Prikazati ime prestupnika

3

Prikazati ime prestupnika

NoOneEver Dreams ::@Didzmidz
Za sam, kada je rec o bezbedosti moje porodice.


Upravo zbog toga sam i pokrenuo ceo ovaj blog!

Dzmidz ::Sta, kao bi se sigurnije osecao kada bi znao da ti je komsija lopov, pedofil ili bilo sta drugo, kontas mogao bi da se bolje osiguras da ti se nesto ne dogodi

Baš tako. Osećao bih se sigurnije i zbog sebe, a pre svega zbog svoje porodice.

Što se linča tiče, ja nikada nisam rekao tako nešto, niti ni jedan moj post navodi na to. Čak ni ne mislim tako.


pravnik ::kroz istoriju covjecanstva postupalo sa uciniocima krivicnih djela, bili su nekada izlagani i na trgovima, nosili su table oko vrata na kojima je pisalo "ja sam lopov" da svi znaju da je on lopov, jeli to pomoglo? nije!

Ovo nije diskusija o načinu na koji da smanjimo kriminal. Ovo je diskusija o tome da nam se na neki način sugeriše u čijoj okolini živimo radi naše bezbednosti. Ništa više. Bezbednost na prvom mestu!

Pa nisam siguran da bi se osecao sigurnije samo ako bi znao da li je neko u tvojoj blizini prestupnik, znaci preduzeo bi neke mere, jel tako?
Kakve mere mozes preduzeti u tom slucaju, ne pustati dete napolje bez nadzora, to je u redu, pratiti ga u skolu, i to je u redu,majku mu, ona vrata na podrumu su mi malo klimava, nabavis bolja i jaca, dal da stavim resetke na prozor sa zadnje strane do dvorista, sta da radim sa kolima, nemam garazu-ma spavacu u kolima...i tako dalje. Dokle to vodi? Meni je to malo paranoicno.
Stvarno, sta ces uraditi po tom pitanju, jer ne pije vodu da ces se osecati bezbednije samo zbog saznanja da ti je komsija kriminalac, a da ne ucinis nista.
Da se razumemo, ne branim ja ovde nikoga, zlocin da se kazni kako treba...radio sam u zatvoru u Srbiji pre nego li sam dosao u Italiju, i dobro znam kakvih sve profila kriminalaca ima i na sta su sve spremni, masa njih nakon izlaska opet pocini zlocin...ali mislim objavljivati ime i prezime...ili kao u nekom filmu ili seriji na internet staviti tackice na karti gde zive prestupnici i koje vrste prestupa...ma mislim breeeeeee

Laughing >> moj utisak na tvoju prethodnu poruku.

Dakle, ti govoris o tome kako je OK npr. ne pustati decu napolje bez pratnje, kako si i sam radio u zatvoru i kako si svestan da
Dzmidz ::masa njih nakon izlaska opet pocini zlocin..
, a onda kazes kako je preterivanje objaviti ime i prezime osudjenog Exclamation Question

Recimo.... Na povrsini 100m x 100m hodas zavezanih ociju. Na toj porvsini postoji jama precnika 2m, duboka 20m. Ako u nju upadnes, vrlo verovatno lomis kicmu.
Da li bi ti bilo svejedno da imas svest o tako neposrednoj opasnosti?
Mislim, analogija mi nije bogznasta, ali poenta je... Pazi da ne upadnes u jamu ako hodas zmureci. LOL

Nego, jednostavno postoje ljudi za koje je rizik da se nesto ruzno desi zbog komsiluka koji ima kriminalni dosije jednostavno neprihvatljiv.

Ma ne vidim svrhu...ne mogu vise.

@Dzmidz
Vidiš, iz tvojih postova se videlo da imaš neke veze sa zatvorom. E sada, da li si ti tamo radio kao policajac ili si "radio" na neki drugi način nećemo da zalazimo u to.
Najbolje je da se isključiš iz cele ove priče, jer svojim postovima kvariš atmosferu.

A na tvoje pitanje kakve mere bih preduzeo, sledi odgovor.
Ako bih znao da je komšija lopov, stavio bih blindirana vrata sa 8-strukim zaključavanjem. A ako bih znao da je neki ubica, silovatelj ili pedofil, definitivno bih se preselio!

Radio kao drzavni sluzbenik, u sluzbi obezbedjenja....ne znam da li se u ovom blogu trazi lepa atmosfera ili se trazi misljenje, uglavnom izvini sto sam ti pokvario atmosferu.



[Edit by Dusan: Ne bi škodilo malo koncentracije. Ne iznosi ono što nije primereno]

Primetio sam u zadnjih nekoliko dana da novine i televizije objavljuju puna imena i prezimena prestupnika. Možda nismo mi jedini koji su se pobunili protiv toga....

Talični Tom ::@Dzmidz

Najbolje je da se isključiš iz cele ove priče, jer svojim postovima kvariš atmosferu.


GUZ - Glavom U Zid


Sta reci nego, Slobo Slobodo LOL

Ko je trenutno na forumu
 

Ukupno su 1111 korisnika na forumu :: 38 registrovanih, 3 sakrivenih i 1070 gosta   ::   [ Administrator ] [ Supermoderator ] [ Moderator ] :: Detaljnije

Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3466 - dana 01 Jun 2021 17:07

Korisnici koji su trenutno na forumu:
Korisnici trenutno na forumu: A.R.Chafee.Jr., Andrija357, bigfoot, Brana01, dankisha, draganca, dulleo, dushan, esx66, Fog of War, HrcAk47, Joja, Kubovac, mercedesamg, Milos82, nemkea71, nenad81, nesa1962, nuke92, Oscar, ozzy, panonski mornar, procesor, raptorsi, ruger357, S2M, Srle993, StefanopuloZ, t84dar, Trpe Grozni, vathra, Vlad000, Vlada1389, vlajkox, vukovi, Wrangler, zeo, 125