Pisma strancu

6

Pisma strancu

Ma Silijaaaaaa....sad nesto stvarno lepooooooo....moras da cujesssss...... smešak





Stamatis spanoudakis- i stigmi poy perna ke hanete








STAMATIS SPANOUDAKIS - A rainy day


I nesto najlepseeeee....




♥♫Serene Harmony - STAMATIS SPANOUDAKIS( Pretina Xronia)♥♫

danka, ovaj stamatis je mnogo nezan za mene smešak; ipak, onaj okean i kisni dan su mi legli. Zagrljaj Poljubac

ah, taj klavir...


Dave Brubeck - Take Five


Smooth Jazz Music


Beautiful Piano Music


Piano in the Forest

All those beautiful miniscule fluid things

How do you plan to use all these skills?
I don’t know. I’m not a planner. I just do things.

It’s like a storytelling.
It’s like a lie telling the truth.
I don’t know about trruth. Photograph is a secret about secret. More tells you, less you know.

Trick to not feel cheated is to learn how to cheat.

This wasn’t story about the girl who lived in misery, no, this was the story about the girl who found the infinite beauty in everything. Any little thing. And she even loved the person she was trapped with.

This is not an adventure story. This is dangerous.
What are you talking about? We are totally in.

You got stuck. You think too much. You got to enjoy the ride, man.

The storm is passed,
There is peace at last.
I spend my whole life sleeping.
Now that’s not a sound,
Noone to be found
Anywhere.



Paco de Lucia - Concierto de Aranjuez


Ekaterina Afanasieva - Harfa

Priča o Erosu i Psihi

Psiha, obična smrtnica, bila je tako lijepa da je i Afrodita (Venera) bila ljubomorna na njezinu ljepotu.

Afrodita je poslala svojega sina Erosa (Kupidona) da Psihu zlatnom strelicom pogodi u srce te da se ona zaljubi u najružnijeg čovjeka na svijetu.

No, Erosa je pogodila vlastita strijela - zaljubio se u Psihu, čim ju je ugledao.



Pošto Psiha nije željela poći ni za jednog smrtnog prosca, roditelji su je odveli na planinski vrhunac i tamo ostavili. Njezina ljepota bila je dostojna bogova, a bogovi znaju biti tako ljubomorni, pa su se roditelji bojali božanske osvete.



Zefir, zapadni vjetar, sažalio se na Psihu i odnio je u vilinsku dolinu. Eros joj je tamo svake noći dolazio. Prilazio bi joj noću i u tami s njom ljubav vodio, da ga ona ne bi vidjela. Kad' bi Psiha zapala, Eros bi se iz postelje iskrao i otišao.



Psiha se zaljubila u svog neviđenog posjetitelja. Počelo ju je kopkati - kako on izgleda.

Da tada već trudnoj Psihi ne bi bilo dosadno, Eros je zamolio Zefira da u dolinu donese i njezine dvije sestre.

A one su, ljubomorne zbog sestrine ljepote, Psihu nagovorile da, unatoč zabrani, sazna tko je to ljubi. Ispričale su joj strašan trač - govorkanje da je njezin nevidljivi ljubavnik ustvari velika zmija koja će na kraju i nju i dijete progutati, kad ogladni. Rekle su joj neka svoga ljubavnika, kad usne, osvijetli svjetiljkom, te ako je zaista zmija, da mu nožem glavu odsiječe.

Psiha je poslušala svoje zle sestre. Jedne je noći, kad je Eros umoran od ljubavi zaspao, Psiha upalila svjetiljku i ugledala ljubljenog... no, kapljica vrelog ulja opekla je Erosa i probudila ga. On je, ljut na Psihu zbog njezine znatiželje - odletjeo.



Nakon Erosova odlaska, Psiha se sa svojim sestrama vratila u roditeljski dom. A sestre, i same željne ljubavi prelijepoga Erosa, noću bi se penjale na planinski vrhunac, nadajući se da će Eros tamo doći, u potrazi za Psihom, te njih, zabunom obljubiti.

