Okruzeni smo kukavicama i paranoicima

2

Okruzeni smo kukavicama i paranoicima

Kako mrzim kad neko kaze srpski narod ovo, srpski narod ono..
Sta je narod, nacija i slicno?
Samo gomila ljudi, nista vise..
Gomila ljudi koja uglavnom prica istim jezikom..
Pa?
Kada neko kaze "srbi su mnogo neobrazovani i neobavesteni" (erwinrommel74, nista licno, primer mi je bio najblizi, ovo se odnosi na sve), rekao je glupost, opsteprihvacenu glupost..
Jedan deo gomile, znane kao srpski narod, jeste neobrazovan i neobavesten, ali to se nemoze generalizovati..
To sto dobar deo nas sa ovih prostora ima neke neizlecene komplekse i "problem" u glavi, je druga stvar, ali opet se ni to nesme generalizovati..

nije to glupost sto sam rekao jer jos od vremena turaka koji su dosli ovde i vladali nad nama famoznih 500 godina srbi su bili od strane njih pa do komunisticke vladavine obezglavljeni sto se tice napredne inteligencije...zar nije dovoljan razlog to sto imamo vise intelektualaca u egzilu nego kod kuce,sto iz politickih sto iz ekonomskih razloga....

Ceo tekst je jedna velika glupost koji ocigledno nije video puno "sveta".
Nisam ga ni ja video celog naravno, ali generalizovati ceo srpski narod da je "paranoican" i "glup" je besmisleno.

Dodjite vi malo u Ameriku da vidite sta je "zatupljenost" i "strah". Pa cela americka propaganda je zasnovana na tom strahu:
"Weapons of mass destruction, terrorism, they are threat to United States, They don't like our freedom, they are threat to our freedom".
Ovo su ti komplikovane recenice sto koristi predsednik i svi njegovi saradnici/istomisljenici u svakom svom javnom obracanju narodu. Ti meni sad reci ko je ovde veci debil: Bush+ostatak njegove ekipe ili taj nesrecnik iz srpske paranoicne stranke?
Obojica koriste isti metod, a to je da uteraju strah MASI, i meni su podjednako smesni obojica. Koja je razlika izmedju nas i Amera? Pa ova: Ameri su videli malo rata u prvom svetskom ratu, ucestvovali u drugom ratu aktivno, ali daleko od svoje teritorije, Koreja, Vijetnam i sad Irak. Sve hiljade kilometara daleko od Amerike. Zadnji rat koji je bio u Americi je americki gradjanski rat.
E gledaj sad nas: 500 godina pod turcima, balkanski ratovi, prvi svetski rat, drugi svetski rat, komunizam, gradjanski rat, bombardovanje, sranje na kosovu!
Pa zar ovo nisu dovoljni razlozi da se narod plasi svega oko sebe??? Citiracu jednog od caletovih prijatelja: "Srpski narod polako ali sigurno gubi duh." Pa gubimo ga, kako i ne bi, i ne poricem da smo sami jedni od krivaca za to. Ovaj blog je jedan od primera da smo poceli cak i da gubimo veru u sebe... Pesimisticki stav autora, i gomila koja se slaze snjim.

ExoduS,

Hteo sam i da pisem o Amerima, jer sve sto si rekao je istina, ali ja uvek govorim: podji od sebe.

Ja licno jedva cekam da dodju radikali na vlast i onda cu da imam pravi razlog da kazem: nosite se svi u pm, idem odavde.

Kad nam je data prilika, ubili smo je. Kako da ne budem pesimista?

