... Ovo je zemlja za nas...

... Ovo je zemlja za nas...

offline
  • saten  Female
  • Legendarni građanin
  • Zvezdočtec... :)
  • Pridružio: 05 Jan 2008
  • Poruke: 3361
  • Gde živiš: Montmartre Quarter :)



Zaljubljen

Zar nije lepo biti dete? Smajli Zaljubljen

Zagrljaj smešak

Odlican izbor........ <3 EKV

Super, jos ih u tom uzrastu treba nauciti teoriju relativiteta, i da citaju Dostojevskog.......

Lepo je to videti, ali ta deca jos ni ne razumeju sta pevaju....

Nekako mi izvestaceno deluje sve to.

EKV jeste bila sjajna grupa, ali ovu pesmu prilagoditi deci je nemoguće i morbidno. Muzika je psihodelična, ritam je spor, nekome se od vaspitača, očigledno, jako dopada tako nešto.

Prelepo je biti dete i preslatki su... Slažem se ja da je EKV pretežak za njih, ali opet kad pogledaš deca koja takvu pesmu pevaju... Ima još nade?

Pa sad, ne bih se slozila da je ovo previse... samo je novo, ali nikako vise od onoga sto je bilo.
Ne znam sta je vasa generacija pevala, ali mi smo pevali Po sumama i gorama da se orilo. I Sa Ovcara i Kablara. I Husinjskog rudara, sahranjuje ceta partizana kad jos nismo znali ni sta su sahrana, ni rudari a ni partizani. Koliko je to bilo razumljivo za sestogodisnjake?

Mi, poslednji pioniri, smo pevali uz Dragana Lakovića, Branka Kockicu, Jovu Radovanovića... I to je, pretpostavljam, svojevrsno ispiranje mozga, ali je meni ostalo u lepom sećanju. Te reči i melodije su se stapale u celinu koja je proizvodila jake asocijacije kojih se i danas, ovako matora, sećam.

La, la,la ... "da li mi verujete, da li mi verujete?" Very Happy Duško Radović!! Kako Dušku da ne veruješ, ne ide.

E, onda je došao Bajone... Mr. Green Posle tog sunovrata sada nam je nekakav pozitivan iskorak to što deca pevaju EKV. Suviše, suviše politički korektno za taj uzrast i za moj ukus.

A da su slatki, jesu, svako dete ko dete, da ga volite i razumete. Wink

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1222 korisnika na forumu :: 65 registrovanih, 6 sakrivenih i 1151 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: _Rade, Atomski čoban, babaroga, Bobrock1, Boris90, BORUTUS, cavatina, darionis, darios, darkojbn, debeli, djboj, Djokislav, doktor1964, DonRumataEstorski, Dorcolac, elenemste, flash12, FOX, ginjica, gomago, goxin, havoc995, HrcAk47, Insan, JOntra, Karla, krkalon, Kubovac, madza, maiden6657, Marko Marković, marsovac 2, mercedesamg, Metanoja, Mi lao shu, mikrimaus, milenko crazy north, Milometer, milutin134, miodrag, mnn2, opt1, pacika, Polemarchoi, randja26, raptorsi, Rogan33, royst33, S2M, samsung, Sančo, Shinobi, slonic_tonic, solic, Srle993, stankolich, Steeeefan, theNedjeljko, Vatreni Zmaj, vladaa012, W123, wizzardone, YU-UKI, zbazin