Psiha nije mogla živjeti bez Erosa te je krenula u potragu za njim, kako bi ga zamolila za oprost. Lutajući, naišla je na Demetrin hram. Pošto je hram bio zapušten, Psiha ga je započela čistiti i spremati. Zahvalna Demetra nije joj mogla pomoći, te je Psihu savjetovala da se obrati samoj Afroditi, Erosovoj majci.



Afrodita je Psihi naredila da razdvoji, po vrstama, zrnje koje je bilo pomiješano u velikoj posudi. Zrnja je bilo toliko da Psiha nikada ne bi izvršila zadatak bez mrava koji su se na nju sažalili i došli joj u pomoć.

Afrodita je tada Psihu poslala u polje gdje su pasle ovce sa zlatnim runom i zatražila da joj Psiha donese njihove vune. Kada je Psiha i u tome uspjela, Afrodita joj je zapovjedila da joj donese vode iz rijeke Styx, koju su čuvale gigantske zmije. Umjesto Psihe, vodu iz Styxa zagrabio je orao.

Ljubomorna Afrodita morala je priznati da su zadaće izvršene, no Psihi je rekla da je ona, rješavajući te teške zadatke, izgubila nešto od svoje ljepote. Tada se Psiha riješila spustiti u podzemni svijet da od Persefone uzme nešto ljepote koju je ova čuvala u kutiji koju je od Afrodite dobila.

Kako bi stigla u podzemni svijet, Psiha se odlučila baciti s vrha planine u provaliju. No, i planina se na nju sažalila te joj je otvorila put do podzemlja. Stigavši u podzemni svijet, Psiha je otvorila kutiju kako bi iz nje povratila dio izgubljene ljepote. No, ljepote tamno nije bilo. Iz kutije je izišao Beskonačni san ... i Psiha je zaspala.



Eros, koji je u međuvremenu Psihi oprostio njezinu znatiželju, otro je san s Psihina lica i opet ga zatvorio u kutiju.

Obratio se vrhovnom bogu Zeusu, moleći ga za dozvolu da se oženi Psihom.I Zeus je dao pristanak. A Psihi je dao napiti se ambrozije ... te je tako i ona postala besmrtna.

I tako su ljubavnici, Psiha i Eros, ostali zajedno ... u vječnosti.



Psiha je dobila besmrtnost i primljena na nebesa.Dete koje je Psiha nosila pod srcem beše devojčica. U jezicima smrtnika dobila je ime Hedona, što znači veselje i zadovoljstvo, ali i naslada ili sladostrašće.


Sting - Cool Breeze


Sting - Shape of My Heart


Deep Purple - Soldier of Fortune


Nirvana - The Man Who Sold the World



Naša tajna,,,,D.Maksimović


Secret Garden – Half a World Away


Secret Garden – Poéme


Secret Garden - Appassionata


Secret Garden - Moving


Secret Garden - Home

Silija, nema te 100 godina, uželjesmo se tvog glasa Zagrljaj

trio, hvala od srca. nemam bas vremena za pisanje, ali cituckam i ti me, kao sto sama znas, uvek zabavis Zagrljaj Poljubac

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 894 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 5 sakrivenih i 851 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Apok, babaroga, BlekMen, bojcistv, BORUTUS, Bubimir, Caruga5, Centauro, cikadeda, dankisha, doklevise, DragoslavS, drimer, Georgius, Goran 0000, HrcAk47, ILGromovnik, JOntra, Još malo pa deda, kunktator, loon123, Marko Marković, mercedesamg, MiG-29M2, mikrimaus, milenko crazy north, Mixelotti, nemkea71, Pakito93, pein, RJ, Rogan33, royst33, slonic_tonic, sokars, suton, |_MeD_|