da li vi uopšte imate neku kantinu za hranu, kad toliko brane unos hrane? Onda bi mi kud i kamo bilo razumljivo, da štite školsku kantinu. Ali to ne opravdava da ne smete hranu da uzimate u školi. Elem, bar pre je bilo, da ako neko neće - ne mora da se hrani u školskoj kantini i može da ode preko odmora van škole i prezalogaji nešto!!!

Slažem se sa prethodnim odgovorima. Prvo, kao pravo, tužite se roditeljima pa nek kontaktiraju samog direktora škole u vezi ovoga - u što većem broju - to bolje. Ako to ne prođe, pokušajte da nekako izvučete neki pravilnik, statut škole, pregledate ga i onda odete lično kod direktora (predsednici godina uz masovnu podršku) i tražite objašnjenje - obavezno ponesite neki akt, statut škole, dokument, gde se dozvoljava ishrana van škole! Ako toga nema, nema veze, jednostavno se pobunite! Što masovnije to bolje! Direktor će već dati neko obrazloženje, ali nemojte nasedati na priče. Mi smo imali situaciju na faksu, pa smo terali do kraja. Odbijali su nas, slali na druge adrese itd... Do kraja smo otišli kod dekana i zapretili blokadom faksa, da neće niko ući na faks dok se to ne reši. Ako to ne prođe, lepo se obratite medijima. Veruj mi, pre će popustiti nego imate nekoliko desetina, da ne kažem stotine đaka na grbači i javnu sramotu! Naravno, uvek možete da se obratite ministarstvu prosvete! To što hoću da kažem jeste, da se sakupite u što većem broju, obratite se direktoru sa peticijom, pa roditeljski (vanredni), pa malo "demonstracija", mediji, ministarstvo... Mislim da nema šanse da onda ne prođe neopaženo - pogotovo, ako škola nema takva ovlaštenja da zabranjuje unos hrane i sl... Zato iscimajte i taj pravilnik, statut ili šta već imaju srednje škole, sednite i pročitajte ga i udarite jako!

Toliko od mene, Meni je takav stav jaaako pomogao i koliko god se trudio na lep način da rešim situaciju nije išlo dok mi nismo išli do kraja! Znam da ste mlađi itd... Ali borite se za svoja prava. Mislim da niko ne sme da vam uskrati pravo na užinu i unos HRANE u školu!

Srećno!

Sumnjam da imaju kantinu... u Srbiji to nije moda. Smile

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 889 korisnika na forumu :: 59 registrovanih, 11 sakrivenih i 819 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., ajo baba, amaterSRB, Apok, bankulen, bladesu, Bojan85, bojanM84, celik, chichabg, dekan.m, Denaya, Dimitrije Paunovic, Dogma21, dulleo, flash12, Fog of War, galijot, goranperović66, GORDI, goxin, jackreacher011011, Kubovac, Leonov, mean_machine, mercedesamg, Mercury, mile23, Milenaaa, milenko crazy north, Milos ZA, MiroslavD, mnn2, MrNo, NoOneEver Dreams, panzerwaffe, Pohovani_00, repac, robertino, Romibrat, shaja1, SlaKoj, strelac07, suton, Tas011, tubular, vathra, VJ, Vlajman1957, VP6919, wolf431, wolverined4, yrraf, zastavnik, |_MeD_|, šumar bk2, Čivi, 1107