Patetika u vezi

1

Patetika u vezi

offline
  • Pridružio: 17 Apr 2006
  • Poruke: 364
  • Gde živiš: u jednom srcu

Ideja mi je potekla od Prometeja koji je u svom jednom komentaru pomenuo "pateticni idiotizam"?
Dopuna: 14 Sep 2006 19:10

pa gde ste ljudi, toliko "nesrecnih" pesama a niko da se javi.

Ja izbegavam rec "patetika", iz vise razloga. Patetika bi bila nesto kao pogresno prepoznavanje svojih ili tudjih emocija, misli, aspiracija, ili davanje necemu beznacajnom veliki uticaj i znacenje u nasoj svesti. Ali koliko sam ja merodavna da kazem za nekoga da nije dovoljno znacajan , kvalitetan za nekoga? Ili da podjem od sebe, po meni svako osecanje je prosteklo iz niza okolnosti u kojima sam trenutno, tako da ako budem rekla da je pateticno sto patim za nekim, osecam da sama svoja osecanja ne cenim, znaci ne cenim dovoljno prvo sebe, a to je porazavajuce.

Patetika su po meni lazna kazivanja o osecanjima, znaci kada neko ne voli a tvrdi da voli i pati, tada je to patetika. Ili spanske serije koje izvrcu pravu ljubav i daju joj neko uniformisano lice, uniformisana romantika. Ali, ni tada , ako zapazim da neko zaista se sazivi s likovima koji glume , i ako pokaze da je pogodjen tim, zar sam merodavna da kazem: E, patetises! Ne, mozda je ta osoba samo dozvala proslost , mozda je ponovo negde u sebi nasla makar i naznake romantike koju je moguce usput izgubila.

Interesantna je i veoma poucna tema, ali je opet anketni tip teme, nije problem s kojim si suocena pa da ga resavamo. Zato prebacujem u blogove.

rec patetika cini mi se koristim samo u onim teen ljubavno romanticnim filmovima Smile realniji su mi filmovi sa vanzemaljcima nego one neobicne, neverovatne.... (staviti sta god mislite da je potrebno Smile ) hepi end situacije Smile Pateticno (ili mozda imam samo malo crnji pogled na svet Smile )
Inace se ne secam da sam pateticno upotrebio jos negde

Ponovo moram da se slozim sa Jasminom! To je apsolutno pravo tumacenje. (Ne interesuje me ono o prebacivanju u blogove....). Mada - mislim da patetika nije tako relativan pojam, ali trenutno ne mogu da nadjem bolje tumacenje pa moram da se slozim sa onim koje mi se najvise svidja!

Dopuna: 17 Sep 2006 3:52

Hahaha... izgleda da otvaram mnoga pitanja! Drago mi je zbog toga, mada ni ja nisam siguran koliko sam u pravu! Pevacemo zajedno himnu ludosti....

sa kim sa Jasminom ili sa mnom? hahaha, da li je ovo bilo pateticno?

patetika u vezi, los sex!!! Evil or Very Mad

je li to moguce? pogodak!
Posle Ljutice, bio je to Mladen Delic, prepoznali ste ga.

bedno za spomenuti. jos bednije za ponoviti (da je patetika).

Nisam te bas razumela najbolje, nadam se da nisam nista krivo rekla,
mislila sam na to da si u pravu, da je to tacno, mozda sam se krivo izrazila, oprosti. Zaljubljen Bebee Dol

morala sam da editujem (dodam zadnjoj recenici), da i mene ne shvatis krivo. Razz :-)

a back on topic: patetici repriza treba da bude strana. Twisted Evil Bebee Dol

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 816 korisnika na forumu :: 51 registrovanih, 7 sakrivenih i 758 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: 357magnum, A.R.Chafee.Jr., Areal84, babaroga, bojcistv, dane007, DejanSt, DonRumataEstorski, Dorcolac, Griffon vulture, HogarStrashni, HrcAk47, ikan, ILGromovnik, Ilija Cvorovic, Kriglord, Kubovac, kubura91, kuntalo, laki_bb, laurusri, Leonov, Magistar78, mercedesamg, milenko crazy north, Milometer, mnn2, moldway, mrav pesadinac, Ne doznajem se u oružje, nemkea71, panzerwaffe, Petarvu, raso7, repac, royst33, ruma, samsung, Shinobi, slonic_tonic, SR-3m, Steeeefan, Stoilkovic, suton, theNedjeljko, tubular, vasa.93, vlad4, vladas87, wolf431, 1107