Pa vidis, sranje u kome smo mi sad ne moze da se promeni preko noci. Vidis da mi nemamo svoju drzavu vec dugo godina. Ja eto ni ne znam kad je "Srbija" zadnji put bila Srbija. Kada je to bilo?
Ja se slazem sa tobom u potpunosti ukoliko kazes da nam je drzava otisla u materinu, ali to je zato sto mi nemamo jakog lidera. Onaj Djindjic je valjda to bio, ali eto ubise ga.
Mi i nakon 12 godina od raspada Jugoslavije smo nosili to ime na sebi, ejjjjjjjjjjjjjjj to je jedna od nasih najvecih tragedija jer je upravo u nas Srbe usadjena ta Jugoslavija! Ne kazem da ima i pripadnika ostalih nacija koji su verovali i koji jos veruju u Jugoslaviju, ali kod nas ih ima najvise, a koliko je to lose vidi se nakon ovog referenduma jer mi jos ni smo lepo deklarisali nasu nezavisnost i ozvanicili zastavu i himnu!!! Sta se to sad ceka? :/

Izvini, ali mislim da si sve naopako shvatio Wink

ExoduS ::Pa vidis, sranje u kome smo mi sad ne moze da se promeni preko noci.

Ovo vise nije "preko noci"! Ovo je 17 godina! EJ! SEDAMNAEST (brojevima 17)! Znas ti koliko je to!

Citat:Vidis da mi nemamo svoju drzavu vec dugo godina. Ja eto ni ne znam kad je "Srbija" zadnji put bila Srbija. Kada je to bilo?


Mislis sad ce nam biti bolje? Nece. Ali sad necemo moci da krivimo onog drugog. Nema vise onog drugog.

Citat:Ja se slazem sa tobom u potpunosti ukoliko kazes da nam je drzava otisla u materinu, ali to je zato sto mi nemamo jakog lidera. Onaj Djindjic je valjda to bio, ali eto ubise ga.

E, bas zato sto nije bio jak lider, ubili su ga. On je shvatio da narod mora da nauci da se vlast boji njega a ne obrnuto.
On je shvatio da (ovo je sad citat) ne samo da ne treba da stalnog gledamo sta drzava treba da ucini za nas, vec sta treba mi da uradimo za nju, nego i da treba da nesto ucinimo za sebe!
E, zbog toga su ga ubili...

Citat:Mi i nakon 12 godina od raspada Jugoslavije smo nosili to ime na sebi, ejjjjjjjjjjjjjjj to je jedna od nasih najvecih tragedija jer je upravo u nas Srbe usadjena ta Jugoslavija! Ne kazem da ima i pripadnika ostalih nacija koji su verovali i koji jos veruju u Jugoslaviju, ali kod nas ih ima najvise,

Dobro, tu si u pravu, sem da nije 12 godina, nego 17! Ona je pocela da se raspada 1989.


Citat:a koliko je to lose vidi se nakon ovog referenduma jer mi jos ni smo lepo deklarisali nasu nezavisnost i ozvanicili zastavu i himnu!!! Sta se to sad ceka? :/

Pa nije da nismo. Himnu i zastavu imamo vec dve godine (od 2004).


Nije sve ovo tema. Vratimo se na temu.

Ti si me, pre svega, napao, jer generalizujem... Izvini, ali 75% je meni dovoljno generalno...[/quote]

Leggy ::
Naime, gde god da instaliram neki komad aktivne mrezne opreme, ti pripadnici mog hrabrog srpskog naroda me sa vidnim strahom u ocima pitaju: "Da li to zraci?"
.


a ti mu lepo odgovori : "sijalica te je ozracila cim si se rodio u bolnici, pa sta? "
(sto koristis struju? ako ti smeta, idi u pecinu pa zivi Twisted Evil )

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 743 korisnika na forumu :: 29 registrovanih, 2 sakrivenih i 712 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., aramis s, babaroga, bobomicek, bozo13, Bubimir, djboj, Djokislav, draganl, drimer, esx66, galerija, HogarStrashni, ikan, laurusri, Lazarus, loon123, mrav pesadinac, nikoladim, Parker, powSrb, rajkoplje, RJ, sasakrajina, shaja1, SR-3m, stegonosa, W123, 79693