Nisu za Srbe dva pisma

4

Nisu za Srbe dva pisma

Nemojte mi o jeziku. Ja sam ponosan na srpski kad ga ljudi pravilno govore, tu temu nisam ni pomenuo.

Srpski je italijanski medju slovenskim jezicima, po nekim izvorima, ako se pravilno govori.

Ali ovo nije tema.

Leggy ::
I evo vam jedna preporuka. Idite na Srbovanje... Predjite SVE slike tamo i recite mi u kom trenutku prestane da bude smesno, pa u kom trenutku pocinje da vas nervira i u kom trenutku pozelite da nas istrebe...


Pa dobro sad, da li stvarno treba zbog jednog sajta da ukinemo jedno pismo? Shocked Iskreno nikad nisam bio na tom sajtu i šta god da oni napišu to nije razlog da se nerviraš. Jednostavno oni imaju pravo da to pišu jer se to zove demokratija.

Naš problem je u tome što neznamo da posmatramo oko sebe šta se dešava pa u skladu sa tim pravimo stalno gluposti. A jedna od stalnih gluposti je reforma školstva. A ja to gledam ( a jedno vreme i preživljavao) još od Šuvara. Uvek neko hoće da bude u trendu i u skladu sa svojim ubeđenjem šta je ispravno reformiše školu. Pa u zadnjih 5-6 godina menjali smo razne stvari 2-3 puta, ako se ne varam. Ja sam kao i Sanjaj učio engleski ( ona francuski) od 3. osnovne, ćirilicu i latinicu, mnogo opsežniju istoriju nego ova deca sad, jaču matematiku ( koja je usput bila bolje objašnjena) itd. I ništa mi ne fali, nauči se sve. A, da, učio sam i nemački kao drugi jezik. U današnje vreme po Beogradu se ukidaju osnovne škole ( navodno nema dovoljno dece). Pa mogli su da u te škole uvedu produžen boravak ( to znači da deca dođu u školu u 7 ujutru i da idu kući u 4 popodne, tamo rade sve domaće zadatke, imaju doručak, užinu, ručak itd.) Takva je bila moja osnovna škola ( OŠ Milica Pavlović u BGD). Tako bi se deca bolje naučila i imala bolju kontrolu u toku dana, roditelji nebi morali da brinu (ujutru ostavi dete u školi a popodne ga preuzme kad se vraća sa posla), pa onda ne bi ni bilo potrebe da se pitamo da li nam treba dva pisma.
Dalje, nije baš tačno da u ovoj zemlji broj nepismenih raste. Kako starija populacija umire tako pada i broj nepismenih. Naravno da ima i dalje jedan manji procenat koji ostaju nepismeni, ali protiv toga se treba boriti. Mi treba da pogledamo šta se dešava u ostalim zemljama. Tamo srednja škola postaje obavezna ( primer Hrvatska). Razlog nije što su hrvati pametniji već interes države je da treba da poraste struktura obrazovanja u državi. Tada priča o tome da samo mnogo pametni i bogati treba da se školuju pada u vodu. To je valjda i zadatak i dužnost države: da poveća, između ostalog i obrazovanost naroda, zar ne? A ne da se stvara elita koja potom radi šta hoće, a to je ono što imaš sad. Kreni redom tamo gore, proveri šta su oni bili u prošlosti ili njihovi roditelji, pa ćeš videti da je većina njih iz redova komunističke elite. To pamtim jer sam malo stariji ( skoro 40). Netreba uništavati ono što radi već to poboljšati.

Pazi, velikim delom si u pravu, i ja sam prosao isti "skolski program".

Poneki put, kad pop***m od ovih klinaca koji ne znaju pravilno kako im se pise ime, da bi im trebalo uvesti ceo dan skolu, pa i subotom, kao sto je nekad bilo.

Ej, Leggy dosta vise! ti ne ides sa tim istim klincima u skolu! Odmah da se razjasnimo, mnogo je lakse gledati to sa strane, neko se vreme smejati i onda poludeti, nego li izludeti onog trenutka kad taj isti klinac, koji ne zna jednu prosto prosirenu recenicu da sklopi, dobije istu ocenu iz odredjenog predmeta ako ne i visu zato sto su im mama i tata platili profesore. Nemoj da mi pricas o nepismenim ucenicima, jer NEMAS PREDSTAVU KOLIKO IH JE I KAKVI SU! gimnazijalka sam, imam odelenje koje je mesovito, u kome ima vise tih maminih i tatinih sinova nego u bilo kom drugom odelenju, ne znas koliko se ja puta nadjem u situaciji da ispravim lika jer ne zna da sklopi recenicu, bilo da su gramaticke, pravopisne ili "informativne" greske! bolje nemoj da pocinjemo.... ako hoces mogu da ti napisem sve moguce bisere kad pocne skola, nije problem!

Sto tako reagujes? Nisam ja nista drugacije od tebe rekao, bas zato sto s isve to navela sam i rekao da cesto pomislim da bi skola trebalo da bude uzasno stroga (kao ona iz Walla Smile )

da bude stroza svi bismo propali! Wink

****jana**** ::da bude stroza svi bismo propali! Wink

Sad je kasno, vec ste svi propali Mr. Green

Ja mislim da Leggy samo zeli da bude novi reformator Mr. Green.

optimista nema sta! Smile

joj ala bi vam lupio lok davnooo ovde

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1168 korisnika na forumu :: 32 registrovanih, 8 sakrivenih i 1128 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., AK - 230, babaroga, bojanM84, darkojbn, Denaya, djboj, doktor123, ikan, Istman, ivica976, Karla, Krvava Devetka, ksyyaj, kunktator, kybonacci, Luka Blažević, Marko Marković, mercedesamg, Mercury, mnn2, nenad81, procesor, raptorsi, solic, Srle993, Tvrtko I, virked, VladaKG1980, W123, yrraf, zziko