Nova nada, nova sansa

Nova nada, nova sansa

offline
  • Pridružio: 28 Jan 2012
  • Poruke: 0

S obzirom da cesto u svojoj tugi i beznadju biudemo sami, bez podrske bilo koga i se suosjecam s ljudima koji se nalaze u istoj ili slicnoj situaciji, sam odlucila podijeliti ovu pricu.

Prije dvije godine sam isla na ljetovanje s drustvom, koje sam jedva docekala, jer me roditelji nisu prije pustali s prijateljima na dogadjaje duze od jednog dana.

Naapokon sam samostalna i sama si priustit mogu to, ali najbolje sto ne trebam niciju dozvolu.
Dogovorila sam se s kolegicama koje jos od srednje skole poznajem da idemo skupa u augustu na more, na nekih sedam dana. Svaki dan smo planirale gdje i kako to treba da idemo, istina nismo nesto puno novaca imale da se rasipamo, ali smo odlucile da se provedemo dobro gdje god to bilo.

Krenule smo ujutro, jako rano s autom, jer smo se dogovorile da idemo u Hrvatsku do Umaga i cemo naravno sve troskove dijeliti. Dosle smo pred vecer, ali noc je duga bila i kako smo se mijenjale u voznji, njiedna nije bila narocito umorna. Brzo smo se istusirale i krenule van na veceru. Nakon jela smo se druzile uz vino, a ja sam pocela osjecati bolove u stomaku, tako da sam odlucila prosetati da mi bude bolje. Setala sam se u blizini njih pored restorana uz more, sva zamisljena i opustena, slusala sam valove i izgubljeno gledala u mjesec ciji se odraz nadzirao nad morem.

Bila je to jako lijepa ljetna noc. Moju zamisljenost je prekinuo muski glas:"Zar nije predivno", pogledala sam pored setalista na klupi je sjedio muski u svijetlim dzins hlacama i crnom kosuljom.
Odgovorila sam mu da mi je jako ugodno, pitao je ako nemam nista protiv da mu pravim drustvom. Rekla sam da bi mogla ali kratko, jer me prijateljice cekaju u restoranu.
Pitao me je zasto smaa setam pa sam rekla da je zbog bolova u stomaku, nije bas vjerovao jer mi je rekao da sam izgledala jako zaljubljeno.
"Ako mi ne vjerujes, daj da cujem razlog zasto ti sjedis tu sam?"-pitala sam ga kad se smjesko na razlog moje setnje.
Rekao mi je da mu je jako ljepo i se jako moze tu udaljiti od misli koje ga muce. Nisam htijela da budem nekulturna i nisam pitala kakve ima probleme.
Ubrzo je poceo sam da prica:
"Prije 2 godine, sam izasao s drustvom vani u provod, nakon sto smo malo vise popili su predlozili da idmeo na nocno kupanje. Govorio sam im da je to apsurdna ideja jer smo pili, ali kad smo dosli na plazu svi su jako hitro odjurili u vodu. Ja sam ostao na plazi i setao obalom kad sam ugledao djevojku koja je sjedila na klupi", "vjerovatno na ovoj"-prekinula sma ga.
Duboko je izdahnuo i nastavio.
"Da bas na ovoj, njene prijateljice su isto trcale prem amoru i isle kupati se, a ona je sjedila sama i pusila cigaretu. Pitao sam ju ako je ne smeta bi joj se rado pridruzio. Pricali smo i se dogovorili za pice sutra po dani. Rekla mi je da je slobodna da radi sto zeli jer je na odmoru. To nije bio nas prvi ni posljedni sastanak. Druzili smo se i uzivali punih 14 dana, ne samo druzili ja sam se i zaljubio u nju. BUdili smo se skupa i provodili cjele dane skupa.

Rekla mi je da sutra ide kuci i da ne zelim biti sa mnom u kontaktu, da joj je jako lijepo bilo, ali to je to. Njen odmor je zavrsen. NIsam moga da vjerujem sto mi je rekla, mislio sam da me zeza da vidi moju reakciju. Ali je ona hladno otisla i zalupila vrata taxija jos dok sam stojao u soku.

Ni sam nisam vjerovao da mi je tako draga bila, dani su se vukli ja sam pokusao da je nadjem ali nikad nisam. Jedino sto imamje njeno ime i ova klupa gdje sam je nasao" i "gdje se jos nadas da cu naci jednog dana"-ponovo sam ga prekinula.

"Ne necu je naci, ali cu naci zenu koja ce biti vrijedna moje paznje. Kad sam bio u ocaju i tugi i nisam imao rjesenja i nad da cu se izvuci, svaki dan sam samo mislio na nju, sam jedan dan surfajuci po netu pronasao zanimljivu stranicu. Iako nisma nikada vjerovao u gatanje sam iz interesa i zelje da se na bilo koji nacin rijesim uspomena na nju poceo da citam. Pridruzio sam se besplatnim savjetima na toj stranici i tako stupio u kontakt sa osobom koja mi je jako pomogla. Bilo mi je smijesno da sma radim nesto u sto ne vjerujem, ali ta zena mi je uvijek u najgorim trenucima pokazal kako da idem dalje.
S njenom pomoci sam poceo i da izlazim i po prvi put nakon sto smo se dopisivali godinu dana, sto sam besplatno dobivao savjete od gospodje Rabije sam rekao da joj se zelim oduziti da zelim da mi pogleda u karte i da mi kaze sto vidi u mojoj sudbini. Rekla mi je da na mjestu gdje je zapocela moja patnja cu upoznati i zenu svoga zivota. Zato sam tu!"

Sutila sam par trenutaka i on isto i za razliku dok je pricao sve to, je bio jako zamisljen i gledao u more, a zatim me je pogledao plavim ocima i ponudio d aisprati do drustva moga. Ostao je s nama i druzili smo se jos i svaki dan sve cesce. Iskrenost njegova od samog pocetka mi se jako dopala, proveli smo jako dugo vremena skupa. Preko neta vodili duge razgovore kad sam bila kuci i danas ponosno mogu reci da sam mu zena i da nasa iskrena ljubav je presla sve prepreke.

Daljina nije predstavljala nikada nam problem dok smo bili skupa, a sad se jako dobro slazemo i kao moj muz kaze "bilo nam je sudjeno". Nakon sto je gospodja Rabija predvidjela da cemo biti skupa i da smo sudjeni jedno drugom, smo odlucili si naruciti e-vedezevanje.info/talisman za zastitu nase ljubavi,da nas zastiti od nas samih i drugih zala.

Lijep pozdrav svim citaocima

NADA

Eh da je stvarno ovako...
Prvi put kad sam procitao nisam ni video link...
@einmana da ne rece, nikad ne bih ni primetio da je reklama

Da,bas lepa reklama Very Happy

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1196 korisnika na forumu :: 41 registrovanih, 9 sakrivenih i 1146 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: aleksmajstor, Atomski čoban, Bobrock1, Boris Bosiljčić, Bubimir, darkojbn, Denaya, Dr.Strangelove, gorican, gzoki, havoc995, ILGromovnik, Karla, kikisp, Kriglord, Kubovac, kunktator, laganini123, laki_bb, ljuba, madza, mercedesamg, Mercury, Mixelotti, Mlav, mnn2, nebkv, panzerwaffe, pein, Plava bluza, S2M, shone34, slonic_tonic, Stoilkovic, theNedjeljko, Valter071, vesthepes, Vlad000, YU-UKI, zeo, |_MeD_|